Από το Α μέχρι το Ω – για τον κόσμο του Χ.Α, των αγορών και όχι μόνον…

ΑΛΗΘΕΙΕΣ: Είναι ορισμένοι που θέλουν πραγματικά να κλείσει γρήγορα η αξιολόγηση. Κάποιοι άλλοι πιστεύουν ότι πρέπει να κάνουν ότι υλοποιούν την συμφωνία, να κερδίσουν χρόνο, και να την ανατρέψουν αργότερα.

Κάποιοι άλλοι θεωρούν αυτονόητη μια “σκληρή” διαπραγμάτευση για να πετύχουμε κάτι καλύτερο. Κάποιοι άλλοι έχουν στο μυαλό τους μόνο το κόμμα και την πελατεία.

Κάποιοι άλλοι πιστεύουν ότι το μνημόνιο δεν ήταν παρά ένας ελιγμός και αποστολή τους είναι να σαμποτάρουν την υλοποίηση της συμφωνίας. Και είναι και κάποιοι άλλοι που ελπίζουν σε κάποιο ατύχημα για να βαδίσουμε ταχύτερα προς τον “δημοκρατικό σοσιαλισμό”.

Και όλοι αυτοί έχουν συγκεντρωθεί στην κυβέρνηση για να οδηγήσουν τον τόπο στην επόμενη ημέρα (από το fb του Γιαν. Παπαδογ.)…

_____________

ΒΕΤΟ κι ας άργησαν: Ολοένα και σκληραίνει τη στάση του προς τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Matteo Renzi, καθώς εκφράζει τη σφοδρή αντίδραση του στο γεγονός ότι ορισμένες χώρες της Ε.Ε. αρνούνται πεισματικά να δεχθούν πρόσφυγες. Μάλιστα, ο Σοσιαλιστής πολιτικός απειλεί ακόμα και με βέτο ενάντια στον προϋπολογισμό στην Ε.Ε., αν δε δεχθούν όλες οι χώρες τους πρόσφυγες που τους αναλογούν με βάση τις ποσοστώσεις.

Γmikros

ΔEH: Σε 21 μήνες η ΔΕΗ υποβαθμίστηκε πιστοληπτικά 4 φορές –  2πλασίασε τα ανείσπρακτα – έχασε το 12% των πελατών της και το  50% της τιμής της μετοχής Όλοι μαζί τα κάνανε…

ΔΤΡ: ‘Εδωσε διαφυγή χαμηλότερα από το κάτω εύρος της αποφασιστικής ζώνης στήριξης των 670 – 662 μονάδων, με τις επόμενες στηρίξεις να εντοπίζονται στις 640 και 613 μονάδες. Σε περίπτωση ανοδικής αντίδρασης, καθαρά τεχνικού χαρακτήρα, η πρώτη αντίσταση εντοπίζεται στις 689 και οι αμέσως επόμενες στις 703 – 711 και 730 μονάδες. Μιλάμε τώρα για πραγματικά επίπεδα των 3 και 4 μονάδων, έτσι για να μην ξεχνιόμαστε…

ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ: Οι Ελληνάρες ξέρουν ΚΑΛΥΤΕΡΑ από τους Αμερικανούς για τις εκεί εκλογές, γνωρίζουν ΚΑΛΥΤΕΡΑ το… μωσαϊκό των Αμερικανών ψηφοφόρων, γνωρίζουν καλύτερα από τους Τούρκους πως πρέπει να κυβερνηθεί η χώρα τους, ενώ θεωρούν ότι έχουν την… τεχνογνωσία για τα (επιτυχημένα) πραξικοπήματα!

Οι Ελληνάρες είναι πεπεισμένοι ότι η Γερμανία οδηγείται σε οικονομική, κοινωνική και χρηματοπιστωτική καταστροφή, ξέρουν την αιτία που δεν σταματά ο πόλεμος στη Συρία, ενώ γνωρίζουν ΑΚΡΙΒΩΣ τι έγινεστην Κριμαία. Ο Έλληνας γνωρίζει τι φταίει για την οικονομική κρίση, ενώ έχει έτοιμες λύσεις για μια ευρωπαϊκή και παγκόσμια οικονομία των… λαών και των πολιτισμών, με επίκεντρο τον άνθρωπο (από το fb του Απ. Σκουμπ.)

ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ(Ι): Ο Έλληνας έχει άποψη για όλα! Από τον πράσινο βάτραχο του Αμαζονίου έως τους γιγάντιους κάκτους στη Γη του Πυρός, από τα χελωνάκια της Ζαχάρω και της Ζακύνθου έως τον χρυσαετό στη στέπα της Μογγολίας. Ο Έλληνας έχει μια ολόκληρη…

Βικιπαίδεια μέσα στο DNA του, γνωρίζει τους δρόμους του μεταξιού και του… μεταξοσκώληκα, ξέρει πότε πετούν οι πεταλούδες στην Κίνα, ενώ γνωρίζει ότι ο Τζακ Νόρις είναι… Έλληνας αλλά μας το κρύβουν! Το κυριότερο προτέρημα του Έλληνα είναι η… αυτοπεποίθησή, η αλαζονική «πίστη» και η ευκολία να εκδίδει ΣΥΝΤΑΓΟΛΟΓΙΑ δημοκρατίας, διακυβέρνησης και συμπεριφοράς για όλους τους γύρω του, πλην του εαυτού του…

ΖΟΜΠΙ: Το 60% των εισηγμένων μας στο ΧΑ, είτε επιχειρηματικά, είτε…τερματικά, είτε και τα δυό μαζί…

……………………

Η αγροτιά μας ας αρχίσει τις οικονομίες. Με λίγο μικρότερο λογαριασμό στα σκυλάδικα, τα στριπτιζάδικα και τα κωλάδικα, ο Έλληνας αγρότης μπορεί επιτέλους να κατακτήσει….Το νέο αγροτικό της Mercedes.

mb_pickup

 

Για να έχει κυρίαρχη παρουσία στο πάρκινγκ του σκυλάδικου. Και να μη λένε ότι δήθεν δεν έχουμε οράματα και στόχους για την Πράσινη Ανάπτυξη τιου 21ου αιώνα. (από το fb του Επαμ.Χαλδ.)

…………………..

Θmikros

ΙΣΟΤΙΜΙΑ EURO-USD: 26 του μήνα που έχουμε και ορόσημο χρονικό για το ευρώ μιας και έχει πιθανότητες να κάνει τοπικό, αν μη τι άλλο, χαμηλό. Το 10923 είναι κοντινή αντίσταση που κατοχύρωση μπορεί να μας δώσει κίνηση στο 110. Το 10874 κοντινή και το 10855 επόμενη στήριξη…

ΚΕΡΔΗ ΕΙΣ ΝΕΟΝ (Retained earnings): Κέρδη εις νέον ή εσωτερικά κεφάλαια σε μια επιχείρηση είναι ουσιαστικά τα παρακρατηθέντα κέρδη που δεν έχουν διανεμηθεί στους μετόχους και χρησιμοποιούνται για χρηματοδότηση νέων επενδύσεων. Η διαφορά με το τακτικό αποθεματικό είναι ότι το δεύτερο το επιβάλλει ο νόμος. Είναι μία εσωτερική (internal) πηγή κεφαλαίων. Άλλες, εξωτερικές (external) πηγές χρηματοδότησης είναι: μακροπρόθεσμα τραπεζικά δάνεια – έκδοση μετοχών – έκδοση ομολογιών και κυβερνητικές επιδοτήσεις

“ΛΑΜΠΡΑ”: Πριν καλά – καλά καταλαγιάσει ο ντόρος από την πρόταση για αφορολόγητο 5.000 ευρώ, η Παγκόσμια Τράπεζα , με έκθεσή της, έρχεται τώρα να ζητήσει –με έκθεση της- ουσιαστικά την κατάργηση συνολικά 15 επιδομάτων που λαμβάνουν σήμερα εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες. Η έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας, η  οποία ολοκληρώθηκε στις 13 Απριλίου του 2016  έχει ήδη επιδοθεί στο υπουργείο Εργασίας. Ποια είναι τα επιδόματα…Σύμφωνα με την έκθεση των 75 σελίδων, τα βασικά σημεία της οποίας παρουσιάζει αποκλειστικά η «Ναυτεμπορική», καταγράφονται 15 προνοιακά επιδόματα που θεωρούνται ως τα πλέον πιθανά για κατάργηση και τα οποία είναι τα εξής:

1. Το επίδομα θέρμανσης  2. Παροχές διακοπών σε ανέργους  3. Καλοκαιρινό κατασκηνωτικό πρόγραμμα ΟΑΕΔ  4. Προγράμματα ΟΑΕΔ οικονομικής ενίσχυσης συνδικαλιστικών οργανώσεων (OAED Funding for Union Organizations)  5. Προγράμματα κοινωνικού τουρισμού ΟΑΕΔ  6. Οι δωρεάν κάρτες μεταφοράς οικογενειών μέσω των ΚΤΕΛ  7. Προγράμματα διακοπών των οικογενειών των ασφαλισμένων στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ   8. Προγράμματα διακοπών ανέργων του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ   9. Παροχές διακοπών ΕΤΑΠ-ΜΜΕ  10. Χρηματικές παροχές διακοπών συνταξιούχων Δημοσίου  11. Προγράμματα κοινωνικού τουρισμού έξι ημερών με κουπόνια  12. Προγράμματα κοινωνικού τουρισμού της τρίτης ηλικίας 13. Προγράμματα διακοπών για άτομα με ειδικές ανάγκες  14. Οικογενειακά επιδόματα και επιδόματα γάμου 15. Διευκολύνσεις για την είσοδο στην αγορά εργασίας —– Η έκθεση των εμπειρογνωμόνων της Παγκόσμιας Τράπεζας αποτιμά το κόστος των κονδυλίων που δαπανώνται γι’ αυτά τα προγράμματα μέσα στο 2016 σε 247.433.000 ευρώ.

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ εκλογές των ΗΠΑ στις 8/11 θα ληφθεί η όποια απόφαση για το πρόστιμο που επέβαλε το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης στην Deutsche Bank. Όπως αναφέρεται και στο σχετικό του δημοσίευμα το Sky News, επικαλούμενο τραπεζικές πηγές, το τελικό πρόστιμο θα είναι χαμηλότερο από τα 14 δισ. δολ. που επιβλήθηκαν, ωστόσο δεν έχει γίνει γνωστό το ακριβές διαπραγματευτικό εύρος. Η γερμανική τράπεζα δεν έχει σχολιάσει το δημοσίευμα του καναλιού.

ΝΕΑ ΕΚΘΕΣΗ- ΣΑΡΑΝΤΗΣ: Στα 10,70 ευρώ, από 9,50 πριν αύξησε την τιμή-στόχο για την μετοχή η IBG σε έκθεση στην οποία διατηρεί την σύσταση ΣΥΣΣΩΡΕΥΣΗΣ. Οι αναλυτές της ΙΒG χαρακτηρίζoυν τα κέρδη του τριμήνου της εταιρίας ισχυρά, ενώ εστιάζουν στην εύρωστη χρηματοοικονομική θέση του ομίλου. Για το 2016 εκτιμούν κέρδη 24 εκατ. ευρώ (εκτιμώμενο P/E 12)…

_______________

ΞΕΝΕΣ ΑΓΟΡΕΣ

NASDAQ 100  -18.51  4,891.45  -0.38%
DOW 30   -53.76   18,169.27  -0.30%
_______________

ΟIL-Wall Street: To κλείσιμο της χτεσινής συνεδρίασης έκλεισε πάνω στο ημερήσιο stop μας. Το άνοιγμα σίγουρα πήρε στοπς αν και σημασία έχει το κλείσιμο της μέρας. Το 4916 είναι κοντινή στήριξη που διάσπαση μπορεί να δώσει το 4880 ή το 4850.

Ενσωματωμένη εικόνα 1

Λογικά η μέρα θα προσπαθήσει αν μη τι άλλο να κλείσει την παρτίδα του Long με το 50 επίπεδο να είναι και κύριο μέλημα στο κλείσιμο. Aλλά και κοντινή σημαντική αντίσταση, που διάσπαση μπορεί να μας δώσει και πάλι το 5050

________________

ΠΑΡΑΓΩΓΑ: Σχετική αύξηση των συναλλαγών στα συμβόλαια του δείκτη και νέα μείωση του όγκου στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών (16.724 συμβόλαια). Στα 6.528 συμβόλαια του δείκτη, μειώθηκαν οι ανοικτές θέσεις για τον Νοέμβριο. Το συμβόλαιο του FTSE (συνολικά 1.833) διατήρησε την υποτίμηση στο 0,30%.

ΡEYΣΤΟΤΗΤΑ εναλλακτικών περιουσιακών στοιχείων: Όσο γρηγορότερα κι ευκολότερα μπορούν να ρευστοποιηθούν τα εναλλακτικά περιουσιακά στοιχεία, τόσο μικρότερη είναι η ανάγκη διακράτησης χρήματος, άρα η ζήτηση χρήματος μειώνεται. Παράδειγμα: Μια οικογένεια μπορεί να έχει πιστωτικό όριο στις επιταγές της ανάλογο της αξίας του σπιτιού της, οπότε δεν χρειάζεται υψηλά χρηματικά διαθέσιμα.

ΣΥΣΤΗΜΙΚΕΣ- τεχνική χάραξη: Με βάση τα ημερήσια διαγράμματα, σήμα εξόδου έδωσαν οι τρεις από τους τέσσερις Δεικτοβαρείς Τραπεζικούς τίτλους. Πιο συγκεκριμένα, σήμα “αποβίβασης” έδωσε η ΑΛΦΑ με την καθοδική διάσπαση των 1,5900 ευρώ και το σήμα επανεπιβίβασης εντοπίζεται στα 1,6800 ευρώ.

Σήμα εξόδου και από την Εθνική με την καθοδική διαφυγή χαμηλότερα των 0,19 ευρώ. Το σήμα επαναγοράς στα 0,2070 ευρώ. Σήμα κλεισίματος “long” θέσεων και από την EΥΡΩΒ καθώς ο τίτλος έκλεισε χαμηλότερα των 0,5220 ευρώ.

Ελαφρώς υψηλότερα από το αποφασιστικό όριο των 0,1410 ευρώ παρέμεινε η μετοχή της Πειραιώς (0,1450). Χρειάζεται κλεισίματα υψηλότερα των 0,1540 ευρώ, για να δώσει τα πρώτα σήματα αγορών.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: Ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκαν χθες όλες οι διαδικασίες που αφορούν στην έκδοση ομολόγου με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου (άρθρο 2, Ν. 3723/08), ονομαστικής αξίας 380 εκ. ευρώ και την χρήση του ως επιλέξιμο κάλυμμα σε πράξεις αναχρηματοδότησης του Ευρωσυστήματος.

ΥΒΡΙΣ: Η ύβρις ήταν βασική αντίληψη της κοσμοθεωρίας των αρχαίων Ελλήνων. Oι Νεοέλληνες την μαθαίνουν από τον Ολυμπιακό.

Ενσωματωμένη εικόνα 1

……….

ΦΟΥΡΛΗΣ: Η FOURLIS ΑΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα του εννεαμήνου 2016, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα: – Τρίτη 22.11.2016, ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης του Χ.Α στην ιστοσελίδα της Ελληνικά Χρηματιστήρια (www.helex.gr) και της εταιρείας (www.fourlis.gr). – Τετάρτη 23.11.2016 και ώρα Ελλάδος 17:00, τηλεδιάσκεψη (conference call) με αναλυτές και θεσμικούς επενδυτές για τα αποτελέσματα του εννεαμήνου 2016

Χ.Α. – ΤΑΜΠΛΟ: Τελικά ξεχώρισε η μετοχή των ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ ΚΡΗΤΗΣ με άνοδο 3,13% στα 4,9500 ευρώ, μία τιμή που ισοφαρίζει υψηλά 17ετίας(!!) που μόλις προ ολίγων ημερών είχε καταγράψει. Αξιοσημείωτη η συμπεριφορά εικόνα της ΦΡΛΚ στο +2,2% στα 3,7900 ευρώ και με 87,2 χιλ. τμχ.

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκαν 39 μτχ, καθοδικά 49 και σταθερά 19… Τα δύο τρίτα του τζίρου κάλυψαν μόλις  (6) ΕΥΡΩΒ, ΑΛΦΑ, ΟΤΕ, ΕΤΕ, ΟΠΑΠ και ΠΕΙΡ…

Πολλές μετοχές πλέον κινούνται σε συγκεκριμένα επίπεδα τιμών με πολύ μικρές αυξομειώσεις… ΕΕΕ, ΟΠΑΠ, ΜΟΗ, ΣΑΡ, ΟΛΠ, ΛΑΜΔΑ, ΟΤΟΕΛ, ΜΕΤΚΑ, ΑΡΑΙΓ, ΟΤΕ, ΜΙΓ, ΓΡΙΒ, ΕΥΑΠΣ, ΠΛΑΘ, ΤΕΝΕΡΓ, ΕΛΛΑΔΟΣ, ΟΛΘ κλπ…

Περαιτέρω πτώση για την ΦΟΡΘ στο -6,25% με 75 ευρώ στην κφση των 33 εκατ. ευρώ (πάρα πολλά…), δεν έκανε πράξη η ΦΡΙΓΟ… Στο +3,13% τελικά η ΑΤΤΙΚΗΣ στα 0,0660 ευρώ με συναλλαγές 2,05 εκατ. τμχ…

ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ στο ταμπλό: ΑΤΤΙΚΗΣ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ,

ΩΡΑΙΑ ΕΙΚΟΝΑ… άλλο στυλ…

Image result for talor reazin

………..

Με την υπογραφή του μικρομέτοχου

mikros