Από το Α μέχρι το Ω: Για τον κόσμο του Χ.Α, των αγορών και όχι μόνον…

ΑΓΟΡΑ – ΣΧΟΛΙΟΜετά από τέσσερις μήνες ζυμώσεων παλινωδιών και καθυστερήσεων η Αγορά φαίνεται να αντιλαμβάνεται και να αντιδρά με διαφορετικό τρόπο στα δεδομένα που αφορούν τους βασικούς μακροοικονομικούς καταλύτες και να αλλάζει ταχύτητα.

 • Οι προσδοκίες πλέον δεν φαίνεται να μένουν μόνο στην ειδησεογραφία αλλά έχουν αντανάκλαση στις τιμές των ομολόγων και των μετοχών τροφοδοτώντας ένα ράλι τιμών που έχει ικανοποιητική διάχυση και πρωταγωνιστές σε όλο το φάσμα της μεγάλης κεφαλαιοποίησης.
 • Η συμμετοχή των μετοχών των τραπεζών  σε ένα χρηματιστηριακό ράλι μπορεί να μην είναι αναγκαία συνθήκη είναι όμως ικανή να βελτιώσει θεαματικά την ψυχολογία και να μεταφράσει εμφατικότερα την θετική άποψη σε τζίρο, στοιχείο το οποίο αποτελεί έλλειψε ιδιαίτερα έως τώρα στο β’ εξάμηνο.

ΑΤΖΕΝΤΑ: Η ερχόμενη εβδομάδα έχει περισσότερη δράση. Συγκεκριμένα το απόγευμα της Τρίτης αναμένονται τα αποτελέσματα του ΟΠΑΠ και του Φουρλή, την Τετάρτη ακολουθεί η Εθνική Τράπεζα και η εβδομάδα κλείνει με Lamda Development το απόγευμα της Πέμπτης.

 • Στην ατζέντα ωστόσο της ερχόμενης εβδομάδας ξεχωρίζει η έκτακτη Γενική συνέλευση (24/11) της ΔΕΗ στην οποία οι μέτοχοι θα κληθούν να εγκρίνουν την απόσχιση και πώληση του 24% του ΑΔΜΗΕ.

ΒRUEGEL: Δυσοίωνες είναι για την Ελλάδα οι προβλέψεις του επικεφαλής του Ινστιτούτου Bruegel, Zsolt Darvas ο οποίος επεξεργάζεται μοντέλα βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους και προβλέπει αναπόφευκτη την επιβολή και 4ου μνημονίου.

 • «Η πιθανότερη κατάληξη για το 2018 είναι ένα τέταρτο μνημόνιο για την Ελλάδα. Φοβάμαι ότι ο πρόεδρος Obama δεν μπορεί να επηρεάσει τις ευρωπαϊκές αποφάσεις για την Ελλάδα» υποστηρίζει σε συνέντευξή του στα Νέα.
 • Ενσωματωμένη εικόνα 1
 • Συνεχίζοντας ο επικεφαλής οικονομολόγος του Bruegel εκτιμά πως οι επιλογές για την Ελλάδα είναι δύο: Είτε μεγάλη αναδιάρθρωση ή τέταρτο μνημόνιο. 
 • ‘Οσον αφορά την προσέλκυση επενδύσεων, ο οικονομολόγος πιστεύει ότι αυτό που λειτουργεί αποτρεπτικά δεν είναι το ύψος του χρέους αλλά η υπερβολική γραφειοκρατία στην οποία αναφέρεται συχνά και ο ΟΟΣΑ στις ετήσιες εκθέσεις του.

ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣΣε τεχνικό επίπεδο για 2η φορά σε διάστημα πέντε μηνών ολοκλήρωσε πάνω από τις 600 μονάδες, παραμένοντας για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση πάνω από τον ΚΜΟ των 200ΗΜ.

 • Για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση ο όγκος διαμορφώθηκε πάνω από το μέσο όρο των τριάντα ημερών, αποδεικνύοντας την δυναμική των τελευταίων ημερών, με τον γενικό δείκτη να “πιάνει” επίπεδο υπεραγορασμένης ζώνης.

ΔΕΗ: Τρεις συνεχόμενες συνεδριάσεις από 3,00 ευρώ και υψηλότερα είχε να “δει” σχεδόν μισό χρόνο.. Αν συνεχιστεί η ανοδική κίνηση τότε η επόμενη αντίσταση βρίσκεται στα 3,3600 και μετά στα 3,9000 ευρώ.

ΔΡΟΜΕΑΣ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ

…………………

ΕΤΕ ΒΑΝΚ: Καλύτερα αποτελέσματα στο γ’ τρίμηνο προβλέπει η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος σε έκθεσή της στην οποία διατηρεί την σύσταση “ΑΓΟΡΑΣ” και την τιμή-στόχου στα 0,4100 ευρώ.

 • Η Εθνική εκτιμάται ότι θα έχει επωφεληθεί από τις καλύτερες μακροοικονομικές συνθήκες το γ’ τρίμηνο και αναμένεται να εμφανίσει κέρδη ύψους 22 εκατ. ευρώ.
 • Κορυφαίος καταλύτης βραχυπρόθεσμα είναι η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, ενώ σε μεσοπρόθεσμη βάση, η βελτίωση στην ποιότητα ενεργητικού.
 • Η τράπεζα ανακοινώνει αποτελέσματα τριμήνου στις 23 Νοεμβρίου, μετά το κλείσιμο της αγοράς (ημέρα ΤΕΤΑΡΤΗ)

EUROBANK: 

έσπασε ανοδικά το 0,589 και αρχίζει και βλέπει στο βάθος το 0,67…

………..

ΖΗΤΟΥΜΕΝΟΝ: Στο Δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE25 το σημείο, που πρέπει να καταστρατηγηθεί για να ανοίξει το δρόμο για τα επίπεδα των 1700 μονάδων είναι η άνω πλευρά του ανοδικού καναλιού του Αυγούστου (W), στις 1606 με 1610 μονάδες περίπου. Η επιβεβαιωμένη ανοδική τμήση των 1610 μονάδων θα οδηγήσει το δείκτη προς την περιοχή που λάμβανε τιμές προ «Brexit» στις 1690 με 1708 μονάδες (Απ.Μάνθος). ‘Ηδη την Παρασκευή είχαμε κλείσιμο στις 1645,60 μονάδες (+2,8%)…

Η ΕΙΚΟΝΑ της μτχ της Eurobank

  Τελευταίων 7 ημερών 0,515 0,674 29,87 37.209.322 9.889 21.643.209
  Τελευταίων 30 ημερών 0,491 0,674 23,67 142.736.623 38.692 77.129.579
  Τελευταίων 3 μηνών 0,427 0,674 49,45 487.498.163 123.796 253.021.030
  Τελευταίων 6 μηνών 0,401 1,170 -35,81 1.118.814.479 299.621 706.033.409
  Τελευταίων 12 μηνών 0,241 1,900 -67,90 3.567.392.944 652.304 2.156.725.407

…………………..

ΘΕΩΡIA Προοπτικής (Prospect theory): Είναι η θεωρία συμπεριφορικής χρηματοοικονομικής που ορίζει ότι οι επενδυτές εκτιμούν τα κέρδη και τις ζημιές διαφορετικά, παίρνοντας τις αποφάσεις τους βασιζόμενοι περισσότερο στα αντιληπτά κέρδη απ’ ότι στις αντιληπτές ζημιές που θα προκύψουν από μια κατάσταση.

 • Συνεπώς, αν δοθεί σε κάποιον η ευχέρεια να διαλέξει ανάμεσα σε δύο ισοπίθανα ενδεχόμενα, το ένα εκφρασμένο με όρους πιθανού κέρδους και το άλλο εκφρασμένο με όρους πιθανής ζημιάς, αυτός θα διαλέξει την πρώτη.
 • Παράδειγμα: Έστω ότι σε έναν επενδυτή παρουσιαζόταν το ίδιο αμοιβαίο κεφάλαιο από δύο διαφορετικούς οικονομικούς συμβούλους.
 • Ο ένας λέει στον επενδυτή ότι το αμοιβαίο κεφάλαιο είχε μέση απόδοση 7% τα προηγούμενα πέντε χρόνια
 • Ενώ ο άλλος λέει ότι το αμοιβαίο κεφάλαιο έχει υπεραποδόσεις τα τελευταία 10 χρόνια αλλά παρουσιάζει μια μείωση πρόσφατα.
 • Σύμφωνα με την θεωρία προοπτικής, αν και παρουσιάστηκε στον επενδυτή το ίδιο αμοιβαίο κεφάλαιο, αυτός είναι πιθανότερο να επιλέξει το αμοιβαίο κεφάλαιο από τον πρώτο σύμβουλο, που παρουσίασε την απόδοση ως κέρδος 7%, παρά από τον δεύτερο σύμβουλο που παρουσίασε ένα συνδυασμό υψηλών αποδόσεων και ζημιών.

ΙΝΤΡΑΚΑΤ: Δεν αρκεί να είσαι…leader, πρέπει και να το αποδεικνύεις

…………..

Κ

ΛΥΠΗΡΟ: Αυτό που τρομάζει περισσότερο τους Έλληνες δεν είναι το ευρώ ή η δραχμή – αλλά ο μη σεβασμός της ιδιοκτησίας μέσω της επιβολής υπερβολικών φόρων, η τιμωρία της επιχειρηματικότητας και της εργασίας, καθώς επίσης η λεηλασία τους από ένα κράτος που έχει μετατραπεί πλέον σε φοροεισπράκτορα και δεσμοφύλακα κάτω από τις εντολές των ξένων δυνάμεων κατοχής, στερώντας τους κάθε ίχνος ελευθερίας.

ΜΟΗ: Σύμφωνα με την τεχνική ανάλυση, ο τίτλος με την υπέρβαση των 11,20 ευρώ, “ανοίγει δρόμο” για σημαντικά υψηλότερα επίπεδα, με τις επόμενες αντιστάσεις να εντοπίζονται στα 11,70 και 12,17 ευρώ. Η πρώτη, σημαντική στήριξη στα 11,08 ευρώ, για την μετοχή που κινείται προς νέα υψηλά 52 εβδομάδων (11,50 στις 20.11.2015).

ΝΤΟΥΤΣΕ ΒΕΛΛΕ: Οπως αναφέρει η Deutsche Welle, παρά τις περί του αντιθέτου προβλέψεις και το αρχικό σοκ, η εικόνα της διεθνούς οικονομίας κατά τις μέρες που ακολούθησαν την εκλογή του Trump χαρακτηρίστηκε από σταθερότητα.

 • Η πορεία των χρηματιστηριακών δεικτών ήταν εξίσου σταθερή έως ανοδική σε ορισμένες περιπτώσεις.
 • Ειδικότερα, η Wall Street κατέγραψε ανοδική τροχιά, ενώ σε σταθερά επίπεδα κινήθηκαν και οι μεγάλες ευρωπαϊκές χρηματαγορές. Παράλληλα, παρατηρήθηκε άνοδος και στις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων.
ΞENEΣ Επενδύσεις Χαρτοφυλακίου: Είναι επενδύσεις που έχουν τη μορφή είτε της παροχής δανείων στο εξωτερικό, είτε της κατοχής μετοχών επιχειρήσεων εισηγμένων σε χρηματιστήρια της αλλοδαπής, είτε της βραχυχρόνιας τραπεζικής τοποθέτησης σε ξένο νόμισμα με στόχο την εκμετάλλευση διαφορετικών αποδόσεων μεταξύ χωρών.
.

ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ δημοσιευμένοι τραπεζικοί ισολογισμοί του εννεαμήνου μπορεί να μην έδειξαν κάποια θεαματική κερδοφορία, έδειξαν ωστόσο αντοχές ενώ στις τηλεδιασκέψεις που ακολούθησαν δόθηκαν κατευθύνσεις για το πώς και πότε οι τράπεζες θα πετύχουν τους στόχους μείωσης των προβληματικών τους χαρτοφυλακίων.

 • Οι κατευθύνσεις αυτές χαρακτηρίστηκαν «απαιτητικές αλλά όχι ακατόρθωτες» δεδομένου των τάσεων που σταδιακά αλλά σταθερά έχουν παρατηρηθεί στα τρία τρίμηνα του 2016.
 • Επιπλέον το πάρτι στις Ευρωπαϊκές μετοχές των τραπεζών άνοιξε εκ νέου την ψαλίδα των αποτιμήσεων,  το ΑΕΠ του τρίτου τρίμηνου έδειξε ανάπτυξη καλύτερη από την αναμενόμενη
 • Η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς έχει τα φόντα να ολοκληρωθεί σύντομα
 • Και τα πρώτα ακούσματα για το χρέος έχουν θετική χροιά τουλάχιστον σε ότι αφορά την μεσοπρόθεσμη ρύθμιση το

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Τι αποκαλύπτει η λογιστική κατάσταση του 9μηνου τους…

 

 20.11.2016 03:58 | Επιχειρήσεις
Οι νέες επενδύσεις σε πλήρη λειτουργία θα αποφέρουν πρόσθετο Κύκλο Εργασιών ύψους 50 εκατ. ευρώ ετησίως …

 

 

.

……………..

Ρ

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ: Σε επίπεδο εβδομάδας ο γενικός δείκτης σημείωσε κέρδη 5,04%, ο FTSE 25 ενισχύθηκε κατά 7,11%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κέρδισε 17,90%, ενώ μόνο τα κέρδη του τριημέρου είναι για τον τραπεζικό στο 19,8%.

 • Συνολική Κεφαλαιοποίηση της Αγοράς: 43,2 δισ. ευρώ
 • Μέση ηµερήσια αξία συναλλαγών (εβδοµάδα): 50,2 εκατ. ευρώ ∆(%) εβδοµάδα: +24,5%
 • Εισροές/ Εκροές Μετοχ. Αµοιβαία Εσωτερικού εβδ.: -0,6 εκατ. ευρώ
 • Εισροές/ Εκροές Μετοχ. Αµοιβαία Εσωτερικού έτος: -22,3 εκατ. ευρώ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ- ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ: Δίνοντας “ρεσιτάλ υπεραπόδοσης” άφησε πίσω του και την αντίσταση των 731 – 750 μονάδων, που ήταν και το ” make or break”, μπαίνοντας σε υπεραγορασμένη περιοχή. Αν επιμείνει ανοδικά, χωρίς ενδιάμεση διόρθωση, η επόμενη αντίσταση εντοπίζεται στις 820 μονάδες. Οι 680 έχουν γίνει στήριξη ενώ το “Stop” είναι στις 647 μονάδες.(ΗΛΙΑΣ ΖΑΧ.)

Υ

ΧΠΑ: Συνεχίστηκε το σερί των ανοδικών συνεδριάσεων και στην Αγορά Παραγώγων, σε μία συνεδρίαση που συνδυάστηκε και με την λήξη των συμβολαίων Νοεμβρίου.

 • Σημαντική η καθίζηση των συναλλαγών στα συμβόλαια του δείκτη, ενώ νέα αύξηση του όγκου σημειώθηκε στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών (108.502 συμβόλαια).
 • Στα 8.161 συμβόλαια του δείκτη, οι ανοιχτές θέσεις για τον πρώτο μήνα (Δεκέμβριος).
 • Το συμβόλαιο του FTSE (συνολικά 3.808) κινήθηκε μεταξύ 1.596 και 1.641,75 μ. και έκλεισε με υποτίμηση 0,50%.

“ΨAXNONTAI” στα τερματικά για το ποιές μετοχές έχουν μείνει πίσω συγκριτικά και για το ποιές παραμένουν σε υπερπουλημένες ζώνες…

………………

ΩΡΑΙΑ ΕΙΚΟΝΑ- ΝΑΟΥΣΑ

Image result for ΝΑΟΥΣΑ

Related image

Τα Θεοφάνια γιορτάζονται με ιπποδρομίες στη Νάουσα

Image result for ΝΑΟΥΣΑ

Η Νάουσα συστήνεται ως Πόλη του Οίνου τον Δεκέμβριο

%IMAGEALT%

Related image

……….

Με την υπογραφή του μικρομέτοχου

mikros