Από και για τον κόσμο της αγοράς του Χ.Α.

Χ.Α.: Η χθεσινή προσπάθεια βοήθησε μεν να τηρηθούν τα προσχήματα και να μην μπει σε δοκιμασία η αποφασιστική στήριξη των 800 – 780 μονάδων…

Ομως η μικρή [αλλά σαφώς υψηλότερη από προχθές] αξία των συναλλαγών (52,6 εκατ.) από την οποία πρέπει να αφαιρεθούν και τα πακέτα (7,8 εκατ.), δεν αφήνει περιθώρια για υψηλές βλέψεις. 

 

ΧΑΡΑΚΕΣ: Τεχνικά, η χθεσινή συνεδρίαση έκλεισε το “gap” που άφησε η συνεδρίαση της περασμένης Πέμπτης, μεταξύ 829 και 825,45 μονάδων, ενώ δημιούργησε νέο μικρό τεχνικό “κενό”, μεταξύ 836,6 και 837,6 μονάδων.

Σε κάθε περίπτωση και σύμφωνα με τα βραχυπρόθεσμα διαγράμματα δεν πρέπει να απειληθεί η στήριξη των 790 μονάδων για τον Γενικό Δείκτη και η στήριξη των 237 μονάδων για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Σύμφωνα με τα ημερήσια διαγράμματα, βάσει των οποίων κινούνται οι εναπομείναντες traders, οι 833 μονάδες είναι κοντινή μας αντίσταση που χρειάζεται κατοχύρωση αν θέλει και πάλι ο Γενικός Δείκτης να δοκιμάσει το δύσκολο επίπεδο των 858 μονάδων.

 

ΑΣΤΑΚ: Δεν άνοιξαν ούτε και χθες, παραμένοντας στη τιμή των… 4,1000 ευρώ και στην κεφαλαιοποίηση των 57,4 εκατ. ευρώ. Δημοσίευσε χθες το τρίμηνό της και προσέξτε…
Η καθαρή θέση – ίδια κεφάλαια των μετόχων της ενισχύθηκε σε 132 εκατ. εκατ. ευρώ!! Στα ταμεία της υπάρχουν [31.3.2015] 55 εκατ. ευρώ δηλ. το 96% της τρέχουσας αποτίμησης της στο ταμπλό[!!!] χωρίς τραπεζικό δανεισμό και με συνολικές υποχρεώσεις οριακά άνω των 5 εκατ. ευρώ… 
 
ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Νέο ξεκίνημα σαν μία ολοκληρωμένη οντότητα, έχοντας ”καταρημάξει” εκ του ασφαλούς τους μικροεπενδυτές μετόχους της ΜΟΧΛΟΣ… Η μετοχή της οποίας εμφανιζόταν με ονομαστική αξία… 16,00 ευρώ και με Book value στα 12 και 13 ευρώ πριν μερικά μόλις χρόνια… Με την τρέχουσα αποτίμησή της στο ΧΑ των 44 εκατ. ευρώ το μόνο που απομένει είναι μία ευχή… Αρκετά έως εδώ… Κάντε κάτι…  

”ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΠΑΛΕΥΕΙ”: Επιστολή προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς με θέμα την επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της NEXANS απέστειλε ο Σύνδεσμος Επενδυτών & Διαδικτύου.

Ο ΣΕΔ, όπως αναφέρει στην επιστολή, ζητά να εξετασθεί η περίπτωση «να μην εγκριθεί η ΑΜΚ στο ύψος που έχει θέσει το ΔΣ της εταιρείας, αφού δεν τεκμηριώνεται επαρκώς η ανάγκη για το δυσανάλογα μεγάλο ζητούμενο ποσό…

ΕΝΑ ποσό που θα έχει ως μόνο πραγματικό αποτέλεσμα την μείωση του ποσοστού των μετόχων μειοψηφίας και παράλληλα την αύξηση του ποσοστού του μετόχου πλειοψηφίας, σε όρια που θα του επιτρέπουν στο μέλλον να προβεί σε μια «εύκολη» δημόσια πρόταση»

Σ.Σ.:  Τα γαλλάκια – ως γνωστόν – δεν παίζονται… Ιδέτε και περιπτώσεις… ΧΑΛΥΨ, ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ, Emporiki…

ΕΧΑΕ: Υπενθυμίζεται ότι από χθες η μετοχή της εταιρείας ήταν διαπραγματεύσιμη χωρίς το μέρισμα χρήσεως 2014, 0,21 ανά μετοχή, από το οποίο θα παρακρατηθεί ο αναλογούν φόρος (καθαρό ποσό: 0,1890 ανά μετοχή).
 
Χ.Α-ΑΓΟΡΑ: Απόλυτα επιφυλακτικοί δηλώνουν οι περισσότεροι εγχώριοι παράγοντες της Αγοράς, όπως και οι ξένοι διαχειριστές, που περιορίζονται στο να επισημάνουν ότι ο χρόνος είναι εναντίον της αίσιας εξέλιξης των διαπραγματεύσεων, με τις πιθανότητες χρεοκοπίας να αυξάνονται καθημερινά.
 
Το σενάριο που φαίνεται να εμφανίζει τις περισσότερες πιθανότητες είναι εκείνο της μερικής συμφωνίας με αντίστοιχα μερική χρηματοδότηση της Χώρας προκειμένου να εκπληρωθούν οι υποχρεώσεις της μέχρι το Φθινόπωρο οπότε και θα επανεξεταστούν τα ανοιχτά μέτωπα. 
 
Ένα τέτοιο σενάριο περιορίζει τα ανοδικά περιθώρια της Αγοράς και μετά την πρώτη κίνηση εκτόνωσης θα επαναφέρει την έντονη μεταβλητότητα και τις διακυμάνσεις στις τιμές των μετοχών. 
 
Σε κάθε περίπτωση, από το Φθινόπωρο θα πρέπει να υπάρξει και νέος γύρος διαπραγματεύσεων και τότε ίσως τεθούν πιο σκληρά διλήμματα από τους Δανειστές.
ΑΓΟΡΕΣ: Αξιοπρόσεκτες απώλειες στην Ευρώπη, με τα βλέμματα επικεντρωμένα σε Ελλάδα και Ισπανία, ενώ σε χαμηλότερα επίπεδα ξεκίνησε η συνεδρίαση στην Wall Street.
 

Τεχνικά και όσον αφορά τον Γερμανικό δείκτη DAX, καθοδική διαφυγή χαμηλότερα της στήριξης των 11645 μονάδων, θα ανοίξει τον δρόμο για υποχώρηση προς τις 11450 μονάδες. Το 11780 είναι κοντινή μας αντίσταση, που πρέπει να κατοχυρώσει αν θέλει να ανακόψει την πτωτική του ορμή.

Σημαντικές πιέσεις για χρυσό, ακόμα σημαντικότερες για το πετρέλαιο, ενώ χαμηλότερα των $1,09 υποχωρεί το ευρώ.

ΦΦΓΚΡΠ: Στα 42,5 εκατ. θα ανέλθουν τα καθαρά κέρδη της Folli Follie το α΄ τρίμηνο του 2015 καταγράφοντας αύξηση 10,9%. Τα έσοδα της εταιρείας προβλέπεται να διαμορφωθούν στα 268 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 17,5%. 

Τα ανωτέρω εκτιμούν οι αναλυτές της IBG που διατηρούν ταυτόχρονα την τιμή-στόχο των 28,2000 ευρώ και την σύσταση “ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑΣ” για την μετοχή της ΦΦΓΚΡΠ. Η εταιρεία ανακοινώνει αποτελέσματα α΄ τριμήνου αύριο…

ΤΑΜΠΛΟ: Εκτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση συμπλήρωσε η ΕΛΒΑΛ, ενώ συνεχίστηκε και χθες το “τρενάκι του τρόμου” στην Centric. 

Ο τίτλος ξεκίνησε με ανοδικές διαθέσεις και με “ανοιχτές” εντολές αγορών αναρριχήθηκε μέχρι τα 0,2750 ευρώ (+15,06%), για να ολοκληρώσει την συνεδρίαση στο χαμηλό ημέρας των 0,2140 ευρώ με ημερήσιες απώλειες 10,46%.

 

WALL STREET: Η Charter Communications ήρθε σε συμφωνία για την εξαγορά της Time Warner Cable, την κορυφαία εταιρεία καλωδιακής τηλεόρασης. Το deal ανέρχεται στα 55 δισ. δολάρια και περιλαμβάνει ρευστό και μετοχές.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η κορυφαία εταιρεία ευρυζωνικών επικοινωνιών, θα καταβάλλει 195,71 δολάρια ανά μετοχή. Η Bright House Networks, μια μικρότερη εταιρεία καλωδιακής τηλεόρασης που είχε συμφωνήσει η Charter να αγοράσει, θα συγχωνευτεί και αυτή στην νέα οντότητα.

ΕΝΑ deal που απλά αντιστοιχεί στην συνολική κεφαλαιοποίηση του ελληνικού χρηματιστηρίου… 

 

ΕΥΠΙΚ – ΠΑΚΕΤΟ: Ένα εκατομμύριο τριακόσιες πενήντα μετοχές πέρασαν χθες στο ταμπλό του ΧΑ για το 4,9% της Ευρωπαϊκής Πίστης συνολικής αξίας 2,09 εκατομμυρίων ευρώ ή 1,55 ευρώ ανά τεμάχιο μετοχής.
Η προσπάθεια ανοδικής διάσπασης των 850 μονάδων και η συνακόλουθη διόρθωση λόγω αρνητικής ειδησεογραφίας επέδρασε στην αγορά αλλά επιχειρείται εκ νέου προσπάθεια κατοχύρωσης των 820 μονάδων. 

Οι 800-850 μονάδες θα είναι η διακύμανση της αγοράς πολύ βραχυχρόνια και οι 950-970 μονάδες ο στόχος με την συμφωνία.
Συνεδρίαση χωρίς μεγάλες πρωτοβουλίες ήταν η χθεσινή για τις τέσσερις συστημικές τράπεζες, ενώ ξεχώρισαν σε όγκους οι Eurobank και Alpha Bank.


Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε στις 641,78 μονάδες με άνοδο 0,67%, έχοντας επόμενες στηρίξεις στις 615 και 574 μονάδες, ενώ οι αντιστάσεις συναντώνται στις 675 και 705 μονάδες αντίστοιχα. 

Η Εθνική έκλεισε στα 1,15 ευρώ με πτώση -1,71% και όγκο 9,77 εκατ. τεμάχια, με την κεφαλαιοποίηση στα 4,06 δισ. ευρώ. 

Η Alpha Βank έκλεισε στα 0,3040 ευρώ με άνοδο +1,33% και όγκο 21,9 εκατ. τεμάχια, με την αποτίμηση στα 3,88 δισ. ευρώ. Στη μετοχή έγιναν τρία μεγάλα πακέτα συνολικά 5,425 εκατ. μετοχών στα 0,31 ευρώ ανά μετοχή. 

Η Πειραιώς έκλεισε στα 0,44 ευρώ με άνοδο +2,56% διακινώντας όγκο 8,5 εκατ. τεμάχια με κεφαλαιοποίηση 2,68 δισ. ευρώ. Η Eurobank έκλεισε στα 0,1360 ευρώ με με άνοδο +2,26% και όγκο 37,1 εκατ. τεμάχια με κεφαλαιοποίηση στα 2 δισ. ευρώ. 

Η μετοχή της Τράπεζας Κύπρου έκλεισε στα 0,1910 ευρώ με άνοδο +1,06% και κεφαλαιοποίηση 1,70 δισ. ευρώ. Η Attica Βank έκλεισε στα 0,069 ευρώ με άνοδο +2,99% και όγκο 2,3 εκατ. τεμάχια, με την κεφαλαιοποίηση στα 72,1 εκατ. ευρώ.

Η Τράπεζας της Ελλάδος έκλεισε στα 9,46 ευρώ με πτώση -0,32% και αποτίμηση στα 187 εκατ. ευρώ.

 

ΕΕΕ: Σταθερή στα 7,5 δισ. ευρώ αποτίμησης, κάτι πολύ δύσκολα για να μπορεί κανείς να το διατηρεί. Δεν είναι καθόλου εύκολο κάτι τέτοιο…
 
ΕΛΠΕ: Η αγορά αναμένει στροφή στα αποτελέσματα του ομίλου και η μετοχή δεν πιέζεται ως συνηθιζόταν μέχρι πρότινος…
 
ΜΟΗ: Το ίδιο κι εδώ σε μικρογραφία όμως, γιατί ”στο κάτω” δεν ακολουθούσε την προαναφερθείσα στους ρυθμούς πτώσης…
 
ΕΥΔΑΠ: Δείχνει διαθέσεις αντεπίθεσης… Εν αναμονή του δικού της 3μήνου…
 
ΑΡΑΙΓ: Πάντα κυρία, πάντα δυναμική στο ταμπλό, έχοντας διανείμει αξιοζήλευτες επιστροφές και μερίσματα…
 
ΛΑΜΔΑ: Με 17-5 σκορ και πολύ καλή συμπεριφορά… Δημοσίευσε και το τρίμηνό της… όχι και άσχημα, θα λέγαμε…
 
ΤΕΝΕΡΓ: Πάντα κινητική, δεν σε αφήνει να πλήξεις μαζί της, ενώ κατά καιρούς δίνει την δυνατότητα εισόδου σε πολύ ελκυστικά επίπεδα τιμών…
 
ΕΛΒΑΛ: Η θετική έκπληξη του 10ημέρου, αφού δεν μας έχει συνηθίσει σε… τέτοια ”μεγαλεία”. Δεν παύει πάντως να διαπραγματεύεται σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα που αποτελούν ”ντροπή” για το πρόσωπό της…
 
ΠΛΑΚΡ: Σε απόσταση ανάσας από τα 6,0000 ευρώ και τα υψηλά 8ετίας! Μπορεί να μην κάνει κομμάτια, αλλά αυτό δεν πρέπει να τα απασχολεί. Είναι ζήτημα νοοτροπίας, αρρωστημένης, εκ μέρους των ελλήνων επενδυτών και τον τρόπο που προσεγγίζουν την αγορά του Χ.Α.
 
ΠΕΙΡΤΠ: Ιδιαίτερα παραγωγικό τελευταία έχοντας χαρίσει σπουδαίες αποδόσεις σε ΄λοσους εκμεταλλεύτηκαν τα ιστορικά κατώτατά του. [Βέβαια, έχει καταρημάξει κόσμο και κοσμάκη…]
 
AUTOHELLAS: Ισχύει ότι προαναφέραμε και για την ομόσταβλη ΑΡΑΙΓ…
 
ΠΛΑΘ: Εξαιρετικό τρίμηνο, ξεχωριστή αναφορά σε άλλες στήλες και συγκεκριμένα στην επόμενη σελίδα…
 
ΚΡΙ ΚΡΙ: Πολύ κοντά στα ιστορικά υψηλά του από τα οποία απέχει μόλις ένα 10%…
 
ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Όχι τόσο για το χθεσινό της +15,63% αλλά μη τυχόν και ευαρεστηθεί να σοβαρευτεί επιτέλους στο ταμπλό…

 

Print Friendly, PDF & Email
* ,