Α. Σκουμπούρης: Η χώρα δεν μπορεί να συντηρήσει αυτό το τερατώδες δημόσιο

Εδώ που φτάσαμε όμως, μετά από σχεδόν πέντε χρόνια… αίμα, δεν υπάρχει άλλος δρόμος πέρα από την εθνική συνεννόηση. Eθνική συνεννόηση! Δύο απλές λέξεις, αλλά τόσο δύσκολες στην πράξη για το εγχώριο πολιτικό μας σύστημα. Αν και οδεύουμε προς… Χριστούγεννα, η χώρα και η αγορά καλείται να διαβεί… Γολγοθά! Παιχνίδια της μοίρας και της ιστορίας…

 

Πλέον, σ’ αυτή τη συγκυρία, όλοι θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Περιθώρια για προσωπικές τακτικές, άκαιρες φιλοδοξίες και ακτιβισμούς άλλων εποχών δεν υπάρχουν. Κάποιοι κάνουν ακόμα και τώρα ακτιβισμό στην «πλάτη» της χώρας. Όσοι έχουν την ευθύνη, όσοι ανήκουν στους 300 της Βουλής, πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να κρατήσουν τη χώρα όρθια έως το τέλος.

 

Γιατί, η καταστροφή του συστήματος θα συμπαρασύρει τους πάντες, όλο το παλαιό πολιτικό σύστημα. Ας το έχουν υπόψη τους όλοι αυτό. Η ιστορία θα είναι αμείλικτη με όσους – τώρα που ξυπνούν τα… φίδια –  συνεχίζουν να φορούν τα αρχαία τους στολίδια που έγραφε κάποτε και ο μεγάλος Γκάτσος!

 

Η ιστορία θα είναι αμείλικτη με όσους πολιτικούς – όλων των κομμάτων – συνεχίσουν στην «πλάτη» της χώρας και του λαού να κάνουν ακτιβισμό επανάστασης και… παιχνίδια με το διάβολο! Ενα (επικίνδυνα μεγάλο) τμήμα της εγχώριας πολιτικής σκηνής, επιδεικνύει σκανδαλώδη επιχειρησιακή άγνοια και αδυναμία εκτίμησης της κρισιμότητας της κατάστασης.

 

Την ώρα που πολλές άλλες χώρες μπήκαν (και αυτές) σε μνημόνια, δανειακές συμβάσεις και επιτηρήσεις, βελτιώνοντας τα του οίκου τους, η Ελλάδα, πέντε χρόνια μετά, αδυνατεί να βρει το έλασσον της συνεννόησης! Η χώρα συνεχίζει παραδομένη στην τηλεοπτική δημοκρατία, στην παραπληροφόρηση και στον άκρατο λαϊκισμό!

 

Σε μια εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία τόσο για τη χώρα όσο και διεθνώς, με πολλαπλές γεωστρατηγικές εξελίξεις, η χώρα συνεχίζει να «χάνεται» σε γελοία διλήμματα που άλλες δημοκρατίες τα έχουν λύσει εδώ και δεκαετίες! Η ελληνική δημοκρατία συνεχίζει να παράγει Μιχελογιαννάκηδες με την κοινωνία να ψηφίζει και να επιδοκιμάζει!

 

Τα κόμματα που είχαν την «αντιπροσωπεία» διακυβέρνησης στη μεταπολίτευση, αρνούνται ή αδυνατούν να πουν όλη την αλήθεια στους πελάτες – ψηφοφόρους.  Αρνούνται να πουν την αλήθεια στον ελληνικό λαό ότι η χώρα δεν έχει την οικονομία να συντηρήσει σύστημα με τους νεότερους συνταξιούχους στην Ευρώπη, με γενναία «τυφλά» εφάπαξ χωρίς πρότερες αντίστοιχες εισφορές. Απλώς δεν γίνεται. Δεν είναι θέμα ιδεολογίας, απλώς δεν γίνεται, δεν βγαίνει μαθηματικά…
Η χώρα δεν μπορεί να συντηρήσει αυτό το τερατώδες δημόσιο που φτιάχτηκε μέσω του πελατειακού συστήματος και της εκπόρνευσης ψήφου, απομυζώντας φορολογικά τον ιδιωτικό τομέα μέχρι πάταξης και ολικής ισοπέδωσής του!