Αποκάλυψη Κολυδά: Eργάζομαι με μπλοκάκι, είμαι απλήρωτος από τον Δεκέμβριο- Τι αποκάλυψε ο εμβληματικός μετεωρολόγος του MEGA

Ο Μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς είναι από τα πλέον εμβληματικά πρόσωπα του MEGAλου καναλιού που αργοπεθαίνει μέσα στην αβεβαιότητα για το αύριο. Σε μία από τις πολύ σπάνιες συνεντεύξεις του, ο Θοδωρής μίλησε στο περιοδικό «You» και είπε πολλά για την κατάσταση που επικρατεί στο κανάλι. Τη συνέντευξη πήρε η Τίνα Μεσσαροπούλου.

Ήταν μια συνειδητή απόφαση (να συνεχίσετε να λέτε ζωντανά τις ειδήσεις για τον καιρό);
Bεβαίως ήταν συνειδητή. Ήταν δύο οι παράγοντες που έπαιξαν ρόλο στην απόφαση αυτή. Ο ένας ήταν να κρατηθεί μια φωνή ζωντανή που να ενημερώνει τουλάχιστον τον κόσμο για τον καιρό αλλά και με τη δεύτερη ιδιότητά μου ως μετεωρολόγου της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) να υπάρχει μια φωνή της Υπηρεσίας στο κανάλι.

Eσείς δεν έχετε βγει σε επίσχεση;
Όχι. Δεν είμαι μισθωτός. Είμαι συνεργάτης και εργάζομαι με μπλοκάκι και είμαι απλήρωτος από τον Δεκέμβριο.

Παρόλα αυτά πηγαίνετε καθημερινά;
Ναι, Δευτέρα με Παρασκευή στις 16.40 βγάζουμε τον καιρό.

Είναι “ζωντανό” ή το έχετε γράψει ώρες πριν;
Υπάρχουν περιπτώσεις που έχω βγει ζωντανά αλλά και άλλες που έχει γραφτεί 20-30 λεπτά νωρίτερα ώστε να διευκολύνει τη ροή του προγράμματος.

Υπήρξαν αντιδράσεις από συναδέλφους;
Όχι δεν υπήρξε καμία αντίδραση. Έτσι κι αλλιώς είχα κανονίσει από τον Ιούλιο όταν έφυγα με άδεια και είχα συζητήσει με τον Μανώλη Καψή ότι 29 Αυγούστου ξεκινάμε κανονικά. Μάλιστα, μου είπε “αφού δεν έχεις πρόβλημα εσύ συνέχισέ το, είναι καλό για το κανάλι”.

Πώς είναι πλέον η κατάσταση στο κανάλι εσείς που πηγαίνετε καθημερινά;
Έχουν μείνει πια πολύ λίγα άτομα από πλευράς δημοσιογράφων. Ωστόσο, όλο το υπόλοιπο κομμάτι -από τους τεχνικούς, τη ροή, τους διοικητικούς- δουλεύει κανονικά. Βέβαια, οι ρυθμοί δεν είναι όπως πριν. Τα προγράμματα είναι όλα επαναλήψεις εκτός του καιρού αλλά το εμπορικό κομμάτι συνεχίζει να φέρνει έσοδα. Και εδώ θέτω ένα ερώτημα-πρόταση. Θα έπρεπε τα έσοδα αυτά εφόσον είναι ικανοποιητικά και εξασφαλίζονται οι τράπεζες για τα δάνειά τους και έχοντας μια στοιχειώδη ευαισθησία να αποδώσουν τους μισθούς στους εργαζομένους, εφόσον δεν είναι υπέρογκο το ποσό αυτό που τους αναλογεί.

Τα σποτάκια του MEGA αφήνουν σαφή υπονοούμενα πως υπήρξε πολιτική παρέμβαση. Το πιστεύετε;
Όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά! Είναι πολυσύνθετο το τοπίο. Είναι πολύ πιθανό να υπήρξε, αλλά δεν το ξέρω.

Σε τι ελπίζετε από εδώ και πέρα;
Ελπίζω κατ’ αρχάς σ’ έναν μεγάλο βαθμό ότι οι δύο καινούριοι υπερθεματιστές θα εκμεταλλευτούν το δυναμικό και τον τρόπο λειτουργίας του MEGA, δηλαδή τον σκελετό και τη δομή του. Είναι ένα έτοιμο κανάλι που αν από εκεί και πέρα “χτιστεί” σωστά και με τις απαραίτητες υποδομές από πλευράς ανθρώπων έχει να δώσει πολλά πράγματα. Τόσο το ψυχαγωγικό κομμάτι σε συνδυασμό με τη διοίκηση αλλά και το κύρος των ειδήσεων του MEGA, που στη συνείδηση του κόσμου παραμένει ισχυρό, δεν πρέπει να σβήσει. Θα πρέπει εξάλλου να επισημάνουμε πως για τον μήνα Σεπτέμβριο στο δυναμικό κοινό το κανάλι ήταν πρώτο σε τηλεθέαση στην prime time ζώνη. Οπότε τα μηνύματα είναι θετικά μέχρι στιγμής τουλάχιστον, αν όμως περάσει ο χρόνος πολλά μπορεί ν’ αλλάξουν…