Απειρία και …αφραγκία απειλούν την Ελλάδα!

Η δεδομένη κυβερνητική απειρία των κυβερνητικών στελεχών έχει ήδη δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στη χώρα.

Πρώτο δείγμα αυτό του Ιωάννη Βαρουφάκη, που ως υπουργός οικονομικών, όχι μόνο προκάλεσε την ειρωνία, το γέλωτα και το μένος των συνάδελφών του στο Eurogroup αλλά κατάφερε ένα βαρύ πλήγμα στην ήδη τραυματισμένη οικονομία της χώρας, παίζοντας ένα τραγικό παιχνίδι μπλόφας με αντιπάλους που τον είχαν  καταπιεί πριν καν τον γνωρίσουν. Υπενθυμίζω – όχι από χαιρεκακία αλλά διά την τάξιν των πραγμάτων- ότι πριν από 24 μέρες ο Βαρουφάκης αρνήθηκε να ζητήσει όχι μόνο την παράταση αλλά ακόμα και τη δόση των 7,2 δις!

Σήμερα, με θλιβερό και “ποινικά κολάσιμο” θράσος βγαίνει και λέει ότι μπορεί να μην αποφύγουμε τη χρεωκοπία  καθώς το  τεράστιο χρηματοδοτικό κενό που δημιουργήθηκε εξαιτίας των εκλογών και της περιπετειώδους συνέχειάς των , παραμένει αμφίβολο αν και πώς τελικώς θα καλυφθεί.

kivernisi

Από σήμερα το πρωί κιόλας, ο Βαρουφάκης – έχοντας ξεχάσει τις λεβεντιές-  αναζητά πλέον πηγές χρημάτων  για να καλύψει τρέχουσες δανειακές ή και εσωτερικές ανάγκες της χώρας, καθώς «τρέχουν» οι υποχρεώσεις για πληρωμές χρέους, μισθών, συντάξεων και προμηθευτών του δημοσίου.

«Κανείς δεν ξέρει ακόμα τι χρειάζεται να κάνουμε τώρα για να πάρουμε λεφτά από τους δανειστές. Είμαστε σε αχαρτογράφητη περιοχή. Δεν υπάρχει πεπατημένη. Ελπίζουμε ότι θα πάει καλά, αλλά δεν υπάρχει εγγύηση ότι θα πάει καλά» έλεγε χθες μιλώντας σε δημοσιογράφους κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης.  Κι όμως είμαι σίγουρος ότι άκουσα πολλές φορές από τον Τσίπρα, τον Σακελλαρίδη, τον Δραγασάκη, τον Στρατούλη και πολλούς άλλους να λένε πρόσφατα ότι “εγγυώνται τις  πληρωμές μισθών και συντάξεων”… Δεν φαντάζομαι να μην είναι έγκυροι…

H προφανής κι επικίνδυνη απειρία των πρωτοκλασσάτων Συριζαίων επιβεβαιώθηκε χθες στη Βουλή. Η νεοτάτη και …συμπαθεστάτη πρόεδρος έλαβε μια περίεργη απόφαση για αναβολή της ψηφοφορίας για την άρση της ασυλίας του Αδώνιδος Γεωργιάδη, με τη δικαιολογία ότι απουσίαζαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Η απόφασή της δημιούργησε πανδαιμόνιο και ένταση που διήρκησε 3 ώρες. Τότε επικράτησε ξανά η λογική και η ψηφοφορία έγινε κανονικά ενώ διατηρήθηκε και η η ασυλία του Αδώνιδος.

Η απειρία της γλυκυτάτης Ζωής κατέδειξε εκ νέου ότι ένα φυτίλι σιγοσβήνει στα θεμέλια της Βουλής και της χώρας εν γένει. Ας ελπίσουμε ότι θα μάθουν – όλοι τους- πριν σκάσει το φυτίλι.

 

Με Αγάπη

Ο Είρων