Απαλλάχθηκε ο Στ. Ψυχάρης από την εξεταστική της Βουλής, για λόγους υγείας

Tα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής η οποία διερευνά την υπόθεση της δανειοδότησης κομμάτων και επιχειρήσεων ΜΜΕ, απήλλαξαν κατά πλειοψηφία, τον εκδότη Σταύρο Ψυχάρη από την υποχρέωση της κατάθεσης στην Επιτροπή.

Τα μέλη της Επιτροπής διαπίστωσαν ότι ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΟΛ, δεν είναι σε θέση να καταθέσει σε μια πολύωρη διαδικασία, και συμφώνησαν να μην καταθέσει ο κ. Σταύρος Ψυχάρης, ο οποίος όταν ρωτήθηκε από πρόεδρο της Επιτροπής Σωκράτη Φάμελλο εάν μπορεί να συνεχίσει, είπε «να συνεχίσουμε».

Με την απόφαση της πλειοψηφίας διαφώνησε ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης.

Προηγουμένως η γραμματέας της Επιτροπής ανέγνωσε δυο επιστολές του κ. Ψυχάρη προς την Εξεταστική Επιτροπή.

Στη μία αναφέρει τους λόγους, για τους οποίους αποφάσισε να παραστεί στις εργασίες της Επιτροπής, ενώ κατ’ αρχάς είχε ζητήσει «την αναβολή της εμφανίσεως και να βρεθεί ένας άλλος τρόπος εξετάσεως επειδή υπάρχει προφανής δυσχέρεια μακράς συνομιλίας».

«Οι καλοθελητές άρχισαν να με περιγράφουν στο διαδίκτυο σαν μέλλοντα μακαρίτη. Κατόπιν αυτών θέλησα να παραστώ προς χάριν των άπιστων Θωμάδων. Θα μπορούσα εάν ήθελα και μόνο λόγω της κατάστασης της καρδιάς μου να τερματίσω τις προσδοκίες εκείνων που άλλα έχουν στο μυαλό τους», αναφέρει στην πρώτη επιστολή του ο κ. Ψυχάρης, ενώ σημειώνει, ότι θα απαντήσει «σε κάθε νόμιμη ερώτηση».

Στη δεύτερη επιστολή του ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΟΛ, αναφέρει ότι δεν προτίθεται, «όπως ο νόμος το επιτρέπει, να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικές με τις δανειοδοτήσεις του ΔΟΛ, διότι έχει ήδη λάβει την ιδιότητα του κατηγορουμένου και έχει ασκηθεί σε βάρος του ποινική δίωξη».

«Σε ό,τι αφορά τις δανειοδοτήσεις του ΤΗΛΕΤΥΠΟΥ, δεν μπορώ να συνεισφέρω στις εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής τεχνικά στοιχεία και πληροφορίες για θέματα που δεν έχω χειριστεί, πλην όμως μπορώ να απαντήσω εγγράφως σε τυχόν εξειδικευμένες ερωτήσεις με την επικουρία ειδικών», αναφέρει στη δεύτερη επιστολή ο κ. Ψυχάρης.

Κατόπιν τούτων, η Εξεταστική Επιτροπή αποφάσισε να καλέσει στις 30 Αυγούστου τον σημερινό σύμβουλο του ΔΟΛ, Παναγιώτη Ψυχάρη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ