Απαγορεύτηκαν όλες οι συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις στην Άγκυρα

Όλες οι δημόσιες συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις απαγορεύτηκαν στην τουρκική πρωτεύουσα έως τα τέλη Νοεμβρίου, ανακοίνωσε το γραφείο του κυβερνήτη της Άγκυρας επικαλούμενο πληροφορίες περί σχεδιασμού τρομοκρατικών επιθέσεων.

Σε σχετική ανακοίνωση, το γραφείο του κυβερνήτη της Άγκυρας αναφέρει ότι απαγορεύονται «όλες οι μορφές συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων σε δημόσιους χώρους όπως λεωφόρους, πλατείες, δρόμους και πάρκα […] έως την 30ή Νοεμβρίου του 2016».

Επικαλούμενο «πληροφορίες» που κάνουν λόγο για «προετοιμασίες από παράνομες τρομοκρατικές οργανώσεις με στόχο τη διάπραξη επιθέσεων», το κυβερνείο επισημαίνει στην ανακοίνωσή του ότι η απόφαση επιβολής απαγόρευσης ελήφθη στο πλαίσιο της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που κηρύχθηκε τον Ιούλιο μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος.

Η Τουρκία, ιδίως η Άγκυρα και η Κωνσταντινούπολη, συγκλονίστηκαν τους τελευταίους 12 μήνες από πολλές επιθέσεις, που συνδέονται με την αναζωπύρωση της σύρραξης με τους Κούρδους ή αποδίδονται στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Στις 10 Οκτωβρίου του 2015, 103 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε βομβιστική επίθεση μπροστά σε σιδηροδρομικό σταθμό στην Άγκυρα, στην πλέον πολύνεκρη επίθεση στην σύγχρονη ιστορία της Τουρκίας.