… Απάτη και… ηλίθιοι όσoι ενδύουν στο bitcoin, αλλά αυτό ξεπέρασε και τα 6100 δολάρια!

________

  • Το ένα μετά το άλλο σπάει τα ρεκόρ το bitcoin, το οποίο βρέθηκε πάνω από το φράγμα των 6.100 δολαρίων. 

Το κρυπτονόμισμα έφθασε σε υψηλό όλων των εποχών, ξεπερνώντας τα 6.147 δολάρια, μόλις μία μέρα μετά την ιστορική υπέρβαση των 6.000 δολαρίων στις 20 Οκτωβρίου 2017. Μεγάλο μέρος της άνοδος μπορεί να αποδοθεί σε μια άλλη επικείμενη διάσπαση  του bitcoin τον Νοέμβριο 2017.

Αυτή θα οδηγήσει στη δημιουργία ενός νέου κρυπτονομίσματος που θα ονομάζεται bitcoin gold.
Οι κάτοχοι του μεγαλύτερου ψηφιακού νομίσματος στον κόσμο θα λάβουν ορισμένα bitcoin gold με την έκδοσή τους.

Οι αναλυτές εκτιμούν, ότι το ψηφιακό νόμισμα παρά τις διασπάσεις, διατηρεί τη δυναμική του και θα συνεχίσει να αποδίδει. Το bitcoin υπέστη ήδη μία διάσπαση τον Αύγουστο 2017, όταν δημιουργήθηκε ένα νέο κρυπτονόμισμα που ονομάζεται cash bitinin.

Παρ ‘όλα αυτά, το bitcoin συνέχισε να αποδίδει ιδιαίτερα έντονα. Ώθηση στο bitcoin δίνει και η εικοτολογία, πως η Κίνα θα μπορούσε να άρει την απαγόρευση της ανταλλαγής ψηφιακών νομισμάτων.

Η άνοδος του bitcoin συνεχίζεται και παρά τις σκληρές δηλώσεις εναντίον του, όπως αυτές του διευθύνοντος συμβούλου  της JPMorgan Chase, Jamie Dimon, που το αποκαλεί «απάτη» και χαρακτηρίζει «ηλίθιους» όλους όσοι επενδύουν σε αυτό. Πάντως σε μεγάλη έρευνα του CNBC, οι περισσότεροι από τους 23.000 συμμετέχοντες εκτιμούν πως το κρυπτονόμισμα θα υπερβεί τα 10.000 δολάρια.

Εξάλλου έμπειροι οικονομικοί αναλυτές προσδιορίζουν χρονικά αυτή την άνοδο επόμενους έξι έως δέκα μήνες. Το bitcoin βοήθησε επίσης η ευνοϊκή ρύθμιση στην Ιαπωνία, η οποία επέτρεψε πρόσφατα στις εταιρείες να αποδεχθούν το ψηφιακό νόμισμα ως μέσο πληρωμής.

* ,