Αν πάω με τον Τσίπρα να μην ψηφίσει κανείς Ένωση Κεντρώων!

Πριν αλέκτωρ λαλήσει ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης απέταξε τον ΣΥΡΙΖΑ! «Εγώ με τον ΣΥΡΙΖΑ συνέκλινα μόνο στην απλή αναλογική Είναι ουσιώδες, δεν είναι δευτερεύον. Η ΝΔ με Φώφη και Σταύρο ξαναέδωσαν στον Μητσοτάκη 50 έδρες μπόνους. Ο λαός θα το εκτιμήσει, θα φανεί τη νύχτα των εκλογών», τόνισε ο κ. Λεβέντης παρεμβαίνοντας στην συζήτηση για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας.

Ο ίδιος, μάλιστα, διακήρυξε αν πάει με τον Τσίπρα «να μην ξαναψηφίσει κανένας Ένωση Κεντρώων».

Την ίδια ώρα, πάντως, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων χαρακτήρισε άκαρπο και μη αποτελεσματικό να κυβερνά ο Αλέξης Τσίπρα με 153 βουλευτές και μάλιστα αποκάλυψε ότι σε συζήτηση με τον Αλέξη Τσίπρα, του είπε ότι φτάνει να είναι και διχαστικό. Πάντως, είπε «ναι» στην τροπολογία για τους αιώνιους φοιτητές, καθώς κατά τον ίδιο δεν θα βλάψει την χώρα.

«Θα πάθουμε τίποτα αν το παίρνουν σε μεγάλη ηλικία», αναρωτήθηκε και τόνισε ότι είναι μεγάλος λάθος να πούμε του του σχολάρχη ότι ο καθηγητής γίνεται μόνιμος. Προέβλεψε ότι έτσι θα κλείνουν ο ένας μετά τον άλλο επειδή πρέπει να επιτρέπεται για σοβαρούς λόγους η απόλυση. «Να το κρίνουν τα δικαστήρια ή επιτροπής μη κομματικές», προσέθεσε ο ίδιος.

Ο Α. Τσίπρας παίρνει μαζί του τον Β. Λεβέντη στη Νέα Υόρκη;

Νωρίτερα, δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» έφερε τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων να ετοιμάζει τις βαλίτσες του για να ακολουθήσει στη Νέα Υόρκη τον πρωθυπουργό ο οποίος θα παραστεί σε οικονομικό φόρουμ, με την συμμετοχή -μεταξύ άλλων- δεκάδων πρωθυπουργών ανάμεσα στους οποίους θα είναι και ο Αλέξης Τσίπρας.

Μετά τα σενάρια που κυκλοφόρησαν για ενδεχόμενη συνάντηση των δύο αντρών επί αμερικανικού εδάφους, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων διαχώρισε τη θέση του, διευκρινίζοντας πως η επίσκεψη του στις Ηνωμένες Πολιτείες σε καμία περίπτωση δεν συνδέεται με το πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων επιβεβαίωσε το ταξίδι, ωστόσο τόνισε ότι απλώς συνέπεσε. Συγκεκριμένα, όπως τόνισε, συμπίπτει ένα ταξίδι στη νέα Υόρκη και είναι καλεσμένος στο ίδιο συνέδριο ο πρωθυπουργός ως αρχηγός, ενώ ο ίδιος ο Βασίλης Λεβέντης είναι καλεσμένος από πρωτοβουλία των ομογενών.