Αντιμέτωπη και με την ιταλική Δικαιοσύνη η Deutsche – ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ – Bank

Νέο χτύπημα για την Deutsche Bank. Η ιταλική Δικαιοσύνη θα την δικάσει στις 15 Δεκεμβρίου με την κατηγορία «χειραγώγησης της αγοράς».

Η γερμανική τράπεζα βρίσκεται αντιμέτωπη με νέα υπέρογκα πρόστιμα εάν καταδικαστεί από το δικαστήριο του Μιλάνου. Η Deutsche Bank θα καθίσει στο εδώλιο μαζί με την ιταλική τράπεζα Monte dei Paschi και την Nomura. Θα δικαστούν για οικονομικά εγκλήματα.

Ο δικαστής του Μιλάνο απήγγειλε το Σάββατο κατηγορίες οικονομικών εγκλημάτων, εναντίων 13 πρώην και νυν στελεχών της Banca Monte dei Paschi di Siena, της Deutsche Bank και της Nomura, αναφέρει η Wall Street Journal.

Η απόφαση του δικαστή Λίβιο Κριστοφάνο (Livio Cristofano) ήρθε μετά από μια μακρά έρευνα της εισαγγελίας του Μιλάνο, που διήρκησε ενάμιση χρόνο και αφορούσε περίπλοκες οικονομικές πράξεις ανάμεσα στην Monte dei Paschi και τις Nomura και Deutsche Bank -καθώς και άλλες ενέργειες της ιταλικής τράπεζας- που αποσκοπούσαν στο να αποκρύψουν την οικονομική κατάσταση της Monte.

Αν και τους ζητήθηκε, καμία από τις κατηγορούμενες πλευρές δεν προέβη σε κάποιο σχόλιο για την ασκούμενη δίωξη.

Από το περασμένο Φεβρουάριο οι δικαστικές Αρχές του Μιλάνο είχαν κάνει γνωστό ότι θα επιδίωκαν την ποινική δίωξη όλων των στελεχών που εμπλέκονται στην υπόθεση, καθώς είχαν βρει ενδείξεις για χειραγώγηση της μετοχής της Monte dei Paschi, παραποίηση των οικονομικών της στοιχείων, ενώ καταλόγισαν σε κάποια υψηλόβαθμα στελέχη της προσπάθεια παραπλάνησης των ιταλικών ελεγκτικών αρχών.