Ανησυχία Πούτιν για την ασφάλεια των Ρώσων τουριστών στην Τουρκία

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν φάνερωσε την ανησυχία του για την ασφάλεια των Ρώσων τουριστών στην Τουρκία, καθώς σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξέφρασε την ελπίδα του η τουρκική πλευρά να είναι σε θέση να διασφαλίσει την προστασία των Ρώσων τουριστών στη χώρα, έπειτα από την απόπειρα πραξικοπήματος από μερίδα του στρατού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου, κατά την επικοινωνία –με πρωτοβουλία του Ρώσου προέδρου- ο κ. Πούτιν είπε πως η Ρωσία κρίνει ως απαράδεκτες τις αντισυνταγματικές ενέργειες και τη βία και πως ελπίζει ότι η τάξη και η σταθερότητα θα αποκατασταθούν στην Τουρκία.

Εξάλλου, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε στο πρακτορείο RIA-Novosti ότι οι δύο άνδρες συζήτησαν την πιθανότητα μίας διμερούς συνάντησης η οποία θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί ακόμη και τον Αύγουστο.

Μετά την τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν – Ερντογάν το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV μετέδωσε, επικαλούμενο πηγή της τουρκικής προεδρίας, ότι η Άγκυρα ελπίζει ότι η συνάντηση θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί στις αρχές Αυγούστου.