Αναστέλλεται η κυκλοφορία των “Νέων” και του “Βήματος” για μερικές μέρες: Εντολή έξωσης του προσωπικού

Είναι φοβερό και φρικτό μαζί. Έδιωξαν από το κτίριο του ΔΟΛ τους εργαζομένους που κράτησαν ζωντανές, τις δύο μεγάλες εφημερίδες της χώρας: το ΒΗΜΑ και τα ΝΕΑ. Η εντολή εκκένωσης του κτιρίου στη Μιχαλοπούλου δόθηκε στους εργαζομένους του ΔΟΛ από τους εκπροσώπους των ειδικών διαχειριστών.

Αυτοί ενημέρωσαν όσους δημοσιογράφους και διοικητικούς υπαλλήλους έμειναν και τους έδωσαν εντολή να μαζέψουν τα πράγματα τους και να παραδώσουν τις ηλεκτρονικές κάρτες εισόδου τους στο κτίριο.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα τους  ενημέρωσαν ότι θα υπογράψουν τις απολύσεις τους στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην είσοδο του κτιρίου και από εκείνη την στιγμή και μετά αν για οποιοδήποτε λόγο θελήσουν να εισέλθουν στα γραφεία προκειμένου να παραλάβουν κάποιο προσωπικό αντικείμενο θα συνοδεύονται από εκπρόσωπο της ασφάλειας.

Σύμφωνα με την ενημέρωση όσοι δεν υπογράψουν τις απολύσεις θα τους επιδοθούν από δικαστικό κλητήρα ενώ αναστέλλεται προσωρινά η κυκλοφορία των εφημερίδων «ΤΑ ΝΕΑ» και «ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ»,  με τελευταίο φύλλο το αυριανό των «ΝΕΩΝ». Μέχρι στιγμής και παρά τις συνελεύσεις που πραγματοποιήθηκαν, οι εργαζόμενοι δεν έχουν ενημερωθεί για το αν κάποιοι εξ αυτών θα συνεχίσουν να εργάζονται στα έντυπα του ΔΟΛ υπό το νέο καθεστώς καθώς δεν υπήρξε επικοινωνία από κάποιο στέλεχος της νέας ιδιοκτησίας.