Ανακοίνωση – Συντάξεις στο ΙΚΑ κανονικά από σήμερα

Εξαιρούνται οι συντάξεις του πρώην ΤΑΠ-ΟΤΕ, οι οποίες θα καταβληθούν την Πέμπτη 30 Απριλίου – Ουρές απο τα ξημερώματα στις τράπεζες για την είσπραξη των συντάξεων

Κανονικά θα πληρωθούν σήμερα Τετάρτη 29 Απριλίου σε όλους τους δικαιούχους οι συντάξεις του δημοσίου και του ΙΚΑ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ οι συντάξεις του ταμείου ΤΑΠ-ΟΤΕ θα καταβληθούν την επομένη εργάσιμη 30/04/2015. Στις 4 Mαίου θα καταβληθούν και οι συντάξεις του ΟΑΕΕ και του ΟΓΑ.

Ανησυχία από την μη καταβολή συντάξεων του ΙΚΑ

Το βράδυ της Τρίτης, ωστόσο, ανησυχία προκλήθηκε στους συνταξιούχους του ΙΚΑ, καθώς δεν είχε πιστωθεί στους λογαριασμούς η σύνταξη του Μαΐου, ενώ δημιουργήθηκαν και ουρές από όσους έψαχναν με αγωνία να δουν τι είχε συμβεί.

Το Ίδρυμα με ανακοίνωσή του,  διαβεβαίωσε ότι η καταβολή των συντάξεων θα γίνει κανονικά σήμερα Τετάρτη 29 Απριλίου σε όλους τους δικαιούχους του δημοσίου και του ΙΚΑ.

Ωστόσο σήμερα δεν λείπουν από το πρωί οι ουρές έξω από τα υποκαταστήματα τραπεζών για την είσπραξη των συντάξεων.

Ο αρμόδιος υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης σε δηλώσεις του το πρωί έκανε λόγο για τεχνικό πρόβλημα με το σύστημα ΔΙΑΣ το μεσημέρι της Τρίτης.

«Επικοινώνησα με την Λούκα Κατσέλη και με διαβεβαίωσε ότι στις 8 το βράδυ (σ.σ. της Τρίτης) η Εθνική θα έχει διαθέσιμα τα χρήματα και ότι το ίδιο θα συμβεί με τις υπόλοιπες τράπεζες» διευκρίνισε ο κ. Στρατούλης.