Γ. Αλαφούζος: «Ανακαλώ», ανακρίβειες και «λαθάκια»…

Πολλαπλά λάθη, ανακρίβειες, έωλες κατηγορίες και «ανακαλώ», αλλά και «μπαλιές στην εξέδρα» από τον ιδιοκτήτη του Σκάι κατά την κατάθεσή του στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής που διερευνά τη νομιμότητα των δανειοδοτήσεων μέσων ενημέρωσης και κομμάτων

Μπόλικη… μπάλα στην εξέδρα ήταν η τακτική που ακολούθησε ο Γ. Αλαφούζος κατά τη διάρκεια της εξέτασής του σήμερα στην Εξεταστική επιτροπή που ερευνά τη δανειοδότηση κομμάτων και ΜΜΕ από τις τράπεζες. Παράλληλα, βρήκε πρόθυμους υποστηρικτές στους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που μετέχουν στην επιτροπή και αρκέστηκαν είτε σε ερωτήσεις-χάδι είτε σε ερωτήσεις με αυτονόητες απαντήσεις. Ο ιδιοκτήτης του Σκάι συχνά απέφευγε να απαντήσει για τα του οίκου του, προβάλλοντας καταγγελίες κατά των ανταγωνιστών του, στρέφοντας αλλού τη συζήτηση.

Ισως η πιο χαρακτηριστική στιγμή όμως να ήταν η «καταγγελία» που έκανε ο ιδιοκτήτης του Σκάι περί «παρουσίας συνεργατών του Ν. Παππά στην εταιρεία του Θ. Καλογρίτσα» (ανταγωνιστή του στην διεκδίκηση των τηλεοπτικών αδειών), στην οποία επέμενε μέχρι το διάλειμμα. Αμέσως μετά όμως την απέσυρε, διαψεύδοντας τον εαυτό του.

O ιδιοκτήτης του Σκάι ξεκίνησε την κατάθεσή του ισχυριζόμενος ότι ενεπλάκη στα ΜΜΕ επειδή αυτά  «προσφέρουν υπηρεσίες στο κοινωνικό σύνολο» και «δίνουν ικανοποίηση από δημιουργικής πλευράς», και όχι για λόγους κερδοφορίας, ένα σαφές δείγμα των …αγαθών προθέσεων που τον διακατέχουν. Όπως ανέφερε, έχει λάβει δάνεια μόνο από την Εθνική Τράπεζα, ύψους 39,5 εκατ. ευρώ. Μαζί με ένα άλλο, προσωπικό δάνειο -περίπου 7 εκατ. ευρώ- ο συνολικός δανεισμός φθάνει τα 47 εκατ. ευρώ. Ο κ. Αλαφούζος εμφανίζεται να έχει τα εξής δάνεια (με βάση έγγραφα που έχουν κατατεθεί στην εξεταστική και παρουσίασε ο πρόεδρός της, Σωκράτης Φάμελος):

 Από την Εθνική Τράπεζα, 30.944.620 ευρώ για τον ΣΚΑΪ και προσωπικό δάνειο 6.802.000 “για την ταμειακή ενίσχυση” του ΣΚΑΪ. Πάντως, όπως ανέφερε ο κ. Αλαφούζος, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις βουλευτών, αυτό το δάνειο χρησιμοποιήθηκε για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με εγγύηση το σπίτι του και ακίνητα.

 Από την Τράπεζα Πειραιώς, 983.000 ευρώ.

Η συνεχής σχετική ενημέρωση του left.gr: 

6:42 μ.μ.

Ο Ανδ. Λοβέρδος, λειτουργώντας άτυπα ως συνήγορος του Γ. Αλαφούζου, θέτει ζητήματα επί της διαδικασίας για να καθυστερήσει τη συνεδρίαση.

6:20 μ.μ. 

Ενώ ο Γ. Αλαφούζος δεν μπορεί να αποδέιξει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στρέφεται εναντίον του ΣΚΑΪ, δεν αναιρεί τα περί πολιτικής δίωξης αναφορικά με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

6.05 μ.μ.

Η Α. Καββαδία διαψεύψει και πάλι τον ιδιοκτήτη του ΣΚΑΪ καθώς τονίζει ότι έγιναν απολύσεις το 2015 παρά τους περί του αντιθέτου ισχυρισμούς του Γ. Αλαφούζου.

5.55 μ.μ. 

Έντονη αντιπαράθεση μεταξύ της Αννέτας Καββαδία και του πρώην υπουργού Επικρατείας, Δημήτρη Σταμάτη, με επίκεντρο την ΕΡΤ. «Μου προκαλεί εντύπωση το ενδιαφέρον του κ. Σταμάτη για τη διαφάνεια και τη νομιμότητα. Δεν μπορεί εσείς, ο πρωτεργάτης του “μαύρου” στην ΕΡΤ, να μιλάτε για διαφάνεια και νόμιμες τηλεοπτικές διαδικασίες», επεσήμανε η κ. Καβαδία, διαμαρτυρόμενη για τις συνεχείς ερωτήσεις του κ. Σταμάτη προς τον Γιάννη Αλαφούζο. «Δεν σου επιτρέπω να με κρίνεις», αντέτεινε ο κ. Σταμάτης. «Μπορώ, όταν εσείς είστε ο πρωτεργάτης του “μαύρου” της ΕΡΤ. Τελεία», επέμεινε η κ. Καβαδία. «Καλά κάναμε και κλείσαμε την ΕΡΤ, γιατί είχε κάτι ανθρώπους σαν και εσάς που λειτουργούσαν ως φερέφωνα και ιεροκήρυκες του ΣΥΡΙΖΑ», ήταν η προκλητική απάντηση του κ. Σταμάτη.

Το σχετικό tweet της βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ:

5.50 μ.μ.

Ο Γ. Αλαφούζους, που καταθέτει ενόρκως, ανά 5 λεπτα αναιρεί τον εαυτο του. Το γλαφυρό σχόλιο της Α. Καββαδία:

5.40 μ.μ.

Από «λάθος» σε «λάθος» και από συγνώμη σε συγνώμη ο Γ. Αλαφούζος – Καταρρίπτεται και το περί σχέσης του Κ. Αρβανίτη με Θ. Καλογρίτσα, το παραδέχεται ο ιδιοκτήτης του Σκάι όπως και ότι οι τελευταίες απολύσεις δεν έγιναν το 2012, αλλά το 2013.

5.30 μ.μ.

«Επιλεκτική» η μνήμη του Γ. Αλαφούζου για την εβδομάδα του δημοψηφίσματος και τον ρόλο του Σκάι – Σχετικές ερωτήσεις του Γ. Γκιόλια.

5.15 μ.μ.

Και απολύει και λέει ψέματα ο Αλαφούζοςένα τεκμηριωμένο σχόλιο στην ΕφΣυν

5.10 μ.μ.

Μαριονετες του Αλαφούζου οι μεγαλοδημοσιογραφοι του ΣΚΑΙ: Ο ιδιοκτήτης του Σκάι παραδέχεται ότι αυτος περνάει «γραμμη»

4.34 μ.μ.

Ερωτήσεις τώρα από τον Αντ. Μπαλωμενάκη (ΣΥΡΙΖΑ)

4.30 μ.μ.

Προκλητική η στάση του Γ. Αλαφούζου.  Με επιχειρήματα περί τεχνολογικής εξέλιξης, δηλώνει ότι τα τηλεοπτικά κανάλια δεν υποχρεούνται πια να είναι αμερόληπτα, επιβεβαιώνοντας ότι ο ΣΚΑΙ ασκεί πολιτική κατά της κυβέρνησης.Ο Γ. Αλαφούζος προσθέτει πως «είναι προσωπικό στοίχημα»ο ο Σκάι, «έχω επενδύσει την περιουσία μου», αλλά «επένδυσα σε λάθος τόπο και λάθος χρόνο». Τα δάνεια του Άλτερ ήταν «βαθύτατα παράνομα και καταχρηστικά», αναφέρει ο ιδιοκτήτης του Σκάι. Επαναλαμβάνει δε ότι «θα διακόψει σχέσεις με την Εθνική Τράπεζα»

4.16 μ.μ.Ερωτήσεις τώρα από την Αννέτα Καββαδία

4.15 μ.μ.

Σπεύδει να ανακαλέσει ο Γ. Αλαφούζος για τη συμμετοχή συνεργατών του Ν. Παππά στην εταιρεία Καλογρίτσα

* * *

Σύνοψη: Το α’ μέρος της κατάθεσης του Γ. Αλαφούζου

Για τις οφειλές

Στα 39,5 εκατ. ευρώ ανέρχονται οι οφειλές του ΣΚΑΪ και του Γιάννη Αλαφούζου στις τράπεζες, ενώ ο συνολικός δανεισμός είναι στα 47 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάσθηκαν στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής. Ο Γ. Αλαφούζος κατήγγειλε ότι οι τράπεζες δανειοδότησαν «πέραν κάθε λογικής» τα άλλα κανάλια, ενώ υποστήριξε ότι δέχεται «πολιτική δίωξη» από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Σωκράτης Φάμελλος παρουσίασε έγγραφα των τραπεζών με ημερομηνία 4 Ιουλίου 2016 από τα οποία προκύπτει ότι οι οφειλές ανέρχονται:

-Εθνική Τράπεζα: 30.944.620 ευρώ για τον ΣΚΑΪ.

-Εθνική Τράπεζα: 6.802.000 ως προσωπικό δάνειο του Γ. Αλαφούζου «για την ταμειακή ενίσχυση» του ΣΚΑΪ. Πρόκειται για δάνειο που, σύμφωνα με τον Γ. Αλαφούζο, χρησιμοποιήθηκε για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με εγγύηση το σπίτι του και ακίνητα.

-Τράπεζα Πειραιώς: 983.000 ευρώ.

«Αρνούμαι κάθετα και απόλυτα ότι η Εθνική μας έχει στηρίξει. Είναι μία επιχειρηματική σχέση», ισχυρίσθηκε ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΪ αναφερόμενος στον υψηλό δανεισμό από την Εθνική.

Από την πλευρά του ο Γ. Αλαφούζος ισχυρίσθηκε ότι το σύνολο των οφειλών είναι 28.451.000 ευρώ και αποκάλυψε ότι υπήρχε δάνειο 2,5 εκατ. στον «Μελωδία» που αποπληρώθηκε, ενώ έχουν προεξοφληθεί

-μέρος της σύμβασης με τον ΟΤΕ που είναι σήμερα 5 εκατ. το χρόνο (ο ΣΚΑΪ είναι ο παραγωγός του αθλητικού προγράμματος)

-μέρος της σύμβασης με τον ΟΠΑΠ που είναι σήμερα 4 εκατ. (ο ΣΚΑΪ παράγει το πρόγραμμα των κληρώσεων του ΟΠΑΠ_.

«Έχουμε επενδύσει περίπου 60 – 70 εκατ. ίδια κεφάλαια. Τα τελευταία δύο χρόνια έχουμε βάλει 20 εκατ. στον ΣΚΑΪ», είπε ο Γ. Αλαφούζος, ο οποίος αναφέρθηκε στην παρουσία καταζητουμένων στο ΔΣ του ΣΚΑΪ συνδέοντας τα πρόσωπα αυτά με την παρουσία Μαρινάκη. «Ο τότε συνεταίρος μου Μαρινάκης με συνέστησε στον πατέρα και υιό Κυριακίδη», είπε, ενώ αναφερόμενος στην παρουσία της δικηγόρου Σκούρα στο ΔΣ του ΣΚΑΪ ανέφερε ότι «όλα τα θέματα λύθηκαν από το ΕΣΡ». «Ήταν ατυχής αυτή η συμμετοχή, όπως ήταν ατυχής και με τον Μαρινάκη, παρόλο που ήταν συνεπής μέτοχος», εκτίμησε.

Για την αγορά της συχνότητας του SEVEN X το 2006 ο Γ. Αλαφούζος είπε ότι «συνολικά δώσαμε 5,5 με 6 εκατ. και αποπληρώσαμε τα χρέη προς τους εργαζομένους και το Δημόσιο», ενώ «ο Μπατατούδης πλήρωσε στην Αγροτική ένα ποσό για να συναινέσει να αγοράσουμε το κανάλι».

Ο Γ. Αλαφούζος παραδέχθηκε ότι οι τράπεζες χρηματοδότησαν «πέραν κάθε λογικής» τα κανάλια, διευκρινίζοντας ότι αναφέρεται στους ανταγωνιστές του και όχι στο κανάλι του, που όπως ισχυρίσθηκε αποπληρώνει τα δάνειά του. «Οι τράπεζες και η ελληνική πολιτεία χρηματοδότησαν πέραν της λογικής τους ανταγωνιστές μας για να κυριαρχήσουν στο τηλεοπτικό πεδίο», ανέφερε υποστηρίζοντας ότι τα άλλα κανάλια δεν πληρώνουν τις δόσεις τους αλλά μόνο τόκους προκειμένου να λαμβάνουν τραπεζικές ενημερώσεις.

Στην έναρξη της συνεδρίασης υπήρξε αντιπαράθεση με τον ανεξάρτητο βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο. «Είναι γνωστός ο ρόλος σας εδώ μέσα», είπε ο Γ. Αλαφούζος με τον Ν. Νικολόπουλο να ζητά εξηγήσεις: «δεν πρέπει να μας απαντήσει; Να μας απαντήσει, όχι το αντίφωνο ούτε το εξαπτέρυγο». «Ο Ν. Νικολόπουλος έχει μία συνήθεια να αναπαράγει θέματα που είναι ψευδή καταθέτοντας ερωτήσεις και αναπαράγοντάς αυτές στα «Παραπολιτικά», για τις οποίες τα «Παραπολιτικά» έχουν καταδικαστεί. Έχω ζητήσει από τον δικηγόρο μου την δυνατότητα να κατατεθεί αγωγή».

«Γι’ αυτά που είπε αντιλαμβάνεστε ότι θα κληθεί, όπως ο Μπόμπολας που έφαγε 18 μήνες πρωτόδικα και 1 χρόνο σε δεύτερο βαθμό, να απαντήσει στη Δικαιοσύνη. Είμαι 27 χρόνια βουλευτής και θέλω τα πιστοποιητικά να μην μου τα δίνει ο Αλαφούζος, αλλά ο λαός. Μας είπατε ότι θα καταθέσετε αγωγές για τον κοινοβουλευτικό έλεγχο. Ρώτησα όμως και για τα «ευχάριστα» για σας, όπως η επιταγή που καταγγείλατε ότι δώσατε στον Μητσοτάκη» απάντησε ο Ν. Νικολόπουλος.

«Δεν ήταν σωστός ο όρος που χρησιμοποιήσατε», επέκρινε τον Γ. Αλαφούζο ο πρόεδρος της Εξεταστικής Σ. Φάμελλος. «Μου έχει δημιουργηθεί η πεποίθηση ότι ο Νικολόπουλος ψεύδεται εν γνώσει του γι’ αυτά που λέει για μένα», είπε ο ιδιοκτήτης του «ΣΚΑΪ».

3.48 μ.μ.

Διάλειμμα της συνεδρίασης. Είχε προηγηθεί έντονη παρέμβαση της Αννέτας Καββαδία που καλούσε τον ιδιοκτήτη του Σκάι να δώσει αν έχει σαφή στοιχεία για τα καταγγελόμενα από τον ίδιο περί συμμετοχής πολιτικών συνεργατών του Νίκου Παππά στην εταιρεία του Θ. Καλογρίτσα. Αυτόκλητος υπερασπιστής του Γ. Αλαφούζου, ξανά, ο Μάκης Βορίδης.

3.35 μ.μ.

Αντιπερισπασμών συνέχεια από τον Γ. Αλαφούζο με επιθέσεις στους ανταγωνιστές του («το Έψιλον λειτουργεί με μαύρα, ο Βρυώνης έχει ΑΦΜ στην Αλβανία επειδή χρωστάει στο δημόσιο» κ.λπ.)

3.30 μ.μ.

«Μου τον σύστησε ο Μαρινάκης τον Γ. Κυριακίδη», η απάντηση Αλαφούζου (που και προηγουμένως είχε επιτεθεί στον Β. Μαρινάκη) για τη συμμετοχή του τελευταίου στην εταιρεία του.

3.25 μ.μ.

Νέα επίθεση του Γ. Αλαφούζου κατά του έτερου διεκδικητή τηλ. άδειας, Θ. Καλογρίτσα, ισχυριζόμενος ότι απασχολεί πολιτικά πρόσωπα στο γραφείο του.

3.00 μ.μ.

Ερωτήσεις από τον Ν. Νικολόπουλο των ΑΝΕΛ στον Γ. Αλαφούζο, μεταξύ άλλων και για την απόκτηση του Seven X

2.50 μ.μ.

Συνεχιζει ο Μάκης Βορίδης της ΝΔ να διευκολύνει τον Γ. Αλαφούζο.Χαρακτηριζει «επικοινωνιακό πανηγύρι» την εξεταστική. Θέλει ερωτησεις για τον καιρό.

2.41 μ.μ.

Συνεχείς παρεμβάσεις από τους βουλευτές της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ κατα τη διάρκεια της εξέτασης του μαρτυρα, προσπαθώντας να βοηθήσουν τον ιδιοκτήτη του Σκάι

2.32 μ.μ.

Απάντηση από τον Γ. Λάππα στον Γ. Αλαφούζο που νωρίτερα μίλησε για «πολιτική δίωξη από τον ΣΥΡΙΖΑ».

2.30 μ.μ.

Νέα προσπάθεια αντεπίθεσης από τον Γ. Αλαφούζο με συγκαλυμμένες αιχμές κατά του έτερου διεκδικητή τηλεοπτικής άδειας, Θ. Καλογρίτσα, και την εγγυητική που έχει λάβει από την Τρ. Αττικής.

2.15 μ.μ.

Ερωτήσεις τώρα από τον Δ. Καμμένο των ΑΝΕΛ. Ο Γ. Αλαφούζος ισχυρίζεται πως η Εθνική Τράπεζα [βασικός δανειοδότης του Σκάι] δεν έχει πλέον «πίστη» απέναντί του, αναφερόμενος στα περί εγγυητικής επιστολής που αναμένει να λάβει από την Τράπεζα.

2.05 μ.μ.

«Γιατί δεν καλείτε τον Γ. Κουρή που χρωστάει 700 εκατ.», η προσπάθεια ρελάνς του Γ. Αλαφούζου απαντώντας σε ερωτήσεις.

1.55 μ.μ.

Καμιά ερώτηση από τον βουλευτή του ΚΚΕ στον Γ. Αλαφούζο, «γνωρίζουμε πώς λειτουργεί το σύστημα».

1.50 μ.μ.

Ερωτήσεις-χάδι του Ανδρέα Λοβέρδου στον Γ. Αλαφούζο, με αυτονότες απαντήσεις («είχατε ποτέ επαφή με πολιτικό πρόσωπο για δανειοδότηση;», «δικαιολογούν τα οικονομικά στοιχεία τη δανειοδότηση του ομίλου σας ;» κ.λπ.)

1.16 μ.μ.

Ξεκίνησαν οι ερωτήσεις από τον Γ. Τζαβάρα της ΝΔ

1.10 μ.μ.

Ερώτηση του Σπ. Λάππα πώς έγινε η αγορά του Seven X έναντι μόλις 2 εκατ., ενώ είχε εκτιμηθεί στα 19 εκατ. για το 35% των μετοχών του. Ο Γ. Αλαφούζος υποστηρίζει πως δεν υπήρχε τέτοια αναφορά από την GrandThornton, και πως η αγορά του Seven X έγινε αντί 5,5 εκατ.

1.08 μ.μ.

Ο Σπ. Λάππας αναφέρεται στην παροχή δανείου 2 εκατ. από την ΕΤΕ πρς τον Γ. Αλαφούζο με μοναδική αιτιολόγηση «για επιχειρηματικούς σκοπούς». «Προσπαθούμε να επιβιώσουμε», λέει ο Γ. Αλαφούζος, αναφερόμενος και στις «θυσίες των μετόχων».

1.06 μ.μ.

Ο Γ. Αλαφούζος υποστήριξε πως ο Σκάι ενισχυόταν με αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, δηλαδή με δικά του χρήματα.

1.02 μ.μ.

Ερώτηση του Σπ. Λάππα: «Από τα στοιχεία του ΕΣΡ προκύπτει ότι την περίοδο 2010-2014 είχε ο ΣΚΑΙ διαχρονικά αρνητικά  ίδια κεφάλαια και αρνητικούς δείκτες οικονομικής αυτοτέλειας, με πτώση το κύκλου εργασιών κατά 18%. Ειδικότερα για τα έτη 2013 και 2014 η αποδοτικότητα ιδίων κεφαλαίων είναι αρνητική. Και όμως ο δανεισμός σας διαρκώς αυξάνεται από 55 σε 60 εκ. Πως δικαιολογείται αυτό με χρηματοπιστωτικά και τραπεζικά κριτήρια;  ΄Ετσι όμως ο ΣΚΑΙ επιβιώνει με τη διαρκή δανειοδότησή του, που συνεχώς αυξάνεται. Ερωτάσθε: Με αυτά τα δεδομένα, που δεν μπορούν να αμφισβητηθούν από κανένα, ζει ο σταθμός σας αποκλειστικά από τον δανεισμό ή όχι; »

1.00 μ.μ.

Απαντήσεις Αλαφούζου: 19 εκατ. ο δανεισμός του Σκάι. Αλλη εταιρεία που παράγει το συνολο των αθλητικών μεταδόσεων του ΟΤΕ έχει άλλη συμβαση, η οποία έχει προεξοφληθεί, αφορά ύψος 5 εκατ. Για το πρόγραμμα των κληρώσεων του ΟΠΑΠ έχει υπάρξει προεξόφληση επίσης.  Ο ρ/σ Μελωδία με εξασφάλιση τις μετοχές του έχει πάρει δάνειο 3 εκατ.

12.56

Αντεγκλήσεις με τον Γ. Αλαφούζο που είπε «ξέρουμε τον ρόλο του κ. Νικολόπουλο», προκαλώντας την σφοδρή αντίδραση του βουλευτή.

12.48

Αλαφούζος: 19 εκατομμύρια ο δανεισμός του ομίλου Σκάι αυτή τη  στιγμή, από ομολογιακό δάνειο στην Εθνική. Ωστόσο, μετά από ερωτήσεις του κ. Λάππα, παραδέχεται την ύπαρξη και προσωπικού δανείου 7 εκατ.

12.43

Εδωσε τον πολιτικό όρκο ο Γ. Αλαφούζος και ξεκινούν οι ερωτήσεις του Σπ. Λάππας από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ ρωτάει: «Εσείς ένας επιχειρηματίας με δραστηριότητες στη ναυτιλία και όχι μόνο, θελήσατε να αποκτήσετε ένα τηλεοπτικό σταθμό; ΄Ηταν επιχειρηματικό σχέδιο με στόχο το κέρδος, όπως οι άλλες επιχειρήσεις σας, ή ήταν μία επιχειρηματική δραστηριότητα που είχε άλλη στόχευση και ποιά;»

Ο Γ. Αλαφούζος απαντά πως δεν θεωρεί «αποτυχημένη» την 1η του απόπειρα ανάμιξης με τα ΜΜΕ. Αναφέρει πως η εμπλοκή του στα  ΜΜΕ χρηματοδοτήθηκε και από τις άλλες επιχειρήσεις του (ναυτιλία).

12.38

«Γιάννης Αλαφούζος, Εκτελεστικός Πρόεδρος της μητρικής εταιρείας του Σκάι» η δήλωση ιδιότητας του Γ. Αλαφούζου  – απάντηση κιόλας στις αιτιάσεις Βορίδη για το αν έχει σχέση ή όχι με τα ΜΜΕ το καλούμενο πρόσωπο

12.30

Υπεκφυγές Βορίδη για την κλήση Αλαφούζου και των άλλων καναλαρχών, επειδή έχει κληθεί ως φυσικό πρόσωπο – Απάντηση από τον πρόεδρο της Επιτροπής, που τονίζει πως είχε υπάρξει σχετική συμφωνία για το ποιοι θα κληθούν. «Αν κάποιοι θεωρούν πως οι κύριοι που έχουν κληθεί δεν έχουν σχέση με τα ΜΜΕ, ας το πουν», η χαρακτηριστική φράση του προέδρου της επιτροπής.