Αμερικανικά αεροπλάνα ανατίναξαν 50 βυτιοφόρα του ISIS

Πολεμικά αεροπλάνα του Διεθνούς Συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ, που μάχεται ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος (ISIS), εξαπέλυσαν νέες καταστροφικές αεροπορικές επιδρομές την Κυριακή και μεταξύ άλλων στόχων κατέστρεψαν 50 βυτιοφόρα στο έδαφος της Συρίας που μετέφεραν πετρέλαιο των τζιχαντιστών.

Η συμμαχική δύναμη σε ανακοίνωσή της την Κυριακή ανέφερε ότι πραγματοποίησε συνολικά 24 αεροπορικές επιδρομές στο Ιράκ και στη Συρία μέσα σε 24 ώρες.

Οι 14 αεροπορικές επιδρομές έγιναν στο έδαφος της Συρίας.

Χτυπήθηκαν τακτικές μονάδες του ISIS, βαριά οπλοπολυβόλα, οπλοστάσια, οδοί ανεφοδιασμού και αντιαεροπορικά όπλα.

Σε αυτές τις επιδρομές καταστράφηκαν ολοσχερώς και 50 βυτιοφόρα των τζιχαντιστών που μετέφεραν κλεμμένο πετρέλαιο από τις κατεχόμενες πετρελαιοπηγές της Συρίας.

Οι υπόλοιπες 10 αεροπορικές επιδρομές έγιναν στο Ιράκ σε στόχους στη Μοσούλη, στην Τελ Αφάρ, στη Μπαΐτζι, στη Ραμάντι και στη Σάμρα, προκαλώντας μεγάλες απώλειες στους τρομοκράτες.

«Κοντά στη Μοσούλη τέσσερις αεροπορικές επιδρομές χτύπησαν τρεις τακτικές μονάδες των τζιχαντιστών, προκάλεσαν ζημιές σε τέσσερα τούνελ και κατέστρεψαν 18 ράγες ρουκετών, τρία οχήματα, ένα οικονομικό κέντρο και ένα οπλοστάσιο», αναφέρεται στην ανακοίνωση.