Αλλαγές στο νόμο Διαμαντοπούλου- Ο Φίλης επαναφέρει στη διοίκηση των Πανεπιστημίων τους φοιτητές

«Ο νόμος Διαμαντοπούλου είναι στον αντίποδα των δικών μας προτεραιοτήτων», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας

Την επαναφορά των φοιτητών στις διοικήσεις των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων προωθεί ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, ο οποίος αναφέρθηκε και στο νόμο Διαμαμαντοπούλου, λέγοντας πως βρίσκεται στην αντίθετη κατεύθυνση από εκείνη των προτεραιοτήτων που έχει θέσει η παρούσα κυβέρνηση.

Ο Νίκος Φίλης παραχώρησε συνέντευξη στην Καθημερινή, λέγοντας πως «ο νόμος Διαμαντοπούλου είναι στον αντίποδα των δικών μας προτεραιοτήτων, όχι μόνο διότι εξυπηρετεί τη λογική «πανεπιστήμιο-επιχείρηση» αλλά διότι αποδείχθηκε μη λειτουργικός. Ως προς τα Συμβούλια, τι παρήγαγαν; Πότε αξιολογήθηκαν, πότε έστω αυτοαξιολογήθηκαν; Παρατείναμε τη θητεία τους μέχρι το 2017 γιατί θέλαμε η πανεπιστημιακή κοινότητα να αποφασίσει. Σημειώνω τη σύμπτωση: ορισμένα μέλη Συμβουλίων παραιτήθηκαν την ημέρα ψήφισης του ν/σ για την εκπαίδευση, δίνοντας την εντύπωση πολιτικού αντιπερισπασμού για να βοηθηθεί ο κ. Μητσοτάκης. Δεν προκαλέσαμε εμείς την κρίση με τα Συμβούλια. Αλλοι την επέλεξαν».

Αναφερόμενος στις αλλαγές του νόμου τόνισε ότι «υπάρχει αίτημα για επαναφορά του πρυτανικού συμβουλίου, το οποίο είναι εύλογο. Το συζητάμε γιατί αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα διοίκησης των πανεπιστημίων. Επίσης, οι φοιτητές θα μπορούν να συμμετάσχουν στη λειτουργία των πανεπιστημιακών οργάνων, όπως άλλωστε ισχύει σε πολλές άλλες χώρες».