Αισιόδοξος ο Βαρουφάκης ότι θα βγούμε στις αγορές τον Ιούνιο

Ο κ. Βαρουφάκης εκτίμησε ότι οι διαπραγματεύσεις θα εξομαλύνουν την κατάσταση και μετά τον ερχόμενο Ιούνιο η Ελλάδα θα ξαναβγεί στις αγορές.

Εμμένει η κυβέρνηση στις «κόκκινες γραμμές» που έχει θέσει σε ότι αφορά περαιτέρω μειώσεις σε συντάξεις, αλλά και στο άνοιγμα του ασφαλιστικού.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης, σε συνομιλία του με δημοσιογράφους στο περιστύλιο της Βουλής, επανέλαβε ότι τα ζητήματα αυτά θα συζητηθούν στην μεγάλη συμφωνία του προσεχούς Ιουνίου.

Απέρριψε εξάλλου τις πληροφορίες που κάνουν λόγο για αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά. «Δεν υπάρχει τέτοια συζήτηση είπε», ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να μπει φόρος στα υπερπολυτελή καταλύματα.

Δεν πρόκειται βέβαια για τα ξενοδοχεία των τριών αστέρων, αλλά για τα υπερπολυτελή ξενοδοχεία είπε ο υπουργός Οικονομικών και εκτίμησε δεν θα υπάρξουν αντιδράσεις αν κάποιος πλήρωνε 1.000 ευρώ το βράδυ για ένα δωμάτιο και πληρώνει τώρα 1.040 ευρώ.

Σε ότι αφορά την πορεία των διαπραγματεύσεων ανέφερε ότι το κύριο βάρος έχει πέσει στο στόχο η συμφωνία να είναι έτοιμη τις επόμενες ημέρες.

Παραδέχθηκε πάντως, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση στο Κοινοβούλιο, ότι παραμένει ανοικτό το θέμα των πλειστηριασμών. Γνωστοποίησε συγκεκριμένα ότι κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων κάποιοι από τους εκπρόσωπους των θεσμών εγείρουν διαρκώς ηθικό ζήτημα με αφορμή την επιμονή της κυβέρνησης στην απαγόρευση των πλειστηριασμών και στο μη ξεσπίτωμα των ανθρώπων.

«Σου λένε αν ισχύει αυτό γιατί κάποιοι άλλοι να πληρώνουν το στεγαστικό τους δάνειο; Υπάρχει η άποψη να πεταχτούν οι άνθρωποι στο πεζοδρόμιο για να μην κινδυνεύσει η κεφαλαιοποίηση των τραπεζών» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών

Ο κ. Βαρουφάκης εκτίμησε ότι οι διαπραγματεύσεις θα εξομαλύνουν την κατάσταση και μετά τον ερχόμενο Ιούνιο η Ελλάδα θα ξαναβγεί στις αγορές αλλά και θα ξαναρχίσει να εκδίδει ομόλογα.

http://www.thetoc.gr/