Αγριεύει ο καιρός από σήμερα

Αγριεύει ο καιρός από τη Δευτέρα (19/9/2016), καθώς αρκετές θα είναι οι περιοχές της χώρας που θα αντιμετωπίσουν έντονα καιρικά φαινόμενα με βροχές, καταιγίδες αλλά και χαλαζοπτώσεις.

Ειδικότερα στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και σταδιακά στη Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανώς πρόσκαιρα στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές αναμένεται να σημειωθούν βροχές και καταιγίδες που θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα κατά τόπους πιθανώς να συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους και χαλαζοπτώσεις, ενώ θα υπάρξει και πτώση της θερμοκρασίας.

Πιο αναλυτικά τη Δευτέρα:

Στην Αττική, τοπικές νεφώσεις από το μεσημέρι με πιθανότητα βροχής, δυτικοί άνεμοι 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, πρόσκαιρη συννεφιά με τοπικές μπόρες τις απογευματινές ώρες, νοτιοδυτικοί άνεμοι 3 με 5 μποφόρ και το θερμόμετρο από 19 έως 28 βαθμούς.

Στη Θράκη και στη Μακεδονία τοπικά αυξημένες νεφώσεις με σποραδικές βροχές ή καταιγίδες. Η θερμοκρασία από 13 έως 30 βαθμούς.

Στην Πελοπόννησο τοπικές νεφώσεις και σποραδικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα δυτικά. Ο υδράργυρος από 14 έως 31 βαθμούς.

Στην Κρήτη και στις Κυκλάδες, ήλιος με συννεφιά κατά περιόδους και πιθανή βροχή, δυτικοί άνεμοι 4 με 6 μποφόρ και το θερμόμετρο από 21 έως 32 βαθμούς.

Στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, τοπική συννεφιά και στα βόρεια σποραδικές βροχές, άνεμοι δυτικών διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ και θερμοκρασία έως 31 βαθμούς.

Στη Θεσσαλία, την κεντρική και την ανατολική Στερεά Ελλάδα ήλιος με παροδικές νεφώσεις και πρόσκαιρες βροχές κυρίως στα βόρεια. Η θερμοκρασία από 16 έως 32 βαθμούς.