Αγία Πετρούπολη: Συνάντηση σήμερα 16:15 Τσίπρα Πούτιν

Αισιόδοξη η ελληνική πλευρά για την προκαταβολή ύψους 5 δισ. ευρώ από τα έσοδα του αγωγού

Την ενίσχυση των διμερών σχέσεων, ειδικά στο ενεργειακό, αλλά και το οικονομικό πεδίο συζητούν σήμερα στην Αγία Πετρούπολη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, στο περιθώριο του διεθνούς οικονομικού φόρουμ, που γίνεται κάθε χρόνο στη ρωσική πόλη.
Είναι η δεύτερη φορά που συναντώνται οι δυο ηγέτες σε διάστημα τριών μηνών και είναι ενδεικτικό της σημασίας που αποδίδουν όλοι στο ραντεβού, ότι ο κ. Τσίπρας είναι το τιμώμενο πρόσωπο, καθώς πρόκειται για τον μοναδικό Ευρωπαίο ηγέτη, που μετέχει στο φόρουμ.

Ο κ. Πούτιν παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στις σχέσεις της Ελλάδας με τους εταίρους και δανειστές και μάλιστα πρόσφατα δήλωσε ότι οι έλληνες είναι εκείνοι που θα αποφασίσουν για το μέλλον τους – και προφανώς όχι οι πιστωτές, εννοούσε, αφήνοντας αιχμές για τις πιέσεις που δέχεται η Αθήνα.
Ο πρωθυπουργός ο οποιος βρίσκεται από την Πέμπτη στην Αγία Πετρούπολη, θα παρέμβει στην Ολομέλεια του Οικονομικού Αγίας Πετρούπολης Φόρουμ, πριν τη συνάντηση, αμέσως μετά την ομιλία του Ρώσου Προέδρου.

Ο Πρωθυπουργός συνοδεύεται από τους υπουργούς Γ. Σταθάκη, Π. Λαφαζάνη, Ν. Βαλαβάνη, Κ. Ήσυχο, και Γ. Σακελλαρίδη, στελέχη της κυβέρνησης, καθώς και από πολυπληθή αντιπροσωπεία επιχειρηματιών, καθώς στόχος της αποστολής είναι η ανάπτυξη των οικονομικών συνεργασιών σε όλους τους το τομείς.

Χθες βράδυ ο κ. Τσίπρας απηύθυνε έκκληση στην ελληνική επιχειρηματικότητα «να ανοίξει τα πανιά της σε ανοικτές θάλασσες παρά τις φουρτούνες». «Σε μια δύσκολη περίοδο οι Έλληνες επιχειρηματίες μπορεί να γίνουν πρωτοπόροι στην ανακάλυψη νέων οριζόντων» υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας. «Εσείς να μας τραβάτε από το μανίκι» τόνισε χαρακτηριστικά.