Αίθουσες τέχνης του καλοκαιριού

ΠΕΡΑΣΜΑ Ατομική έκθεση της γεννημένης στην Κωνσταντινούπολη ζωγράφου Γκίλντα Φρούμκιν, με τίτλο Το ανθρώπινο πέρασμα, θαλασσογραφίες, παράγωγα του ανθρώπου και της ανθρώπινης δραστηριότητας στη φύση, αλλά με απουσία της ανθρώπινης μορφής, εγκαινιάζεται σήμερα (7.00 μ.μ.) στην Τhe Blender Gallery (Ζησιμοπούλου 4, Γλυφάδα). Έως 30/7.

SHOWCASE Έκθεση των εικαστικών της πλατφόρμας Contemporary Art Showcase Athens, με τη συμμετοχή παραπάνω από 40 νέων εικαστικών από όλη την Ελλάδα, με τίτλο Showcase, εγκαινιάζεται σήμερα (8.00 μ.μ.) στο Θέατρο Σημείο (Χ. Τρικούπη 4, όπισθεν Παντείου). Έως 4/7.

ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ Μια εγκατάσταση, ειδικά διαμορφωμένη για την Κρυπτή Στοά, καθώς και ένα περιβάλλον που δημιουργεί σε τμήμα του αρχαιολογικού χώρου της Ρωμαϊκής Αγοράς Θεσσαλονίκης, παρουσιάζει η Άννη Καλτσίδου, στην τρίτη ατομική της έκθεση, που παρουσιάζεται στο πλαίσιο της Μπιενάλε και εγκαινιάζεται με μια περφόρμανς σήμερα (8.00 μ.μ.) στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς. Έως 16/8.

ΓΝΩΣΗ Ομαδική έκθεση των έργων που παρήχθησαν στο πλαίσιο του εργαστηρίου της ΑΣΚΤ «Παλιές και σύγχρονες μορφές της γνώσης και του γνωστικισμού», με θέμα Αόρατες κυβερνήσεις: η «γνώση» ως κατάσταση εαυτού, εγκαινιάζεται αύριο (8.00 μ.μ.) στο Circuits and Currents (Νοταρά 13, Εξάρχεια). Έως 11/7.

ΚΕΡΑΜΙΚΗ Έργα σπουδαστών του Εργαστηρίου Κεραμικής – Αγγειοπλαστικής του Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη, μαθητών, επαγγελματιών, χειροτεχνών και νέων, περιλαμβάνει η έκθεση που εγκαινιάζεται την Παρασκευή (7.00 μ.μ.) στην αίθουσα του Πολιτιστικού Πολυχώρου «Μάνος Λοΐζος» (Θηβών 245). Έως 3/7.

ΡΟΔΟΣ Έργα ζωγραφικής παρουσιάζει η Βάσω Γκιώνη-Ζησιμοπούλου στην ατομική έκθεσή της με τίτλο Μνήμες που εγκαινιάζεται το Σάββατο (9.00 μ.μ.) στο Ιπποτικό Κτήριο Καστελλάνιας (Μεσαιωνική Πόλη Ρόδου). Έως 15/7.

ΧΑΝΙΑ Έργα με θέμα Αόρατα νησιά εκθέτουν 70 Έλληνες καλλιτέχνες που ζουν στην Ελλάδα και το εξωτερικό, στο πλαίσιο των εικαστικών δράσεων “Στο δρόμο του νερού”, με επιμέλεια των Κοσμά Λιλικάκη – Τζίμη Ευθυμίου, από την Κυριακή (8.30 μ.μ.) στην Πύλη Sabbionara (Ενετικό λιμάνι, Χανιά). Έως 6/7.

FRINGE Δεκατρείς εικαστικοί καλλιτέχνες παρουσιάζουν έργα από είδη τεχνών όπως φωτογραφία, γραφιστική, ζωγραφική, αγιογραφία, κατασκευές, χειροποίητες δημιουργίες σε κόσμημα και ύφασμα, στο πλαίσιο του Athens Fringe Live 2015 στον  Χώρο Τέχνης και Δράσης (Βρυσακίου 17, Πλάκα). Έως 5/7.