ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟ: Πως ο Τσίπρας κέρδισε την 2η αξιολόγηση

Μπορεί  η κυβέρνηση Τσίπρα να είναι ένα απίστευτο μπουλούκι αλλά κάποιοι από τους αντιπάλους του είναι διεφθαρμένοι παγκοσμίας κλάσης. Με την έννοια ότι τα ονόματά τους φιγουράρουν σε πάσης φύσεως λίστες που έχουν στην διάθεσή τους οι δανειστές μας. Πάρτε για παράδειγμα την αποκάλυψη για αρχηγό κόμματος της σημερινής Βουλής που βρέθηκε με 38 εκατ. ευρώ σε ελβετική τράπεζα και το όνομα φιγουράρει στη λίστα Μπόργιανς.

O υπουργός Οικονομικών της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας Dr. Norbert Walter-Borjans γούρλωσε τα μάτια του καθώς αντίκρυζε στη λίστα του το όνομα αρχηγού ελληνικού πολιτικού κόμματος. Η επόμενη κίνησή του ήταν να τηλεφωνήσει στον ηρωικό Schäuble.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ξεστόμισε μια βρισιά μέσα από τα δόντια του

-ΚωλοΕλληνες…

Οταν η λίστα έφτασε στα χέρια του Αλέξη Τσίπρα εκείνος πέταξε από τη χαρά του. Το πρώτο πράγμα που θα έκανε ήταν να δώσει προαγωγή στον τότε Γενικό Γραμματέα για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς Γιώργο Βασιλειάδη. Τον έκανε υπουργό Αθλητισμού και του ανέθεσε να συλλάβει την Παράγκα (με την οποία συνομιλεί η μισή κυβέρνηση) και μάλιστα με την βοήθεια της Αντιτρομοκρατικής!!!

Ο Τσίπρας λοιπόν έδωσε προαγωγή στον Βασιλειάδη. Στην συνέχεια τηλεφώνησε στην  Ανγκελα Μέρκελ.

-Άνγκελα, καλημέρα αγάπη μου…Είδες πόσο διεφθαρμένο είναι αυτό το πολιτικό πρόσωπο που υπάρχει στην λίστα που μας έδωσε ο Dr. Walter; Γι΄αυτό σου λέω Αγγελα, μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ έχει το ηθικό πλεονέκτημα. Κι εγώ ο Αλέξης Τσίπρας είμαι ο ουσιαστικός ηγέτης της κεντροαριστεράς στην Ελλάδα…

Η Μέρκελ τον άκουγε χωρίς να μιλάει. Γνώριζε, ότι είχε μπλέξει άσχημα με τους Ελληνες.

Και δεν είναι μόνο το συγκεκριμένο πρόσωπο. Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε στη Μέρκελ και άλλο όνομα πολιτικού προσώπου που βρίσκεται στη λίστα Μπόργιανς:

-Aνγκελα δες κι αυτό το όνομα…

Πράγματι οι συνομιλητές του μένουν χωρίς επιχειρήματα στα παραδείγματα του Τσίπρα. Είναι τόσο απελπισμένοι κι εκείνοι για το βαθιά διεφθαρμένο πολτικό προσωπικό της χώρας μας.

Στο μεταξύ από το πρωί-όπως μας πληροφορούν-έχουν σπάσει τα τηλέφωνα του ΒΗΜΑτος μετά το κουίζ του Βηματοδότη για το πολιτικό αρχηγό. Ολοι προσπαθούν να μάθουν ποιο είναι το πρόσωπο.

Το “Κουρδιστό Πορτοκάλι” ζήτησε από αρχηγό κόμματος να σχολιάσει την αποκάλυψη για το πρόσωπο της λίστας Μπόργιανς:

-Aπορώ τι θέλει στη Βουλή το συγκεκριμένο πρόσωπο. Εγώ θα ανέβαζα στην Ακρόπολη την Αντζελα Δημητρίου να μου τραγουδάει “Ουρανέ…”, δεν θα καθόμουν στη Βουλή να κοροιδεύω τον κόσμο…

Ο Τσίπρας αξιοποιώντας τα ονόματα που βρίσκονται στις λίστες καταφέρνει να καρδίζει θετικά σχόλια ακόμη και από τους πιο σκληρούς από τους δανειστές όπως ο Κλάους Ρέγκλινγκ:

Εάν η Ελλάδα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, κάτι για το οποίο δηλώνει σίγουρος, τότε υπάρχουν καλές πιθανότητες η χώρα να επιστρέψει στις αγορές, τόνισε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, μιλώντας κατά τη διάρκεια των διήμερων εργασιών του «Φόρουμ 2016 της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης», που πραγματοποιείται από χθες στη Βιένη και διοργανώνεται από την Αυστριακή Κεντρική Τράπεζα (ΑΚΤ).

Σχετικό σημερινό τηλεγράφημα του Αυστριακού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΡΑ) αναφέρει πως ο κ. Ρένγκλινγκ θεωρεί ότι το πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, ύψους 86 δισεκατομμυρίων ευρώ, το οποίο ισχύει έως το 2018, θα είναι το τελευταίο.

Σημειώνεται, ότι ο κ. Ρέγκλινγκ είναι ο ένας από τους δύο κεντρικούς ομιλητές του Φόρουμ, στο οποίο έχουν προσκληθεί από τον διοικητή της ΑΚΤ, Έβαλντ Νοβότνι, ειδικοί, εκπρόσωποι της πολιτικής, της οικονομίας, της έρευνας και των ευρωπαϊκών θεσμών.