ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΟ- ‘Ελληνας βουλευτής αμφισβητεί τον θάνατο του Bγενόπουλου

-Είναι πιθανό να βρίσκεται στην Βενεζουέλα

http://kourdistoportocali.com/news-desk

 

Βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου αμφιβητεί τον θάνατο του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου και ούτε λίγο ούτε πολύ υποστηρίζει ότι ο επιχειρηματίας βρίσκεται στην Βενεζουέλα!

ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΟΡΗΓΙΑ ΤΗΣ OLYMPIC AIR ΜΕ ΤΗΝ ΕΟΕ

Μιλώντας στα Παραπολιτικά θα πει ανάμεσα στα άλλα:

Γνωρίζετε κάτι κ. Νικολόπουλε που σας κάνει να έχετε αμφιβολίες για τον θάνατο Βγενόπουλου;Έχει δημοσιευθεί ρεπορτάζ που αμφισβητείται πλήρως και ευθέως ο “τυχαίος” θάνατος του επιχειρηματία στην πιο κρίσιμη στιγμή των ερευνών, όταν έπρεπε να αποφασίσει αν θα ανοίξει το στόμα του και θα έκαιγε πολλούς, από εκείνους που είχαν επενδύσει πάνω του για να γίνει “ο Μπερλουσκόνι” της Ελλάδας.

Σ’ ένα άλλο ρεπορτάζ, όπως εκείνο του NEWSBOMB, υπονοείται ότι κάποιοι φρόντισαν να κλείσουν το στόμα του μακαρίτη επιχειρηματία. Αναφέρομαι σε όσα εγράφησαν στην έγκριτη ηλεκτρονική εφημερίδα “ntokoumenta.gr” του Γιάννη Ντάσκα και δεν αναφέρομαι καν στην φημολογία που κυρίευσε το…Κολωνάκι και τα Βόρεια Προάστια σχετικά με την οριστική απουσία από το προσκήνιο του επιχειρηματία και την μακρινή….Βενεζουέλα.

Δηλαδή κ. Νικολόπουλε δεν πιστεύετε ότι έχασε τη ζωή του από αιφνίδια ανακοπή;

Συμβαίνει η αιφνίδια ανακοπή, αλλά είναι αν και σπάνια σε αυτή την ηλικία, όταν μάλιστα αφορά έναν αθλητή(είχε πάει ως πρωταθλητής ξιφασκίας και στους Ολυμπιακούς του Μονάχου),ο οποίος ήταν ταυτόχρονα και ιδιοκτήτης ενός άριστα εξοπλισμένου νοσοκομείου του περίφημου “ΥΓΕΙΑ”.

Θα ήταν πολύ ενδιαφέρουσα μια επίσημη ανακοίνωση του νοσοκομείου για το πότε έγινε το τελευταίο «τσεκ απ» του επιχειρηματία και ποιά ήταν τα ευρήματα για να εκτιμηθούν ανάλογα και οι ανακοινώσεις (π.χ. του δικηγορικού του γραφείου) για τον αναπάντεχο θάνατο.

Επίσης δεν παραγνωρίζω ότι οι δικαστικές και επιχειρηματικές πιέσεις που δέχθηκε το τελευταίο διάστημα ήταν εξαιρετικά σημαντικές και όσοι δεν θεωρούν “άλυτο μυστήριο” τον ξαφνικό θάνατό του, πιστεύουν ότι δεν τις άντεξε η καρδιά του.

Πολλοί, όμως, θεωρούν ότι αν ζούσε την ώρα της δικαστικής θύελλας ,στην οποία φερόταν πρωταγωνιστής ,πολλοί θα έτρεμαν το στόμα του και τους φακέλους του…

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ από το parapolitika.gr

Εσείς κ. Νικολόπουλε, σε ποια ερωτήματα θα ζητήσετε να σας απαντήσουν οι αρμόδιοι Υπουργοί;

Πρώτον, εάν ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε η οφειλόμενη αστυνομική και δικαστική έρευνα σχετικά με τα αίτια θανάτου του επιχειρηματία Βγενόπουλου.

Δεύτερον, εάν διενεργήθηκε πραγματογνωμοσύνη από αρμόδιο ιατροδικαστή και αν ναι που, πότε και από ποιον.

Τρίτον, εάν παρίστατο στην κηδεία εν στενώ κύκλω, αρμόδιο όργανο των κρατικών αρχών, ώστε να κάνει εκεί διακριβώσεις ταυτοτήτων προς κάθε κατεύθυνση και να εκτελέσει εντάλματα σύλληψης που έχουν ήδη εκδοθεί.

Τέταρτον, εάν οι ελληνικές αρχές διενεργούν παράλληλα ή σε συνεργασία με τις κυπριακές αρχές έρευνα για υποθέσεις Βγενόπουλου. Αναρωτιέμαι, αν συνεχισθούν στην Ελλάδα. Στην Κύπρο ήδη συνεχίζονται, όπως δήλωσε ο Γενικός Εισαγγελέας της Μεγαλονήσου.

Και τέλος, το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα Ελλάδος με αίτηση που κατέθεσε στη Βουλή ζητά να προσκομισθεί στη Βουλή το πόρισμα των αστυνομικών αρχών για τα αίτια θανάτου του επιχειρηματία Βγενόπουλου καθώς και το αντίστοιχο πόρισμα των δικαστικών αρχών. Αλλά και να κατατεθεί στη Βουλή το πόρισμα της ιατροδικαστικής υπηρεσίας για τα αίτια θανάτου του επιχειρηματία Βγενόπουλου.

Δημοσιεύουμε χωρίς σχόλια την ερώτηση του βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου και ευνόητο το γιατί με μια απλή ανάγνωση:

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ και ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Θέμα: Τα αίτια θανάτου του επιχειρηματία Α.Βγενόπουλου

Στη γνωστή και έγκριτη εφημερίδα FINANCIAL MARKETS VOICE  (FM VOICE) δημοσιεύθηκε ένα εκτενές ρεπορτάζ με την υπογραφή του έγκριτου δημοσιογράφου Γιάννη Ντάσκα σχετικά με τα έργα, τις ημέρες και τον θάνατο του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου.

Σας παραθέτω το ρεπορτάζ : «ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ: ΘΑΝΑΤΟΣ -ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗ ΘΥΕΛΛΑ!..

– Ο επιχειρηματίας πέθανε αναπάντεχα και χωρίς να έχει εμφανίσει  πρόβλημα.

– Αν ζούσε την ώρα της θύελλας ,πολλοί θα έτρεμαν το στόμα του…

Του Γιάννη Ντάσκα_ntokoumenta.gr

Κατά πως θέλησε ο Μεγαλοδύναμος, είχαμε από σύμπτωση συντάξει το τελευταίο πρωτοσέλιδο που ενόχλησε τον μακαρίτη Βγενόπουλο.

Την ενόχληση και διαμαρτυρία του καταγράφουμε και πάλι ως τελευταίο τηλεφώνημα διαμαρτυρίας προς τον εκδότη της FM VOICE Νίκο Μανεσιώτη, το απόγευμα της Πέμπτης ,ένα 24ωρο δηλαδή πριν συμβεί το μοιραίο και αναπάντεχο. Οι στενοί τους συνεργάτες με ανακοινώσεις κάνουν λόγο για αναπάντεχο καρδιακό επεισόδιο και πράγματι δεν είχε καταγραφεί, τουλάχιστον δημοσίως, σχετικό πρόβλημα του μακαρίτη επιχειρηματία. Όπως π.χ. έχει καταγραφεί πρόβλημα για τον επιχειρηματία Λαυρεντιάδη, τον επιχειρηματία Κοντομηνά, τον επιχειρηματία Κυριακίδη, τον επιχειρηματία Λιακουνάκο και άλλους.

Το ρεπορτάζ που τον ενόχλησε ήταν η δημοσίευση μιας αναφοράς που κατατέθηκε στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου κ. Β. Θάνου με κοινοποιήσεις σε υπουργούς κλπ και εξέθετε καταγγελίες  για το τραπεζικό δίκτυο που είχε εξαγορασθεί αργότερα, αλλά ενόσω διαρκούσε και διαρκεί σοβαρότατη αντιδικία περι της πλαστότητας επιταγής εκατομμυρίων ευρώ.

Κατά την καταγγελία η αντιδικία-σκάνδαλο εξελίσσεται επί χρόνια στο δίκτυο μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου με τις τράπεζες “Επενδυτική” και “Λαϊκή”.

Προφανώς δεν ήταν όμως ζήτημα ζωής και θανάτου για τον μακαρίτη και ούτε το έθεσε έτσι κατά την τελευταία αυτή επικοινωνία του.

Εντελώς ήρεμα έκλεισε η τηλεφωνική συνομιλία και τα ξημερώματα του Σαββάτου ανακοινώθηκε ότι ο επιχειρηματίας που είχε καταφέρει να προκαλέσει τεράστιες ταραχές οικονομικού, προσωπικού και πολιτικού επιπέδου σε Ελλάδα και Κύπρο, έχασε τη ζωή του από αιφνίδια ανακοπή.

Συμβαίνει και αυτό, αν και σπάνια σε αυτή την ηλικία, όταν αφορά έναν αθλητή(είχε πάει ως πρωταθλητής ξιφασκίας και στους Ολυμπιακούς του Μονάχου),ο οποίος ήταν ταυτόχρονα και ιδιοκτήτης ενός άριστα εξοπλισμένου νοσοκομείου, του περίφημου “ΥΓΕΙΑ”.

Θα ήταν πολύ ενδιαφέρουσα μια ανακοίνωση του νοσοκομείου για το πότε έγινε το τελευταίο τσεκ απ του επιχειρηματία και ποιά ήταν τα ευρήματα για να εκτιμηθούν ανάλογα και οι ανακοινώσεις (π.χ. του δικηγορικού του γραφείου) για τον αναπάντεχο θάνατο.

Τις ενδιαφέρουσες διαστάσεις στο θέμα του θανάτου προσδίδουν πτυχές της δράσης του επιχειρηματία, η οποία θεωρείται και σήμερα απο τους Κύπριους , η κύρια αιτία της κατάρρευσης της κυπριακής οικονομίας .

Γι΄ αυτό ακριβώς η κυπριακή δικαιοσύνη ανακοίνωσε ότι λυπάται μεν για τον θάνατο του Ανδρέα Βγενόπουλου, οι έρευνες όμως θα συνεχισθούν.

Λίγο καιρό πριν πεθάνει είχε εξαπολύσει μια πρωτοφανή σε “ποιότητα” και ένταση (συνέντευξη Τύπου κλπ) επίθεση κατά της προέδρου του Αρείου Πάγου κ. Β. Θάνου, η οποία την χαρακτήρισε “αθλιότητες και συκοφαντίες”.

Γεγονός είναι ότι ο Ανδρέας Βγενόπουλος πρόλαβε πριν πεθάνει να τα εξωραΐσει λέγοντας ότι δεν υιοθετούσε κλπ κλπ.

Οι δικαστικές και επιχειρηματικές πιέσεις που δέχθηκε το τελευταίο διάστημα ήταν εξαιρετικά σημαντικές και όσοι δεν θεωρούν “άλυτο μυστήριο” τον ξαφνικό θάνατό του, πιστεύουν ότι δεν τις άντεξε η καρδιά του.

Πολλοί θεωρούν ότι αν ζούσε την ώρα της δικαστικής θύελλας ,στην οποία φερόταν πρωταγωνιστής ,πολλοί θα έτρεμαν το στόμα του και τους φακέλους του…

Ενδεικτικά:

*Λίγο πριν είχε γίνει γνωστό ότι είχε ασκηθεί μια πολύ σοβαρή ποινική δίωξη κατά του ίδιου του μακαρίτη και της εφοπλίστριας Αγγελικής Φράγκου για ένα δάνειο-μαμούθ

*Στην Κύπρο αιφνιδίως, συλλαμβάνεται ,άγνωστο στην ουσία με ποιό τρόπο, ο επιχειρηματίας Ζολώτας, διαχειριστής, διακινητής, επιχειρηματίας πολλών εκατομμυρίων στις συνεργασίες του με τον Ανδρέα Βγενόπουλο. Θεωρείται το δεξί του χέρι και ίσως γνωρίζει περισσότερα από τους καταζητούμενους συνεργάτες του Μπουλούτα και Φόρο, οι οποίοι δεν εμφανίσθηκαν ούτε στην κηδεία του…

Η σύλληψη (κατ άλλους ουσιαστική παράδοση…) του Ζολώτα έσφιγγε τον κλοιό πολύ γύρω από τον Βγενόπουλο στην Κύπρο, της οποίας το δικαστικό σύστημα τον κατηγορούσε (εί) για δωροδοκία του …κεντρικού τραπεζίτη! Και δεν χαριεντίζεται με τους ισχυρούς, όπως το ελληνικό ενίοτε, αν όχι συνήθως…

*Προχθές ο εμίρης του Κατάρ του Εμιράτου που έχει στενές σχέσεις με την Τουρκία και τη Σαουδική Αραβία και θεωρείται “χρηματοδότης” του Ισλαμικού Κράτους, δήλωσε πως στην Ελλάδα δεν μπορεί κανείς να καταλάβει γιατί μια μικρή και φτωχή χώρα, εμποδίζει τις επενδύσεις…

Ο ίδιος προωθούσε επενδύσεις στη Ζάκυνθο, στην περίφημη και μυστήρια περιοχή του “Ναυαγίου” και στην νήσο Οξυά, που λέγεται ότι έχει στρατηγική αξία από πολλές πλευρές για εκτός Ελλάδας φίλους, οι οποίοι μέσω της υπόθεσης Βατοπεδίου, είχαν πολύ καλή σχέση με το μακαρίτη Βγενόπουλο…

Η υπόθεση αυτή έχει θέματα με την Ελληνική Δικαιοσύνη, η οποία εναντιώνεται με ισχυρούς της ζακυνθινής κοινωνίας στα επενδυτικά σχέδια που προωθεί το Κατάρ ,μέσω κρατικού “επενδυτικού ομίλου”…

Όλως τυχαίως φυσικά έγινε υπουργός Δικαιοσύνης, ο βουλευτής Ζακύνθου, δικηγόρος και έχων πολύ καλή σχέση με την ελληνική …Δικαιοσύνη Σταύρος Κοντονής…

Διάφορα ψευδολογήματα του παρελθόντος απέδιδαν στενή σχέση του Νίκου Παπανδρέου ,οικονομικού εγκεφάλου της οικογένειας με τον Ανδρέα Βγενόπουλο και μερικοί έλεγαν πως με κάτι ταξίδια στην Αλβανία και αλλού ο μακαρίτης Βγενόπουλος είχε πιάσει…”κώτσο” τον Νίκο…

Ιδού πως είχε αναφερθεί το ΒΗΜΑ σε αυτά τα ψευδολογήματα πριν …χρόνια και με αφρομή επένδυση  υγείας του μακαρίτη Βγενόπουλου στην Αλβανία:

«ΤΟ ΒΗΜΑ

Αναστάτωση προκαλεί στο ΠαΣοΚ η παρουσία του κ. Ν. Παπανδρέου στα εγκαίνια του Νοσοκομείου «Υγεία», ιδιοκτησίας Ανδρέα Βγενόπουλου , προχθές το βράδυ στα Τίρανα. Η εμφάνιση του κ. Παπανδρέου δίπλα στο «αφεντικό» της ΜΙG, με τον οποίο βρίσκεται σε μόνιμη αντιπαράθεση η κυβέρνηση, εξόργισε αρκετούς στο κυβερνών κόμμα οι οποίοι θυμούνται ακόμη την αγωγή που είχε καταθέσει κατά του κ. Γ. Παπανδρέου, τις επιθέσεις κατά του κ. Ν. Σηφουνάκη και του κ. Δ. Ρέππα και τις απαξιωτικές αναφορές του σε άλλους υπουργούς.
Με δύο μισθωμένα Αirbus 319 της Ολυμπιακής, ο ισχυρός άνδρας της ΜΙG μετέφερε στην Αλβανία περί τους 200 ιατρούς του «Υγεία», αλλά και του «Μητέρα», τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Υγείας κ. Αντ. Δημόπουλο, τον αδελφό του Πρωθυπουργού κ. Ν. Παπανδρέου και πολλούς άλλους. Στα εγκαίνια ήταν παρόντες ο κ. Σαλί Μπερίσα και σύσσωμο το αλβανικό υπουργικό συμβούλιο. Παρά τα θερμά λόγια του κ. Βγενόπουλου προς την κυβέρνηση, που ξάφνιασαν επίσης τους παρισταμένους, η παρουσία του κ. Ν. Παπανδρέου στην πρώτη σειρά των προσκεκλημένων αναζωπύρωσε τις επιθέσεις της παλιάς φρουράς του ΠαΣοΚ προς τον αδελφό του Πρωθυπουργού, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν χάνει ευκαιρία να εμφανίζεται όπου υπάρχουν διαπλεκόμενα συμφέροντα».
Οπως πληροφορείται «Το Βήμα», ορισμένοι στο ΠαΣοΚ ρώτησαν όντως «τι γύρευε ο κ. Παπανδρέου μαζί με τον κ. Βγενόπουλο» και η απάντηση που τους δόθηκε ήταν ότι δεν προσεκλήθη ο αδελφός του Πρωθυπουργού από τον κ. Βγενόπουλο, αλλά από τον …; …; …;..
καθηγητή Παιδιατρικής του «Μητέρα» και γιατρό των παιδιών του κ. Παπανδρέου κ. Χρ. Μπαρτσόκα , με τον οποίο ο κ. Παπανδρέου διατηρεί φιλικές σχέσεις. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι κκ. Παπανδρέου και Βγενόπουλος είχαν στην Αλβανία, πέραν της τυπικής χειραψίας, και συνομιλία. Φίλοι του αδελφού του Πρωθυπουργού έσπευσαν να πληροφορήσουν χθες «Το Βήμα» ότι η συνομιλία ήταν τυπική και σημείωναν με νόημα ότι ο κ. Παπανδρέου μάλιστα αντέδρασε, υπενθυμίζοντας στον κ. Βγενόπουλο ότι «έχεις εκκρεμότητες στην Ελλάδα, τις οποίες θα λύσει η Δικαιοσύνη»

«TO NEWSBOMB

Το καλά πληροφορημένο σε επιχειρηματικά-τραπεζικά θέματα NEWSBOMB του επιχειρηματία Δ. Γιαννακόπουλου (ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός)πριν δυο χρόνια είχε δημοσιεύσει ένα ρεπορτάζ που μεταξύ άλλων αναφερόταν και στον Α. Βγενόπουλο, Ο μακαρίτης  τότε έπαιζε σπουδαίο ρόλο στην “ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ” και φιλοδοξούσε να κρατήσει τα ηνία του Παναθηναϊκού.

Το ρεπορτάζ ήταν εξαιρετικά διεισδυτικό σε πρόσωπα και γεγονότα:

“…Μαθαίνουμε λοιπόν ότι η εφοπλίστρια κυρία Φράγκου η οποία ασχολείται και με τα τραπεζικά, είχε προσλάβει στις επιχειρήσεις της τον υιό Προβόπουλο!

Τον είχε στα γραφεία της στον Πειραιά και έπειτα τον έστειλε στη Ν. Υόρκη. Τώρα ως ακούγεται, έχει κάνει πρόταση και στον ίδιο τον κ. Προβόπουλο, αν και οι πληροφορίες δεν επιβεβαιώνεται από καμία πλευρά. Μέχρι εδώ, τίποτα το μεμπτό.

Όμως μια «μικρή» λεπτομέρεια μπορεί να κρίνει τα πάντα και να εξηγήσει τον διακαή πόθο της επιτυχημένης εφοπλίστριας να πάρει κοντά της την οικογένεια Προβόπουλου. Κίνηση που μόνο ερωτήματα μπορεί να προκαλέσει αφού η κυρία Φράγκου μέσω της offshore εταιρείας της IRF είχε εμπλακεί με την Proton κατά την περίοδο που απορρόφησε την Omega bank του Παπανδρέου – Μπακατσέλου και έπειτα την πούλησε υπό την προεδρεία Προβόπουλου.

Όταν την πούλησε, η τράπεζα είχε 1,2 δις δάνεια, ενώ μολις 45 εκ. ήταν στεγαστικά. Τα άλλα δηλαδή ήταν επιχειρηματικά. Σύμπτωση, η Proton χρειάστηκε ακριβώς το ίδιο ποσό για ανακεφαλαιοποίηση (1,2 δις). Bέβαια το όνομα της διακεκριμένης εφοπλίστριας ουδέποτε ακούστηκε ούτε στο σκάνδαλο της Proton, ούτε στην υπόθεση με την περίφημη τράπεζα Omega στο Δ.Σ. της οποίας φιγούραρε ο αδερφός του ΓΑΠ Νίκος Παπανδρέου.

Προφανώς και είναι τυχαίο ότι τον έλεγχο αυτών των υποθέσεων τον πραγματοποίησε η διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδας, δηλαδή ο κ. Προβόπουλος.

Και αν βεβαίως τα παραπάνω σας φαίνονται φυσιολογικά τότε πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι η offshore εταιρεία της κυρίας Φράγκου ήταν και μεγαλομέτοχος στην Μαρφιν του Βγενόπουλου, έχοντας δάνεια εκατοντάδων εκατομμυρίων με εγγύηση τις μετοχές!

Στα ντοκουμέντα που παρατίθενται, φαίνεται ότι η εφοπλίστρια έκανε αναδιάρθρωση των δανείων της σε Ελλάδα και Κύπρο, την ώρα που ο Προβόπουλος ανακεφαλαιοποιούσε τις τράπεζες με λεφτά του Ελληνικού λαού! Δηλαδή ο Έλληνας πλήρωνε τις διευκολύνσεις στην εφοπλίστρια.

Το ίδιο έγινε με τα δάνεια που είχε στην Λαϊκή Κύπρου. Ο κυπριακός λαός φεσώθηκε, τα υποκαταστήματα της τράπεζας μεταφέρθηκαν σε άλλη τράπεζα και στη συνέχεια έγιναν οι απαραίτητες διευκολύνσεις και αναδιαρθρώσεις των δανείων…”

Και δημοσίευσε και σχετικά έγγραφα, ως ντοκουμέντα.”

Κύριοι υπουργοί, όπως είναι φανερό στο ρεπορτάζ αμφισβητείται πλήρως και ευθέως ο “τυχαίος” θάνατος του επιχειρηματία στην πιο κρίσιμη στιγμή των ερευνών, όταν και θα έπρεπε να αποφασίσει αν θα ανοίξει το στόμα του και θα έκαιγε πολλούς, από εκείνους που είχαν επενδύσει πάνω του για να γίνει “ο Μπερλουσκόνι” της Ελλάδας».

Παρόμοιο ρεπορτάζ στο οποίο υπονοείται ότι κάποιοι φρόντισαν να κλείσουν το στόμα του μακαρίτη επιχειρηματία δημοσιεύθηκε και στην έγκριτη ηλεκτρονική εφημερίδα “ntokoumenta.gr” του Γιάννη Ντάσκα και δεν αναφέρομαι καν στην φημολογία που κυρίευσε το…Κολωνάκι και τα Βόρεια Προάστια σχετικά με την οριστική απουσία απο το προσκήνιο του επιχειρηματία και την μακρινή….Βενεζουέλα.

ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΟΥΤΩΝ ΕΡΩΤΑΣΘΕ ΚΥΡΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ:

1-Ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε η οφειλόμενη αστυνομική και δικαστική έρευνα σχετικά με τα αίτια θανάτου του επιχειρηματία Βγενόπουλου;

2-Διενεργήθηκε πραγματογνωμοσύνη απο αρμόδιο ιατροδικαστή και αν ναι που, πότε και από ποιον;

3-Παρίστατο στην κηδεία εν στενώ κύκλω αρμόδιο όργανο των κρατικών αρχών, ώστε να κάνει εκεί διακριβώσεις ταυτοτήτων προς κάθε κατεύθυνση και να εκτελέσει εντάλματα σύλληψης που έχουν ήδη εκδοθεί;

4-Οι ελληνικές αρχές διενεργούν παράλληλα η σε συνεργασία με τις κυπριακές αρχές έρευνα για υποθέσεις Βγενόπουλου και αν ναι θα συνεχισθούν, όπως δήλωσε σχετικά με την Κύπρο  ο εισαγγελέας της Κύπρου;

5.Να κατατεθούν στη Βουλή το πόρισμα των αστυνομικών αρχών για τα αίτια θανάτου του επιχειρηματία Βγενόπουλου καθώς και το αντίστοιχο πόρισμα των δικαστικών αρχών.

6.Να κατατεθεί στη Βουλή το πόρισμα της ιατροδικαστικής υπηρεσίας για τα αίτια θανάτου του επιχειρηματία Βγενόπουλου

Ο ερωτών βουλευτής

Νίκος Ι.Νικολόπουλος

33nikolopoulos
 Δείτε τώρα πως θα περιγράψει η Δήμητρα Κρουστάλλη στο ΒΗΜΑ τον Νίκο Νικολόπουλο

Ο εντιμότατος κύριος Νικολόπουλος

Ο βίος και η πολιτεία του πρώην γαλάζιου πολιτικού, που μεταβλήθηκε σε «ιεροεξεταστή της διαπλοκής» και κήρυκα κατά της «κατοχής των δανειστών – δυναστών» – Οι μηνύσεις, οι συνωμοσιολογίες, οι «εχθροί» και οι ύβρεις
Πώς να περιγράψει κάποιος τον βίο και την πολιτεία του Νίκου Νικολόπουλου; Ακόμα και όσοι τον γνωρίζουν από μικρό παιδί δυσκολεύονται να μείνουν σε μια αφήγηση με αρχή, μέση και τέλος. Η ρευστή προσωπικότητα του ανεξάρτητου βουλευτή, ο οποίος εξελέγη με τους Ανεξάρτητους Ελληνες και πριν με τη ΝΔ, αχρηστεύει τις ταμπέλες. Είναι ο άνθρωπος με το απατηλό προσωπείο. Ενας γραφικός που γίνεται επικίνδυνος επειδή είναι αδίστακτος·  ένας βουλευτής της διπλανής πόρτας που γίνεται μοχθηρός και εκδικητικός απέναντι σε οποιονδήποτε τον ενοχλεί· ένας ιεροεξεταστής που πολεμά τη διαπλοκή όντας ομοτράπεζός της· ένας οικογενειάρχης που αδιαφορεί αν προκαλεί το πανελλήνιο ανεβάζοντας στα social media φωτογραφίες της νεκρής μητέρας του στο φέρετρο ή μετατρέποντας σε σίριαλ τον θάνατο της δεκαεπτάχρονης κόρης του. Ολα θυσιάζονται για λίγη δημοσιότητα, ακόμα και η στοιχειώδης ευπρέπεια.
Εργοστάσιο μηνύσεων
Η Εξεταστική Επιτροπή για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ του έδωσε το βήμα που ονειρευόταν. Kατακεραυνώνει με λαρυγγισμούς, με ύβρεις και φύρδην μίγδην καταγγελίες από δημοσιεύματα, δικαστικές αποφάσεις, οι περισσότερες άσχετες με το θέμα των δανείων, και συνωμοσιολογίες, τους ιδιοκτήτες καναλιών και εφημερίδων. Οι εξηγήσεις ή οι διαψεύσεις τους δεν έχουν καμία σημασία, διότι στη συνέχεια ο Νικολόπουλος φτιάχνει ένα συμπίλημα μόνο των δικών του καταγγελιών και το καταθέτει ως μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα. Μέχρι στιγμής έχει καταθέσει μηνύσεις κατά του Γιάννη Αλαφούζου, του Δημήτρη Κοντομηνά και του Πάνου Ψυχάρη. Και οι τρεις διέπραξαν το ίδιο… «έγκλημα»: τον ειρωνεύτηκαν, τον αντιμετώπισαν με προκατάληψη. Κυρίως όμως εψεύσθησαν ενώπιον αυτού του διαπρύσιου υπερασπιστή της αλήθειας που ομνύει ακκιζόμενος στη «λατρεμένη θεία» του, «τη Θεία Δίκη». Οταν όμως συναντά τα πρόσωπα που δημοσίως υβρίζει σε κοινωνικές εκδηλώσεις, τρέχει να τους σφίξει το χέρι και να τους γεμίσει κολακείες.
Show και από τηλεοράσεως
Το show του Νικολόπουλου δεν σταματά στην Ευελπίδων. Συνεχίζεται το Σαββατοκύριακο στο Kontra Channel στη μεταμεσονύκτια εκπομπή «Το Μαξίμου ακούει;», από την οποία στηρίζει αφειδώς την κυβέρνηση και τον εαυτό του. Ανάμεσα στις ιερεμιάδες κατά της «κατοχής των δανειστών – δυναστών», των εγχώριων «νεοταξιτών» και «ακραίων νεοφιλελεύθερων δυνάμεων που τους στηρίζουν» και στις σεμνότυφες εκκλήσεις για συλλογή υπογραφών στη μήνυση που κατέθεσε κατά του Γιώργου Παπανδρέου για εσχάτη προδοσία «ώστε να γίνει αδιαμφισβήτητη η λαϊκή βούληση» προβάλλονται τα βίντεο με τις παραστάσεις του στην Εξεταστική Επιτροπή και οι δηλώσεις έξω από την Εισαγγελία για την «νταβατζιδοκρατία».
Δεν τα δείχνει όλα όμως ο Νικολόπουλος. Την αντιπαράθεση με τον Δ. Κοντομηνά την έφαγε ο δαίμων της λογοκρισίας. «Πριν από έξι μήνες με παρακαλάγετε να σας πάρω στο κανάλι… Είστε ο μόνος από τους 30 εδώ μέσα που έχει μαζέψει στοιχεία εναντίον μου… Μετά που σας είπα ότι δεν μπορώ να κάνω τέτοια εκπομπή γιατί θέλω δημοσιογράφους και όχι πολιτικά πρόσωπα άρχισε μια επίθεση» του είπε ο ιδιοκτήτης του Alpha.
Ομοφοβικός και προσβλητικός
Εκτός από τα μέσα ενημέρωσης έχει κι άλλους αγαπημένους στόχους: «το Κούλη και Σία», δηλαδή τον Κυριάκο Μητσοτάκη και όποιον γαλάζιο βουλευτή τον ενοχλεί, τη «Φωφώ» (Φώφη Γεννηματά), τον Σταύρο Θεοδωράκη, «τον θεληματάρη των καναλαρχών», τον Ανδρέα Λοβέρδο (μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής), «τον υπερασπιστή των νταβατζήδων». Το άχτι του όμως είναι «ο Γιαννάκης» (Γιάννης Στουρνάρας), «που είναι σε ανοιχτή γραμμή με τους ξένους κατά της κυβέρνησης». Σε τέτοιο σημείο δεν τον αντέχει ώστε κλείνει την εκπομπή του λέγοντας «ο Θεός μαζί μας και να μας απαλλάξει γρήγορα από τον Γιαννάκη Στουρνάρα μήπως και σώσουμε τη χώρα!».
Η δημοσιότητα τον θρέφει. Οταν ανήρτησε το tweet «Από την Ευρώπη των εθνών-κρατών στην Ευρώπη των… π@@@ιών!!!» με αφορμή την πρόταση γάμου που δέχθηκε ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ξαβιέ Μπετέλ από τον φίλο του Ντεστενέ Γκοτιέκαι ακολούθησε ομοβροντία επικρίσεων, αντέδρασε συνεχίζοντας τις προσβολές. «Ωραία, ας μην το έλεγα πουσταριό. Θα έλεγα “η Ευρώπη των τοιούτων”. Εχει πολύ μεγάλη δύναμη αυτό το κλαμπ των ομοφυλοφίλων. Αυτό κυβερνά. Αυτό διοικεί. Εχει δεσποτάδες, έχει βουλευτές, έχει υπουργούς, έχει νταβατζήδες και έχει πολλούς χαζοχαρούμενους που χειροκροτάνε» δήλωσε.
Η Αχαϊκή Τράπεζα και τα δάνεια
Στην Εξεταστική Επιτροπή ο Νικολόπουλος εμφανίστηκε λάβρος και κατά των εκπροσώπων των τραπεζών που χορήγησαν «θαλασσοδάνεια» σε κόμματα και μέσα  ενημέρωσης. Στην Πάτρα απόρησαν, γνωρίζοντας ότι έχει στην αυλή του το σκάνδαλο της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας, μιας υπόθεσης που βρίσκεται στη Δικαιοσύνη και μεταξύ των 62 προσώπων που καλούνται από τον ανακριτή είναι ο πεθερός του Ανδρέας Μανωλόπουλος, πρόεδρος του υπεραστικού ΚΤΕΛ Αχαΐας. Η τράπεζα στην οποία πρόεδρος ήταν ο Ευάγγελος Φλωράτος, μετέπειτα δήμαρχος Πατρέων, έχει 15.000 μεριδιούχους, φυσικά και νομικά πρόσωπα, όλη τη μεσαία τάξη της Πάτρας, η οποία κινδυνεύει όχι μόνο να χάσει τις οικονομίες της αλλά να κληθεί να καλύψει τη «μαύρη τρύπα» που αγγίζει τα 100 εκατ. ευρώ.
Οι Φλωράτος και Νικολόπουλος είχαν στενή πολιτική φιλία και οι «κακές γλώσες» λένε ότι διαφέντευαν την τράπεζα, η οποία χορήγησε δάνεια 60 εκατ. ευρώ συνήθως χωρίς εγγυήσεις σε λίγους και εκλεκτούς. Χαρακτηριστικά παραδείγματα: δάνειο 4,5 εκατ. ευρώ με εγγύηση χωράφι στην Κομοτηνή πραγματικής αξίας 100.000 ευρώ. Δάνειο 1 εκατ. ευρώ με εγγύηση ένα κτίριο κατεστραμμένο από φωτιά μηδαμινής αξίας. Δάνειο 2 εκατ. ευρώ με εγγύηση οικόπεδα που πλειστηριάστηκαν για άλλη οφειλή και δεν έπιασαν ούτε 200.000 ευρώ. Η πατέντα με τα βοσκοτόπια έχει πλούσιο παρελθόν.
Καμία εξωτερική παρέμβαση δεν έκανε τον Νικολόπουλο αυτό που είναι. Ετσι γεννήθηκε. Οι δυσκολίες της ζωής θα μπορούσαν να σφυρηλατήσουν έναν διαφορετικό χαρακτήρα. Είναι το τρίτο από τα τέσσερα παιδιά (γεννήθηκε το 1958) μιας φτωχής οικογένειας που ζούσε στη συνοικία της Αγίας Τριάδας στην Πάτρα, ορφάνεψε νωρίς από πατέρα και αναγκάστηκε να ψέλνει από 15 ετών για να βοηθήσει οικονομικά τη μητέρα του. Μαθητής οργανώθηκε στη ΜΑΚΚΙ, το μαθητικό όργανο της ΟΝΝΕΔ.
«Ερχόταν και μας ρωτούσε τι προβλήματα είχαμε και ζητούσε την ψήφο μας» λέει ένας παλιός συμμαθητής του από άλλον πολιτικό χώρο. «Από τότε σκαρφιζόταν επικοινωνιακά κόλπα» προσθέτει. Οταν ήρθε η ώρα να υπηρετήσει στον στρατό, μετατέθηκε στη Χίο. Εκεί συνδέθηκε με τον τοπικό βουλευτή, ο οποίος διετέλεσε γενικός διευθυντής της ΝΔ και υπουργός Αιγαίου (1990-1991), Γιώργο Μισαηλίδη. Σε ηλικία 21 ετών ήταν πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Χίου της ΟΝΝΕΔ. Οταν επέστρεψε στην Πάτρα, ο Μισαηλίδης φρόντισε να του βρει θέση στην Τράπεζα Πίστεως. Για μεγάλο διάστημα περιφερόταν στο περιβάλλον του αχαιού πολιτικού και μετέπειτα Προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου.
Η σκιά της δολοφονίας του Νίκου Τεμπονέρα
Στις εκλογές του 1986 ήταν πρώτος σε ψήφους δημοτικός σύμβουλος Πατρέων και στις εθνικές εκλογές του Νοεμβρίου 1989 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής με τη ΝΔ. Μελανή σελίδα στο πολιτικό μητρώο του αποτελεί η δολοφονία του καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα τον Ιανουάριο του 1991 από τον Γιάννη Καλαμπόκα, ο οποίος ήταν πολιτικό τέκνο του Νικολόπουλου. Στην Εξεταστική Επιτροπή στη Βουλή, τον Μάρτιο του 1991, αποκαλύφθηκε ότι ο βουλευτής της ΝΔ συμμετείχε σε σύσκεψη στην οποία ο Καλαμπόκας εισηγήθηκε την ανάληψη δυναμικής δράσης από την ΟΝΝΕΔ και ότι αργότερα χαρακτήρισε τις  βιαιοπραγίες της ομάδας Καλαμπόκα «τοπικό έθιμο».  Το 1981 μπήκε στα ΚΑΤΕΕ, από όπου αποφοίτησε το 1984. Το 1997, ενώ ήταν βουλευτής, ξεκίνησε ένα σαφάρι πανεπιστημιακών πτυχίων μέσω κατατακτήριων εξετάσεων -«βουλευτικών κατατακτήριων» λένε οι άσπονδοι φίλοι του. Εισήχθη στο Ποιμαντικό της Θεολογικής Σχολής Αθηνών, που αργότερα μετονομάστηκε Σχολή Κοινωνικής Θεολογίας. Πτυχίο έλαβε το 2001 και συνέχισε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο (Τμήμα Πολιτικών Επιστημών), στην Ανωτέρα Σχολή Στελεχών Επιχειρήσεων (ΑΣΣΕ). Εκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας και στη Θεολογική Σχολή με αντικείμενο τα «Οικονομικά της Εκκλησίας», ενώ είναι υποψήφιος διδάκτωρ στην Οικονομική Σχολή του Δημοκριτείου. Τόσες σπουδές, αντί να εκλεπτύνουν, εκτράχυναν τον δημόσιο λόγο του, ο οποίος βρίθει ανερμάτιστων προτάσεων και συντακτικών λαθών.
«Ο Νίκος είναι πολύ εκδικητικός»
Ο Μισαηλίδης δεν βοήθησε μόνο πολιτικά τον Νικολόπουλο, τον πάντρεψε κιόλας. Ο βουλευτής Αχαΐας έκανε τρεις γάμους. Η πρώτη του σύζυγος ήταν κόρη εργοστασιάρχη. Η δεύτερη προερχόταν από εύπορη οικογένεια του Διακοφτού. Η σημερινή του σύζυγος, με την οποία απέκτησε τέσσερα παιδιά, είναι η Τασία Μανωλοπούλου, πρώην δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό του Ευάγγελου Φλωράτου «Αξία στον πολίτη» και υποψήφια ευρωβουλευτής με την Ενωση για την Πατρίδα και τον Λαό του Βύρωνα Πολύδωρα το 2014, όταν στο σχήμα μετείχε το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος του συζύγου της. Το ζεύγος Νικολόπουλου έχει μεγάλη ακίνητη περιουσία αποτελούμενη από 50 ακίνητα, ενώ η κυρία Μανωλοπούλου φέρεται ως ιδιοκτήτρια της εταιρείας Νεοεκδοτική, η οποία εκδίδει βιογραφίες του συζύγου της για πολιτικά πρόσωπα, και μόνο πέρυσι έλαβε χρηματοδότηση περίπου 48.000 ευρώ από μεγάλη συστημική τράπεζα.

Οι νύφες, όσο πλούσιες και όμορφες κι αν ήταν, δύσκολα θα επισκίαζαν τη λάμψη των κουμπάρων. Δύο από αυτούς ήταν ο Αθανάσιος Αθανασούλης, ιδιοκτήτη της Altec και του Αlter, ο οποίος μεσουρανούσε τη δεκαετία του ’90, και ο Αριστείδης Δασκαλόπουλοςτης Δέλτα. Οι καλεσμένοι, η αφρόκρεμα της Πάτρας, σκανδαλίζονταν όταν μάθαιναν ότι επιχειρούσε να ανταλλάξει τα δώρα του γάμου με χρήματα, αλλά όλα έμεναν ψίθυροι, γιατί, όπως λένε ευυπόλητοι πολίτες της αχαϊκής πρωτεύουσας, «ο Νίκος είναι πολύ εκδικητικός. Καλύτερα να μην μπλέξεις μαζί του». Είχαν λόγους να τον φοβούνται γιατί είχε στα χέρια του την ισχύ μέσων ενημέρωσης. Ηταν ιδρυτής και εκδότης του περιοδικού «Νέος Λόγος» (1986-1996), ιδρυτής της εφημερίδας «Αγγελιοφόρος της Ενημέρωσης» (1997-1998), ιδιοκτήτης ως το 1994 του ραδιοφωνικού σταθμού Μέλλον FM και του τηλεοπτικού σταθμού Μέλλον TV, καθώς και ιδρυτικό μέλος της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού «Πολιτικό Εντευκτήριο».

Ο πανταχού παρών ψάλτης
Η κουμπαριά με τον Καραμανλή και η ρήξη με τον Σαμαρά

Κουμπαριά έκανε και με τον Κώστα Καραμανλή, ο οποίος βάφτισε ένα από τα παιδιά του. Ο Νικολόπουλος τότε ήταν ένας από τους «λοχαγούς» του Καραμανλή μαζί με τους Σάββα Τσιτουρίδη, Γιώργο Καλό, Θανάση Νάκο, Αδάμ Ρεγκούζα, Τάκη Σκανδαλάκη. Επρόκειτο για μια φιλόδοξη ομάδα νέων πολιτικών οι οποίοι απέκτησαν κυβερνητικά πόστα εκτός από έναν. Ο Νικολόπουλος σε όλη την πρωθυπουργία Καραμανλή δεν έγινε ούτε υφυπουργός, έμεινε απλός λοχίας, παρότι συμμετείχε στις συναντήσεις στελεχών της ΝΔ, ακόμα και στην κρισιμότερη, στην οικία του Ιωάννη Βαρβιτσιώτη, όπου ερρίφθη ο κύβος για την ανάδειξη του  Καραμανλή στην ηγεσία του κόμματος.
Αν ήταν άλλος στη θέση του, ίσως έχανε την αυτοπεποίθησή του. Ο Νικολόπουλος όμως είναι πολιτικός survivor. Από το 1989 μόνο μία φορά έχασε εκλογή και αυτή ήταν από τη Νατάσα Ράγιου το 2007. Και πώς να χάσει ο άνθρωπος που θρυλείται ότι κάθε Μεγαλοβδομάδα και ειδικά τη Μεγάλη Πέμπτη πηγαίνει από χωριό σε χωριό, ψέλνει από ένα ευαγγέλιο και συνεχίζει στο επόμενο δίνοντας την εντύπωση ότι είναι πανταχού παρών; Ο πολιτικός που ύφαινε με συνέπεια και με όλα τα μέσα το δικό του πελατειακό δίκτυο διορίζοντας ολόκληρες οικογένειες και φτιάχνοντας στρατιά πιστών οπαδών;
Στη Βουλή βρήκε διέξοδο η καταγγελιομανία του. Είναι ρέκορντμαν στον αριθμό των ερωτήσεων, τις οποίες καταθέτει με ρυθμό πολυβόλου, υιοθετώντας τα πάντα αλλά κυρίως ρεπορτάζ εφημερίδων. Εξαιτίας του το Υπουργικό Συμβούλιο επί ΝΔ εξέδωσε εγκύκλιο που απαγόρευε στους υπουργούς να απαντούν σε δημοσιεύματα αλλά μόνο σε πρωτότυπες ερωτήσεις βουλευτών. Εκείνη την περίοδο, σύμφωνα με πρώην συντρόφους του, ένα ήταν το ερώτημα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ: τον χρησιμοποιούν διάφορα συμφέροντα για να προωθεί ή για να χαλάει δουλειές; Ο Νικολόπουλος ήταν μέσα στους 117 βουλευτές που ζήτησαν αναδρομικά τον διπλασιασμό των αποδοχών τους, αλλά μετά την κατακραυγή δήλωσε ότι είχε ήδη παραιτηθεί κάθε αξίωσης από το Ελληνικό Δημόσιο.
Τον Ιούνιο του 2012 έγινε υφυπουργός Εργασίας στην κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά. Πολλοί υπουργοί τον θυμούνται την ημέρα της ορκωμοσίας να τους σπρώχνει για να φωτογραφηθεί δίπλα στον πρωθυπουργό – η φωτογραφία έγινε ημερολόγιο που μοιράστηκε σε χιλιάδες ψηφοφόρους -, ίσως για να ξεχαστεί η κακή προϊστορία των δύο πολιτικών, όταν ο Νικολόπουλος πρωτοστατούσε στις εκδηλώσεις δυσαρέσκειας κατά του Σαμαρά που μόλις είχε ιδρύσει την Πολιτική Ανοιξη.
Στις 9 Ιουλίου ο Νικολόπουλος παραιτήθηκε. Επίσημη αιτία; Η διαφωνία του για την επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης. Πραγματική αιτία; Δεν πήρε την αρμοδιότητα της ΓΓ Κοινοτικών και άλλων πόρων, ένα εργαλείο άσκησης (και πελατειακής) πολιτικής. Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε σε στελέχη του υπουργείου Εργασίας αλλά και της ΝΔ η χρησιμοποίηση απόρρητων και εμπιστευτικών πληροφορίων για τα εργασιακά θέματα προκειμένου να καταθέτει ερωτήσεις στη Βουλή βλάπτοντας τη ΝΔ, η οποία τον είχε ήση διαγράψει από την ΚΟ.
Οσο έμεινε στο υπουργείο, οι συχνότεροι επισκέπτες του ήταν ιερείς, ενώ η πρώτη του συνάντηση ως υφυπουργού ήταν με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Πάντοτε διαφημίζει τους ισχυρούς δεσμούς του με την Εκκλησία και το Αγιον Ορος. Παλαιότερα παρουσιαζόταν ως στενός φίλος του Χριστόδουλου, αν και πρόσωπα εμπιστοσύνης του μακαριστού αρχιεπισκόπου επισημαίνουν ότι «δεν είχαν καμία ιδιαίτερη σχέση. Ηταν από εκείνους που κολλούσαν δίπλα του σε κάθε ευκαιρία». Μετά τον θάνατό του ο Νικολόπουλος επιχείρησε να φτιάξει το «Σωματείο των Φίλων του Χριστόδουλου», αλλά η προσπάθεια εγκαταλείφθηκε γρήγορα επειδή «δεν ήταν σοβαρή», σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.