ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – Κύπρος: Η οικονομία βγήκε από την ύφεση

19.08.2015 17:36

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Κύπρος: Η οικονομία βγήκε από την ύφεση

Η κυπριακή οικονομία έχει εξέλθει από την ύφεση και το 2015 θα κλείσει με πραγματική ανάπτυξη, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση διά του αναπληρωτή κυβερνητικού εκπροσώπου Βίκτωρα Παπαδόπουλου.

Σε δηλώσεις του στην εξοχική προεδρική κατοικία στο Τρόοδος μετά την ολοκλήρωση συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι η κυβέρνηση ενημερώθηκε σήμερα για την εξαμηνιαία έκθεση δημοσιονομικής πολιτικής.

«Αυτό που είναι σημαντικό και πρέπει να καταγραφεί είναι ότι τόσο κατά το πρώτο τρίμηνο του 2015, όσο και κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2015, έχει καταγραφεί επισήμως ανάπτυξη στην κυπριακή οικονομία της τάξης του 1% σε σχέση με 0,4% που προβλεπόταν κατά την κατάρτιση του προϋπολογισμού του 2015 και σε αντίθεση με όλες τις προβλέψεις, εσωτερικές αλλά και εξωτερικές διεθνών οργανισμών», είπε ο εκπρόσωπος.

«Εκείνο που είναι πολύ σημαντικό να λεχθεί είναι ότι με βάση τη διεθνή οικονομική πρακτική που ακολουθείται επισήμως, όταν μια οικονομία καταγράψει ανάπτυξη για δύο διαδοχικά τρίμηνα, τότε θεωρείται ότι ουσιαστικά εξήλθε της ύφεσης», προσέθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ως εκ τούτου, σημείωσε, η κυπριακή οικονομία ουσιαστικά εξήλθε της ύφεσης «πράγμα που σημαίνει ότι αρχίσαμε να μπαίνουμε στο δρόμο της ανάπτυξης που σιγά σιγά θα μας οδηγήσει στη μείωση της ανεργίας αλλά και θα συμβάλει στη μείωση και των μη εξυπηρετούμενων δανείων».

Ο κ. Παπαδόπουλος υπέδειξε πως δεν είναι ώρα για πανηγυρισμούς. «Είναι οι κόποι και οι θυσίες του κυπριακού λαού που άρχισαν να αποδίδουν και είναι σημαντικό να συνεχίσουμε με την ίδια πίστη, την ίδια στρατηγική αλλά και την ίδια θέληση έτσι ώστε να αφήσουμε πίσω όσα μας έχουν πληγώσει τα τελευταία χρόνια», κατέληξε ο εκπρόσωπος.

Shortlink:

Contact us | About us | Terms & conditions | Privacy policy
Mikrometoxos 2014