«Όχι» στην αίτηση αναστολής της Βίκυς Σταμάτη

Την απόρριψη της αίτησης αναστολής που έχει καταθέσει η σύζυγος του Ακη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη, πρότεινε, οι εισαγγελέας στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Ο εισαγγελέας υποστήριξε ότι η Βίκυ Σταμάτη είχε σκοπό φυγής και πως δεν λειτούργησε εν θερμώ όπως υποστηρίζει, αλλά είχε προσχεδιάσει τη φυγή της, αφού είχε συνεννοηθεί με την υπάλληλο που τη βοήθησε δίνοντάς της το κλειδί της ελευθερίας.
«Η εικόνα της κ. Σταμάτη δείχνει μια γυναίκα πλήρως συγκροτημένη. Κανείς δεν μπορεί να μιλήσει για ψυχική διαταραχή τέτοια που αν παραμείνει κρατούμενη θα προκληθεί ανεπανόρθωτη βλάβη στην υγεία της», είπε ο εισαγγελέας, ο οποίος απέρριψε ακόμη και την αποφυλάκιση της συζύγου του πρώην υπουργού με βραχιολάκι.

Το δικαστήριο έκανε πάντως δεκτή την αίτηση αναστολής του Γιώργου Σαχπατζίδη, πρώην συνεργάτη του Άκη Τσοχατζόπουλου, κατά πλειοψηφία (3-2). Του επέβαλε τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, εμφάνισης δυο φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και εγγυοδοσία ύψους 50.000 ευρώ.