Όσο πιο Kinky Sex προτιμάς τόσο καλύτερη ψυχολογία έχεις!

Είναι γνωστό πως το σεξ κάνει καλό στην υγεία. Πρόσφατη έρευνα, η οποία δημοσιεύτηκε τον περασμένο Μάιο στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Sexual Medicine, υποστηρίζει πως,  οι άνθρωποι που επιδίδονται σε πιο kinky σεξουαλικές πράξεις, εμφανίζουν καλύτερη σωματική και πνευματική υγεία.

Στο πλαίσιο της έρευνας μελετήθηκαν 902 άνθρωποι, που επιδίδονται σε σαδομαζοχιστικό σεξ (γνωστό και ως BDSM = bondage, discipline, sadism and masochism) και 434, οι οποίοι προτιμούν το πιο συμβατό σεξ. Όλοι τους συμπλήρωσαν ένα ερωτηματολόγιο αναφορικά με την προσωπικότητά τους, την γενική ευημερία τους, το πόσο εύκολα αποδέχονται την απόρριψη και τις ερωτικές σχέσεις που δημιουργούν, δίχως να γνωρίζουν τον σκοπό της μελέτης.

Παρότι  που έως και πριν μερικά χρόνια η ροπή προς τον σαδομαζοχισμό ήταν συνδεδεμένη με κακοποίηση, βιασμό και ψυχικές διαταραχές (έρευνες, βέβαια, έχουν αποδείξει ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει), η νέα αυτή μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι λάτρεις του BDSM είχαν πολύ καλύτερες επιδόσεις σε πολλούς παράγοντες που σχετίζονται με την ψυχική υγεία, σε σύγκριση με τους πιο συμβατικούς εραστές.

Οι πιο kinky εραστές φαίνονται να είναι  λιγότερο νευρωτικοί, πιο κοινωνικοί, με μεγαλύτερη επίγνωση και καλύτερη διαχείριση της απόρριψης, περισσότερο ασφαλείς στις σχέσεις τους και με γενικότερα καλύτερη υγεία. Ο επικεφαλής της μελέτης, καθηγητής ψυχολογίας του Nyenrode Business University στην Ολλανδία, Andreas Wismeijer, αναφέρει ότι οι άνθρωποι που εμπλέκονται στην κοινότητα του BDSM μπορεί να εμφανίζουν καλύτερες επιδόσεις σε προσωπικές ερωτήσεις, επειδή τείνουν να έχουν καλύτερη επίγνωση και να άνεση επικοινωνίας αναφορικά με τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις ή επειδή χρειάστηκε να κάνουν «σκληρή ψυχολογική δουλειά», προκειμένου να αποδεχτούν και να ζήσουν με αυτές τις σεξουαλικές ανάγκες, οι οποίες συχνά θεωρούνται κοινωνικά μη αποδεκτές.

Καθώς βασίστηκε σε δεδομένα που προήλθαν από μία περιορισμένη ομάδα εθελοντών, η έρευνα αυτή δεν αντιπροσωπεύει τον γενικό πληθυσμό. Ωστόσο, υποστηρίζει ξεκάθαρα την άποψη ότι οι kinky σεξουαλικές προτιμήσεις δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση ψυχική διαταραχή, απλά μία ασυνήθιστη σεξουαλική επιλογή. Το σώμα και το πνεύμα είναι αλληλένδετα, αντιμετωπίζοντας με σεβασμό τις ανάγκες του κάθε μέρους, επιτυγχάνεται η μεταξύ τους ισορροπία και, επομένως ,η καλύτερη σωματική και πνευματική υγεία.