Όλα δείχνουν ότι θα έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι…

ΟΤΕ και ΟΠΑΠ από τα δεικτοβαρή συντηρούν το ενδιαφέρον, ενώ η ΕΕΕ θέλει προσοχή μετά το κερί της Παρασκευής και το σημαντικά μεγάλο όγκο, με το stop να είναι στο 1906.
Ουσιαστικά η μεσοπρόθεσμη εικόνα της αγοράς φαίνεται στο μηνιαίο γράφημα με μία ματιά, μιας και ένα μηνιαίο κλείσιμο ακόμα και πάνω από τα επίπεδα των 860 μονάδων μπορεί να κάνει την διαφορά ανοίγοντας τον δρόμο για τις 1000 μονάδες.
Οι μεσοπρόθεσμοι από την στιγμή που είμαστε πάνω στα επίπεδα καλό θα ήταν να περιμένουν λίγο ακόμα για να επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο.
Γενικά είμαστε αισιόδοξοι για την αγορά έχοντας φτάσει πάνω στις μεσοπρόθεσμες αντιστάσεις μας που χρειάζονται νέα για να κατοχυρωθούν.
Όλα δείχνουν πως η οικονομία αργά ή γρήγορα θα αλλάξει σελίδα μιας και μία μεγάλη συμφωνία θα κάνει την διαφορά τόσο μακροοικονομικά όσο και χρηματιστηριακά.
Tο 10ετες spread κατάφερε να σπάσει τις 1000 μονάδες στην παρούσα κάτι που δείχνει ότι βλέπει θετικές εξελίξεις σύντομα ενώ η αγορά συνεχίζει τους τελευταίους 4 μήνες ουσιαστικά να συσσωρεύει χωρίς να έχει δώσει λύση.
Το τελευταίο διάστημα βλέπουμε ξένα funds να δραστηριοποιούνται και πάλι στην Ελληνική αγορά γεγονός θετικό μετά από αρκετό διάστημα.
Όλα δείχνουν ότι θα έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι από πλευράς εξελίξεων που ελπίζουμε να είναι η απαρχή της ανάκαμψης της Ελληνικής οικονομίας. Θεωρούμε πως η Ελλάδα βρίσκεται σε έναν ιστορικό πάτο με το μόνο αντίπαλο της τον χρόνο.
Καλή εβδομάδα.
ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ
FAST FINANCE
* ,