Έρχεται ζεστό χρήμα με «λυπητερή» για όσους το… πάστωσαν «έξω»

Ανοίγει ο δρόμος για δύο πολύ σημαντικά νομοσχέδια, τα οποία αναμένεται να τονώσουν στο έπακρο τα κρατικά ταμεία σε μία κρίσιμη χρονική συγκυρία.

Οι θεσμοί έδωσαν το πράσινο φως για τα δύο νομοσχέδια του υπουργείου Οικονομικών αναφορικά με την οικειοθελή αποκάλυψη των αδήλωτων εισοδημάτων και για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Σημειώνεται ότι για το πρώτο νομοσχέδιο, ήδη πολλοί είναι αυτοί που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να πληρώσουν τον αναλογούντα φόρο (σύμφωνα με πληροφορίες θα ανέρχεται περίπου στο 40%) για να «καθαρίσουν» το μαύρο χρήμα που είχαν σε ξένες τράπεζες και το οποίο έχει καταστεί εφικτό να εντοπιστεί μέσα από τους εντατικούς ελέγχους των διάφορων λιστών που βρίσκονται στο μικροσκόπιο των ελληνικών ελεγκτικών και δικαστικών Αρχών.

Με τον τρόπο αυτό περνώντας από το ταμείο θα αποφύγουν τις ποινικές κυρώσεις, ενώ σε κάθε άλλη περίπτωση η εκάστοτε υπόθεση θα ακολουθήσει το δρόμο της Δικαιοσύνης εφόσον δεν δικαιολογούνται τα χρήματα τόσο για το ποινικό όσο και για το αστικό σκέλος τους.

________________

http://www.tribune.gr/economy/news/article/281733

________________

Όπως έγινε γνωστό από αρμόδιες πηγές του υπουργείου Οικονομικών μετά τη συνάντηση, τα δύο νομοσχέδια θα κατατεθούν στη Βουλή το αμέσως επόμενο διάστημα προκειμένου να προχωρήσουν διαδικασίες στα δύο αυτά θέματα που εντάσσονται στις προτεραιότητες της κυβέρνησης.

Σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές θα προβλέπει την επέκταση μέσω κινήτρων των πληρωμών με POS σε όλη την αγορά.

Για το σκοπό αυτόν, στο υπουργείο Οικονομικών προτείνουν την δημιουργία ενός ακατάσχετου λογαριασμού για κάθε επαγγελματία διαμέσου του οποίου θα γίνονται οι συναλλαγές με κάρτες αλλά και οι πληρωμές των τρεχουσών οφειλών του προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Στο θέμα του ακατάσχετου λογαριασμού έως τώρα οι εκπρόσωποι των θεσμών διατύπωναν αντιρρήσεις. Αρμόδιες πηγές του υπουργείο Οικονομικών εκτιμούν ότι θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών για το ζήτημα αυτό, που κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικό για την αγορά.