Έξαλλοι αμερικανοί επενδυτές με Βαρουφάκη, Στεργιώτη – πέταξαν στο καλάθι των αχρήστων 300 εκατ. ετησίως

Η κυβέρνηση εφόσον βρεθεί μια λύση για την τύχη της χώρας θα πρέπει να βρει λύσεις και για μια σειρά θεμάτων που πλήττουν την επιχειρηματικότητα και ζημιώνουν το εθνικό συμφέρον.
Ο Βαρουφάκης ο έλληνας υπουργό Οικονομικών που προσφάτως παραιτήθηκε με τις άφρονες πρακτικές και στρατηγικές του οδήγησε το τραπεζικό σύστημα στον γκρεμό.
Οι τράπεζες είναι κλειστές και τα capital controls θα παραμείνουν για μήνες, λόγω της απρόσεκτης, επικίνδυνης, προκλητικά προκατειλημμένης και επιπόλαιης στρατηγικής που ακολούθησε η κυβέρνηση και ειδικά το υπουργείο Οικονομικών.
  • Κλειστές τράπεζες σημαίνει ΑΠΟΤΥΧΙΑ. 
Και ενώ οι τράπεζες καταστράφηκαν Βαρουφάκης και ο φίλος του Αντώνης Στεργιώτης επικεφαλής της Επιτροπής Παιγνίων τίναξαν και μια άλλη αγορά στον αέρα.
Αποφάσισαν μόλις 4 ημέρες πριν την λειτουργία των VLPs να αλλάξουν κανονισμούς και νομοθεσίες, οδηγώντας τον ΟΠΑΠ σε ακύρωση του Project.
Η στρατηγική Βαρουφάκη – Στεργιώτη προκάλεσε μια τρύπα στα δημόσια έσοδα 300 εκατ καθώς ο ΟΠΑΠ είχε δεσμευθεί ότι από τα VLPs θα δίνει στο ελληνικό κράτος 300 εκατ ευρώ κάθε χρόνο.
Σε μια χώρα που έχει στεγνώσει στην κυριολεξία και τα ταμεία του κράτους έχουν αδειάσει στην κυριολεξία, Βαρουφάκης και Στεργιώτη προέβησαν σε μια αδικαιολόγητη και ακατανόητη πράξη που πλήττει το δημόσιο συμφέρον, αποστερώντας το από 300 εκατ έσοδα τον χρόνο.
Όμως έχει ανακύψει και ένα άλλο θέμα ηθικό, νομικό και πρακτικό. 
Η κυβέρνηση με Βαρουφάκη υπουργό Οικονομικών και Στεργιώτη στην Επιτροπή Παιγνίων προχώρησαν και σε μια άλλη κίνηση ηθικά και νομικά απαράδεκτη.
Διόρισαν ελεγκτή του ΟΠΑΠ τον δικηγόρο Δ. Παναγέα νομικό εκπρόσωπο του Καζίνο Λουτρακίου. Ο Παναγέας έχει υποβάλλει αγωγή κατά του ΟΠΑΠ ζητώντας 3 εκατ ευρώ. Πως είναι δυνατό ένας δικηγόρος που έχει υποβάλλει αγωγή κατά του ΟΠΑΠ και ζητάει αποζημίωση 3 εκατ ταυτόχρονα να είναι ελεγκτής του ΟΠΑΠ, πρόκειται για μια πράξη απαράδεκτη, καθώς τίθεται θέμα μεροληψίας και αντικειμενικότητας.
Όλο αυτό το σκηνικό ενορχηστρωμένης επίθεσης κατά του ΟΠΑΠ έχει ενοχλήσει το 30% των ξένων και ειδικά των αμερικανών μετόχων του ΟΠΑΠ, όπως Blackrock, Baupost ή πανεπιστήμια  IMT και Harvard.
To bankingnews.gr επικοινώνησε με ορισμένους ξένους μετόχους, οι οποίοι διατύπωσαν ξεκάθαρα τις ανησυχίες τους για τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται η ελληνική κυβέρνηση τον ΟΠΑΠ. Αναφέρουν ότι όλες αυτές οι παρεμβάσεις λειτουργούν εις βάρος της κυβέρνησης, μειώνουν τα έσοδα προς το κράτος και πλήττουν τις επενδύσεις των ξένων.
  • Τελικά ο Γιάνης είχε σχέδιο.

Ο Γιάνης και η ομάδα του με άστοχες, ανεύθυνες κινήσεις, τίναξαν την διαπραγμάτευση στον αέρα, υποχρέωσαν τον ΟΠΑΠ να παγώσει μια σημαντική επένδυση, χάνει σημαντικά ετήσια έσοδα το κράτος ενώ οι ξένοι επενδυτές είναι πολύ ενοχλημένοι για την στάση του ελληνικού κράτους.
Η κυβέρνηση εφόσον βρεθεί μια λύση για την τύχη της χώρας θα πρέπει να βρει λύσεις και για μια σειρά θεμάτων που πλήττουν την επιχειρηματικότητα και ζημιώνουν το εθνικό συμφέρον. 

www.bankingnews.gr