Ένας 89χρονος παγωταζής, τα ορφανά εγγόνια και μια δωρεά 200.000! Διαβάστε την ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ!

Περισσότερα από 200.000 δολάρια έχουν συγκεντρωθεί στο διαδίκτυο μέσα σε διάστημα λίγων ημερών, για έναν ηλικιωμένο παγωτατζή στο Σικάγο, που εικονίζεται να προσπαθεί να σπρώξει το καροτσάκι του.

Ο 89χρονος Φιντέντσιο Σάντσες, αναγκάστηκε να μην συνταξιοδοτηθεί φέτος το καλοκαίρι, καθώς η κόρη του πέθανε και πήρε ο ίδιος την επιμέλεια των παιδιών της.

Ένας άγνωστος που είδε τον ηλικιωμένο να παλεύει να σπρώξει το καροτσάκι του, έφτιαξε μια σελίδα για τη συγκέντρωση χρημάτων στην σελίδα GoFundMe.

Παρά το απροσδόκητο και τη δημοσιότητα που έχει πάρει το θέμα, ο Σάντσεζ λέει πως δεν σκοπεύει να σταματήσει να εργάζεται. Ο 89χρονος πουλά παγωτά στην περιοχή Μικρό Χωριό στο Σικάγο, εδώ και 23 χρόνια.

Ο κος Σάντσεζ είχε συνταξιοδοτηθεί μόλις δύο μήνες όταν η κόρη του πέθανε τον Ιούλιο. Η σύζυγός του, που πουλά κι αυτή παγωτά, αναγκάστηκε να σταματήσει το καλοκαίρι, λόγω προβλημάτων υγείας.

«Σκεφτήκαμε, τώρα τι θα κάνουμε; Πρέπει να πληρώσουμε τους λογαριασμούς» δήλωσε ο ισπανόφωνος ηλικιωμένος μέσω μεταφραστή στο ABC News.

Ο Σάντσεζ τότε αποφάσισε πως έπρεπε να ξεσκονίσει το καροτσάκι του και να βγει για άλλη μία φορά στους δρόμους για να βοηθήσει την σύζυγό του και τα εγγόνια του.

«Ξυπνάω νωρίς το πρωί και εργάζομαι όλη μέρα μέχρι τις 8 το βράδυ» δήλωσε.

Ο διαδικτυακός έρανος ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή από έναν περαστικό που συγκινήθηκε από τον ηλικιωμένο. «Ράγισε η καρδιά μου όταν είδα αυτό τον άνδρα που κανονικά θα έπρεπε να απολαμβάνει τα οφέλη της συνταξιοδότησης» έγραψε ο Joel Cervantes Macias στη σελίδα GoFundMe.

Ο Macias, που διευθύνει ένα μεξικανικό εστιατόριο αγόρασε παγωτά αξίας 50 δολαρίων από τον ηλικιωμένο. Αμέσως μόλις έφυγε, ανέβασε την φωτογραφία του στο Facebook με το σχόλιο «Σέβομαι αυτό το άτομο στο μέγιστο».

Όπως ήταν αναμενόμενο, η φωτογραφία είχε τεράστια ανταπόρκιση.

Ο Macias είπε πως αποφάσισε να ξεκινήσει έναν διαδικτυακό έρανο«Ανακούφιση για τον Φιντέντσιο» με την ελπίδα να συγκεντρώσει 3.000 δολάρια.

Ο στόχος αυτός ξεπεράστηκε σε λιγότερο από μία ώρα.

Μέχρι τη Δευτέρα το βράδυ, η σελίδα είχε συγκεντρώσει πάνω από 201.000 δολάρια.