Έλεγχος για την Κυπριακή εταιρεία του Ιβάν Σαββίδη

Πονοκέφαλο στην κυβέρνηση προκαλεί η κατάθεση, από τον Ιβάν Σαββίδη, φακέλου για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές συχνότητες.

Οι Αμερικάνοι είχαν έγκαιρα προειδοποιήσει το Μαξίμου για τον κίνδυνο που εγκυμονεί η παρουσία επιχειρηματιών που συνδέονται με Ρώσους ολιγάρχες στο νέο τηλεοπτικό τοπίο.

Με δεδομένο ότι ο Ιβάν Σαββίδης συμμετέχει στο διαγωνισμό με εταιρεία που έχει έδρα την Κύπρο , η κυβέρνηση οφείλει να διερευνήσει με τους αρμόδιους εποπτικούς μηχανισμούς και την Τράπεζα Ελλάδας την προέλευση των εννέα εκατομμυρίων ευρώ, που έχουν κατατεθεί σε Τράπεζα της Λευκωσίας.

Ακόμα και στην περίπτωση κατά την οποία οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες δεν προχωρήσουν στον έλεγχο νομιμότητας των κεφαλαίων της Κυπριακής εταιρείας συμφερόντων Σαββίδη, είναι σίγουρο ότι θα το απαιτήσουν τα υπόλοιπα σχήματα που συμμετέχουν στο διαγωνισμό.

Στην ίδια κατεύθυνση κινούνται, όπως μαθαίνουμε και κάποιες Αμερικανικές Υπηρεσίες, οι οποίες έχουν βάλει στο στόχαστρο τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Ιβάν Σαββίδη μετά την απόφασή του να επενδύσει στο νευραλγικό χώρο των μέσων ενημέρωσης.