Άφωνος ο πλανήτης παρακολουθεί τα ξεφτιλίκια Ρώσων και Τούρκων

 Άφωνος ο πλανήτης παρακολουθεί τα ξεφτιλίκια Ρώσων και Τούρκων, που αφού έφτασαν στα πρόθυρα κανονικού πολέμου, με τους Τούρκους να καταρρίπτουν ρωσικό βομβαρδιστικό, αφού αλληλοκατηγορήθηκαν με τις πιο βαριές κουβέντες, αφού οι Ρώσοι απέδειξαν και κατήγγειλαν στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ τις σχέσεις Ερντογάν με το Ισλαμικό Κράτος, τώρα έγιναν φίλοι.

Σαν να μην τρέχει τίποτα…

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν υποδέχθηκε τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αγία Πετρούπολη με μια θερμή χειραψία, συναντώντας τον για πρώτη φορά μετά την κρίση στις σχέσεις των δύο χωρών.

Τον επικεφαλής του τουρκικού κράτους συνοδεύει πολυμελής αντιπροσωπεία Τούρκων υπουργών, ενώ μαζί του πέταξε στη Ρωσία και ο αρχηγός των τουρκικών υπηρεσιών πληροφοριών και στενός του συνεργάτης Χακάν Φιντάν.

Οι σχέσεις Ρωσίας – Τουρκίας είχαν φθάσει στο ναδίρ τον Νοέμβριο του 2015, όταν η τουρκική πολεμική αεροπορία κατέρριψε ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος το οποίο παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο, προερχόμενο από τη Συρία.

Οι δύο χώρες υποστηρίζουν διαφορετικά στρατόπεδα στον συριακό εμφύλιο πόλεμο, καθώς η Ρωσία στηρίζει τον κοσμικό, αλλά αντιδυτικό και φιλοϊρανικό καθεστώς Άσαντ, ενώ η Τουρκία στηρίζει από το 2011 τους τζιχαντιστές.

tribune.gr