Άρχισαν τα όργανα απ’ τους Λαφαζαναίους!

Η καλύτερη επιλογή του πρωθυπουργού για το υπουργείο παραγωγικής ανάπτυξης, ο Παναγιώτης ο Λαφαζάνης, διεχώρησε απολύτως τη θέση του από τις πρόσφατες δηλώσεις Βαρουφάκη και διεμήνυσε προς πάσα κατεύθυνση ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ θα  εφαρμοστεί πλήρως ,απολύτως και κατά γράμμα!

Ο υπουργός που έχει συνδέσει άμεσα το όνομά του και με την παραγωγικότητα αλλά και με την ανάπτυξη του τόπου, ανακοίνωσε την ακύρωση της περαιτέρω ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ και της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου (ΔΕΠΑ) και προανήγγειλε την επανεξέταση της πώλησης του Ελληνικού και των κοιτασμάτων χρυσού. Αφού λοιπόν βουλιάξει τη ΔΕΗ ακόμα βαθύτερα στα μεγάλα προβλήματα που ήδη αντιμετωπίζει, θα απλώσει το “μαγικό” παραγωγικό του χέρι και σε άλλες κρατικές ή ημικρατικές εταιρείας που πιθανώς να είχαν ελπίδες…επιβίωσης.

images

Ο “Λεοπόλδος Βαζενχόφεν” της κυβέρνησης σόκαρε τα λογικά ώτα , τονίζοντας ότι αν υπάρχουν ακόμα δύσπιστοι μήπως εφαρμόσουμε μέρους του μνημονίου σε ποσοστό 50- 60 ή 70% τους διαβεβαιώνουμε ότι: Κύριοι μην ανησυχείτε τα μνημόνια και η τρόικα τέλος! Στο σημείο αυτό, με περίσσια ειλικρινή απορία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναρωτήθηκε με στεντόρεια φωνή: ” Σ’ εμάς το λέτε;”

Ο Λαφαζάνης συνέχισε :«Ας μην ελπίζουν κάποιοι – και δυστυχώς είναι αρκετοί – ότι οι κυρίαρχοι κύκλοι της Ευρώπης, η κυρία Μέρκελ και ο κ. Σόιμπλε θα μας εκβιάσουν και θα μας αναγκάσουν σε άτακτη υποχώρηση. Το πρόγραμμά μας δεν είναι περιφερόμενη σημαία, δεν θα το αλλάζουμε σαν τα πουκάμισα. Το πρόγραμμα δεν τεμαχίζεται δεν διαιρείται! Αν θέλουν κάποιοι θέλουν να μας εκβιάσουν και να θέσουν διλήμματα τους λεμε θα επιλέξουν λάθος χώρα, λάθος λαό και λάθος κυβέρνηση. Η κυβέρνηση μας δεν εκβιάζεται, γιατί δεν μπορεί να εκβιαστεί ένας ολόκληρος λαός. Η Ελλάδα δεν είναι προτεκτοράτο, δεν είναι όμηρος κανενός».

Unknown

Ο υπουργός συνέχισε με τις δικές του προγραμματικές δηλώσεις, πολλές εκ των οποίων έχουν ήδη ξεθωριάσει στο μυαλό του Πρωθυπουργικού και οικονομικού επιτελείου. Γι αυτό ακριβώς ο Λαφαζάνης φρόντισε να τους υπενθυμίσει την αριστερή -με την κακή έννοια- παρουσία του… Σε λίγο θα βγει κι ο Στρατούλης…

 

Με Αγάπη

Ο Είρων!