Άνδρας πάλεψε με κροκόδειλο και έσωσε τη ζωή του φίλου του που είχε γραπωθεί από το ερπετό

Αμερικανός σέρφερ δέχτηκε επίθεση κροκόδειλου στην Κόστα Ρίκα και επέζησε χάρη στον θαρραλέο φίλο του που πάλεψε με το ερπετό. Το περιστατικό σημειώθηκε την Παρασκευή σε δημοφιλή παραλία για σέρφινγκ που, όπως φαίνεται, κρύβει πολλούς κινδύνους.

«Τον δάγκωσε πολλές φορές στο πόδι και το κεφάλι. Κατάφεραν να τον απελευθερώσουν (από τα σαγόνια του κροκόδειλου), να κολυμπήσουν στη στεριά και τότε οι εκπαιδευμένοι ναυαγοσώστες ενεργοποιήθηκαν και… του παρείχαμε πρώτες βοήθειες και καλέσαμε ασθενοφόρο», περιέγραψε μια εκ των ναυαγοσωστών ονόματι Pat McNulty.

Η ίδια ανέφερε ότι το θύμα δεν έχασε τις αισθήσεις του μετά την επίθεση και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο πλησιέστερο Νοσοκομείο, όπου οι γιατροί αναγκάστηκαν να του κάνουν μερικό ακρωτηριασμό στο δεξί του πόδι. Τα τραύματα που έφερε ήταν «φριχτά», σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Όπως ανέφερε η McNulty, ο άνδρας δεν θα ήταν σήμερα στην ζωή εάν δεν είχε τον θαρραλέο φίλο του στο πλευρό του που άρχισε να παλεύει με το γιγαντιαίο ερπετό.

«Ο φίλος του του έσωσε τη ζωή και έπειτα οι ναυαγοσώστες τον βοήθησαν να κρατηθεί στη ζωή», είπε.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι οι τοπικές αρχές εξετάζουν να λάβουν μέτρα προφύλαξης, όπως να μεταφέρουν τους κροκόδειλους μακριά από την δημοφιλή παραλία ή να τοποθετήσουν προειδοποιητικές πινακίδες.