Άλλοι 14 Ουκρανοί τραυματίστηκαν- Νέα κλιμάκωση στην Ουκρανία – Επτά στρατιώτες νεκροί σε 24 ώρες

Η βία αναζωπυρώνεται στο ανατολικό τμήμα της χώρας ανάμεσα στους Ουκρανούς στρατιώτες και τους φιλορώσους αυτονομιστές

Επτά Ουκρανοί στρατιωτικοί σκοτώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες σε μάχες με φιλορώσους αυτονομιστές, γεγονός που σημαίνει ότι τον Ιούλιο ο ουκρανικός στρατός υπέστη τις περισσότερες απώλειες εδώ και σχεδόν έναν χρόνο, καθώς τον μήνα αυτό καταγράφηκε νέα κλιμάκωση της βίας στην ανατολική Ουκρανία.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ουκρανικού στρατού Αντρέι Λισένκο, άλλοι 14 στρατιώτες τραυματίστηκαν.

«Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών, επτά Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις και 14 τραυματίστηκαν», ανακοίνωσε ο Λισένκο.
Οι παρατηρητές του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) εκφράζουν έντονη ανησυχία για την πρόσφατη κλιμάκωση της βίας.

Σύμφωνα με τον Λισένκο, αυτονομιστές άνοιξαν πυρ με όλμους μεγάλου διαμετρήματος εναντίον θέσεων των κυβερνητικών στρατευμάτων. Η πόλη Χορλίβκα, η οποία ελέγχεται από τους αντάρτες, και τα προάστια της πόλης Λουγκάνσκ είναι οι περιοχές όπου η κατάσταση είναι πιο τεταμένη, ανέφερε ο ίδιος.
«Κατά μέσον όρο κάθε επίθεση διαρκεί τουλάχιστον τριάντα λεπτά και μπορεί να φθάσει μέχρι και τις δύο ώρες. Αυτή ήταν η κατάσταση που επικράτησε χθες», είπε ο Λισένκο, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες για το πώς σκοτώθηκαν οι στρατιωτικοί.

Αξιωματούχοι των αυτονομιστών από τη δική τους πλευρά κατήγγειλαν ότι ο ουκρανικός στρατός κλιμακώνει τις επιθέσεις του με πυροβολικό εναντίον περιοχών που ελέγχουν οι αντάρτες, παρά τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός του Μινσκ, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων DAN το οποίο πρόσκειται στους αυτονομιστές.

Ο επικεφαλής της αποστολής των παρατηρητών του ΟΑΣΕ Ερτουγρούλ Απακάν εξέφρασε ανησυχία την 12η Ιουλίου για την αναζωπύρωση των μαχών και το γεγονός ότι συνεχίζουν να σκοτώνονται άμαχοι, όπως σε δύο επεισόδια στο Ντονέτσκ πέντε νεαρών αγοριών, τρία από τα οποία ήταν αδέλφια.

Πάνω από 9.400 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους αφότου ξέσπασαν οι εχθροπραξίες στην ανατολική Ουκρανία, τον Απρίλιο του 2014. Παρά τις επανειλημμένες συμφωνίες…