Άλλαξε το κατηγορητήριο για τους 8 Τούρκους μετά την απολογία τους!

Σε αυτή τη θέση τους επιμένουν οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί που έφτασαν με ελικόπτερο χθες στην Αλεξανδρούπολη. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν το πρωί της Κυριακής στον εισαγγελέα, με τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν να τροποποιούνται.

Οι οχτώ στρατιωτικοί κατηγορούνται για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα, αλλά όχι και για απόπειρα διατάραξης των διεθνών σχέσεων της χώρας, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Συγκεκριμένα, οι επτά κατηγορούνται για ηθική αυτουργία σε παράνομη πτήση και ο ένας για εκτέλεση της παράνομης πτήσης.

Αύριο, Δευτέρα, οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στο δικαστήριο με τη διαδικασία του αυτόφωρου και είτε θα δικαστούν, είτε θα πάρουν προθεσμία. Σύμφωνα με τη δικηγόρο τους, οι στρατιωτικοί ζητούν να επικοινωνήσουν με τις οικογένειές τους, κάτι που δεν έχει γίνει έως τώρα. Οι ίδιοι δηλώνουν ότι φοβούνται για τη ζωή τη δική τους και των οικείων τους και αναφέρουν ότι αν απορριφθεί από την Ελλάδα το αίτημά τους για πολιτικό άσυλο, θα το απευθύνουν σε άλλη χώρα.

Παράλληλα, επιμένουν ότι δεν γνώριζαν για την απόπειρα πραξικοπήματος, ότι οι ίδιοι εκτελούσαν εντολές για την παραλαβή ασθενών και πως δέχθηκαν πυρά από την τουρκική αστυνομία. Για αυτό αποφάσισαν να φύγουν από την Τουρκία γιατί κινδύνευε η ζωή τους.

Πηγή: iefimerida.gr