«΄Εθνος»: Οριστικό διαζύγιο Σαββίδη, Μάρη – Έρχονται απολύσεις

Πρόωρο τέλος μπαίνει στον συνεταιρισμό Μάρη- Σαββίδη.

Αφού ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ, εμφανώς απογοητευμένος από το ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟ εκδοτικό πείραμα της επανέκδοσης του «Εθνους» από τον Μάρη, αποφάσισε να αποχωρήσει από το σχήμα.

Η εφημερίδα περνά πλέον εξ ολοκλήρου στα χέρια του ιδιοκτήτη της Stoiximan τις επόμενες μέρες,  ενώ εξελίξεις αναμένονται και σε ότι έχει να κάνει με το δημοσιογραφικό προσωπικό του «Έθνους».

Η αρχική σκέψη ήταν να διατηρηθεί μόνο το «Έθνος» της Κυριακής. Αλλά αυτό προσέκρουσε στην αντίδραση του Μαξίμου που επιθυμεί να κρέμεται καθημερινά στα μανταλάκια ακόμη ένα φιλικό προς την Κυβέρνηση πρωτοσέλιδο.

Εκτός δηλαδή από αυτά της «Αυγής», της «Εφημερίδας των Συντακτών», της «Κontra News», της «Δημοκρατίας» και (μερικές φορές εσχάτως) της «Εστίας».

Έτσι αυτό, που σε αυτή την συγκυρία προκρίθηκε είναι να διατηρηθεί το καθημερινό φύλλο, τουλάχιστον μέχρι το φθινόπωρο, όπου όλα δείχνουν πως θα έχουμε πολιτικές εξελίξεις, αλλά παράλληλα να υπάρξει περιορισμός, δημοσιογραφικού και τεχνικού προσωπικού, στο εξαιρετικά ζημιογόνο «Εθνος».

Εξίσου πολύ κακό με το «Έθνος» είναι το κλίμα και στο ραδιόφωνο 247, αφού οι πολύ χαμηλές ακροαματικότητες αλλά και τα πενιχρά του έσοδα, υποχρεωτικά θα δρομολογήσουν και εκεί εξελίξεις.

Όπως μάλιστα ακούγεται στην δημοσιογραφική πιάτσα η ζημιά που αναμένεται να καταγράψει συνολικά ο «Όμιλος Μάρη» (σε ετήσια βάση) ενδέχεται να ξεπεράσει τα 7.000.000 ευρώ!

Αξίζει τέλος να υπενθυμίσουμε πως πρώτος ο Lykavitos.gr σας είχε προϊδεάσει, εδώ και μερικές βδομάδες, για τα τεκταινόμενα στο «Εθνος» αλλά και για τις (επιεικώς) ψυχρές σχέσεις Σαββίδη – Μάρη.

Δείτε τι γράφαμε στις 8 Φεβρουαρίου:

Ιδιαιτέρως δυσαρεστημένος εμφανίζεται με την κυκλοφοριακή πορεία του «Έθνους» ο Ιβάν Σαββίδης, όπως αναφέρουν αξιόπιστες πηγές στον Lykavitos.gr.

Οι χαμηλές κυκλοφοριακές πτήσεις της εφημερίδας που διαχειρίζεται ο Δημήτρης Μάρης – υπενθυμίζεται πως ο τίτλος ανήκει στον Σαββίδη – αλλά και κάποια στοχευμένα ρεπορτάζ, σε βάρος επιχειρηματικών αντιπάλων του Μάρη στο κομμάτι του διαδικτυακού τζόγου, έχουν ενοχλήσει σφόδρα τον βορειοελλαδίτη επιχειρηματία. Κυρίως γιατί γίνανε χωρίς την σύμφωνη γνώμη του. 

Όπως μαθαίνουμε, ο Σαββίδης έχει αποφασίσει να μην συνεισφέρει περαιτέρω οικονομικά στην συνέχεια της (ζημιογόνας) έκδοσης του «Έθνους» με ότι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον (τουλάχιστον) του καθημερινού φύλλου.

Παράλληλα θεωρείται και πρακτικά απίθανο, και εφόσον η αρνητική κυκλοφοριακή εικόνα του «΄Εθνους» δεν βελτιωθεί, να επωμισθεί μόνος του ο Μάρης την «μαύρη τρύπα» της έκδοσης.

Τέλος η επιλογή Σαββίδη να αποστασιοποιηθεί από το «Εθνος» έχει να κάνει, όπως μαθαίνουμε, και από την συνολικότερη απόφαση του να απεμπλακεί σταδιακά από το εκδοτικό – μηντιακό κομμάτι και να επικεντρωθεί στις επιχειρηματικές δραστηριότητες του στην Βόρειο Ελλάδα.