XAA: Συνεχίζεται η διαδικασία επιλεκτικής αποεπένδυσης που θα δοκιμάσει τη αντοχή των αντιστάσεων στην περιοχή των 500 - 540 μονάδων - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

XAA: Συνεχίζεται η διαδικασία επιλεκτικής αποεπένδυσης που θα δοκιμάσει τη αντοχή των αντιστάσεων στην περιοχή των 500 – 540 μονάδων

23.03.2016 01:21

“Η ολοκλήρωση της μετοχικής αναδιάρθρωσης που συντελέστηκε την περασμένη Παρασκευή (rebalancing), στο πλαίσιο της μετάταξης του Ελληνικού Χρηματιστηρίου στις Αναδυόμενες Αγορές, σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέα περιόδου” σύμφωνα με την άποψη του Δημήτρη Τζάνα.

Έτσι, το Ελληνικό Χρηματιστήριο θα παρακολουθείται, πλέον, από τα funds που επικεντρώνουν στις Αναδυόμενες Αγορές, όπως άλλωστε συνέβαινε μέχρι τις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας, χωρίς ωστόσο τώρα τη ουσιαστική συμμετοχή επενδυτών εσωτερικού.

Επομένως, η κίνηση του Χρηματιστηρίου μας, θα ακολουθεί τα δρώμενα των Αναδυομένων Αγορών με την αυξημένη, μεταξύ άλλων, μεταβλητότητά τους και η συναλλακτική δραστηριότητα θα επικεντρώνει σε μια παλέτα μετοχών (22 συνολικά) που συμμετέχουν στους δείκτες υψηλής – μεσαίας και χαμηλής κεφαλαιοποίησης του FTSE.

δτζανας

Πάντως, ενόψει του Πάσχα των Καθολικών, η συναλλακτική δραστηριοποίηση των διαχειριστών των διεθνών funds υφίσταται ήδη τη συνήθη μείωσή της, με συνέπεια να διαμορφώνονται προϋποθέσεις για σκηνικό αναμονής στο Χρηματιστήριο. Παρ’ όλα αυτά, συνεχίζεται η διαδικασία επιλεκτικής αποεπένδυσης,καθώς η συνεδρίαση της Παρασκευής κατέδειξε ότι συνέτρεχαν λόγοι για εκτεταμένες ρευστοποιήσεις από πολλά χαρτοφυλάκια που είχαν υπερεκτεθεί σε Ελληνικούς τίτλους, θεωρώντας ότι η μετάταξη του Ελληνικού Χρηματιστηρίου θα συνοδευθεί από υψηλότερες των αναμενομένων νέες ροές, εκτίμηση που δεν εκπληρώθηκε.

Η διαδικασία αυτή θα δοκιμάσει τη αντοχή των αντιστάσεων στην περιοχή των 500 – 540 μονάδων του Γενικού Δείκτη, καθώς η περιρρέουσα ατμόσφαιρα τροφοδοτείται με αρνητικά δεδομένα.

Έτσι, οι διαπραγματεύσεις με τους Δανειστές θα συνεχιστούν μετά τις 2/4 με πλέον αισιόδοξο σενάριο την ολοκλήρωσή τους μέχρι τις 11/4 οπότε συνέρχεται το EWG, που πρέπει να εγκρίνει τη συμφωνία πριν την οριστική του Eurogroup.
Συμφωνία με αναμφισβήτητα επώδυνους όρους για το Ασφαλιστικό, το Φορολογικό και το θέμα των “κόκκινων” δανείων, διαβατήριο όμως για θετική αξιολόγηση, ευεργετική διευθέτηση για το Δημόσιο χρέος και επωφελείς της δράσεις της ΕΚΤ για τη ρευστότητα του Τραπεζικού Συστήματος.

Από την άλλη πλευρά, με ψύχραιμο τρόπο αντέδρασαν οι Διεθνείς Αγορές στις δραματικές εξελίξεις που έγιναν στις Βρυξέλλες. Αυτό είναι και αποτέλεσμα της στάσης των Κεντρικών Τραπεζών, ιδιαίτερα δε της Federal Reserve, που έχουν αποδείξει ότι έχουν αυξημένα αντανακλαστικά για την αντιμετώπιση των αρνητικών παρενεργειών από τρομοκρατικά χτυπήματα.

“Επιπλέον, η Federal Reserve αναστέλλει, επί της ουσίας, την αναπροσαρμογή των αυξήσεων στα παρεμβατικά της επιτόκια, οδηγώντας την ισοτιμία δολαρίου / ευρώ σε επιθυμητά για τη Αμερικανική Οικονομία επίπεδα και επομένως, ανεπιθύμητα όμως για την πορεία των Ευρωπαϊκών εξαγωγών λόγω της ανατίμησης του ευρώ” επισημαίνει ο διευθυντής επενδύσεων της Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ.

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017