Ζητούμενο για την συνέχεια η άμεση επαναξιολόγηση των 580-585μ - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Ζητούμενο για την συνέχεια η άμεση επαναξιολόγηση των 580-585μ

18.06.2016 02:06

Απόστολος Μάνθος

“Το διαγραμματικό “στηθαίο” των 610 μονάδων δεν άντεξε στη καθοδική μετωπική σύγκρουση, σπρώχνοντας έτσι τον Γενικό Δείκτη στο κενό, να ατενίζει τη βεβαρημένη στήριξη των 542 μονάδων, καθώς τα δίχτυα προστασίας των 590 μονάδων αποδείχθηκαν τρύπια”. 
Ζητούμενο για τη συνέχεια είναι η άμεση επαναξιολόγηση των 580 με 585 μονάδων, καθώς η συνεχόμενη παραμονή κάτω από αυτή θα εγείρει πτωτικά σενάρια προσέγγισης των επώδυνων περιοχών των 542 με 535 μονάδων. Επίπεδα τιμών, όπου εάν απειληθούν με αυξημένο τζίρο συναλλαγών μπορεί να οδηγήσουν το δείκτη χαμηλότερα του ψυχολογικού ορίου των 500 μονάδων.
Η εξέλιξη του προαναφερόμενου πτωτικού σεναρίου είναι άκρως απευχθέα διότι εάν προκληθεί θα έχει ως “χορηγό” το “Brexit”, ένα γεγονός άνευ ιστορικού προηγούμενου και φυσικά άνευ ανάλογης εμπειρικής χρηματιστηριακής αξιολόγησης.
Στη θετική περίπτωση, που ο Γενικός Δείκτης διασπάσει επιβεβαιωμένα τις 585 μονάδες θα μπορούσε να βάλει ως ανοδικό στόχο τις 618 μονάδες, δίνοντας έτσι και τεχνικά ένα σοβαρό προβάδισμα στο στρατόπεδο των “Bulls”.
manthos
Κατά τα άλλα η Αγορά απέδειξε για ακόμα μια φορά ότι δε δύναται να “τραβήξει τα μάτια της” πάνω από τη συμπεριφορά των Τραπεζών, αδυνατώντας έτσι να απεξαρτηθεί από τις ακραίες συμπεριφορές ορισμένων πολύ βραχυχρόνιων, Αμερικάνικων κυρίως Hedge Funds, όπου όταν ενεργοποιούνται δε μπορούν να βρουν το κατάλληλο βάθος για να αντικρίσουν τις εντολές τους προκαλώντας έτσι εξωφρενικές ποσοστιαίες αυξομειώσεις.
Ίσως έτσι αποδεικνύεται πόσο μεγάλο είναι το πλήγμα που έχει υποστεί το Ελληνικό Χρηματιστήριο, από τη μακροχρόνια “αποκαθήλωση” των Ελλήνων επενδυτών, Θεσμικών και μη, με τις συνεχόμενες αναγκαστικές ρευστοποιήσεις λόγω της εντεινόμενης οικονομικής κρίσης.
“Επενδυτές, όπου μερικώς θα μπορούσαν να προσφέρουν τις κατάλληλες δυναμικές ‘αντικραδασμικές’ βάσεις σε τέτοιου είδους άναρχες χρηματιστηριακές συμπεριφορές, όπου ένα επενδυτικό χαρτοφυλάκιο μπορεί να χάσει έως και 40% μέσα 4 με 5 συνεδριάσεις δίχως να έχει αλλάξει κάτι το τόσο ριζικό στο μάκρο, ή στο μικροοικονομικό περιβάλλον” .
*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017