Οι πωλητές δεν δίνουν χαρτιά σε αυτές τις αποτιμήσεις... - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Οι πωλητές δεν δίνουν χαρτιά σε αυτές τις αποτιμήσεις…

10.07.2016 03:06

H αγορά κατάφερε να δώσει αντίδραση κρατώντας το πολύ σημαντικό 520 επίπεδο, έστω και με χαμηλούς όγκους και νωχελική κίνηση ακολουθώντας και τις ξένες αγορές.

Το 552 και 1484 επίπεδο σε ΓΔ και F25 είναι κύριες αντιστάσεις και που κατοχύρωση μας δίνει αγοραστικό σήμα, με πιθανή κίνηση στις 1600 και 575 μονάδες αντίστοιχα. Eπίπεδα που είναι και σημαντικές αντιστάσεις στην παρούσα.

Σε κάθε περίπτωση, δεν πρέπει να χαθεί το 520 επίπεδο, μιας και διάσπαση μπορεί να μας δώσει συνέχιση της κίνησης. Ο τραπεζικός κλάδος κέρδισε ένα κομμάτι της υπερβολής του προηγούμενου διαστήματος με τον κλάδο να έχει την μερίδα του λέοντος στους όγκους συναλλαγών.

Θυμίζουμε ότι τέλος Ιουλίου έχουμε τα Ευρωπαικά stress tests με την διαφορά ότι οι Ελληνικές τράπεζες δεν συμμετέχουν στην διαδικασία. Ο κλάδος πανευρωπαικά παρουσιάζει πρόβλημα και το επόμενο διάστημα θα δούμε σημαντικές αυξήσεις κεφαλαίου.

Το τι θα γίνει με το Ιταλικό τραπεζικό πρόβλημα έχει την σημασία του, με την ΕΚΤ να μην έχει ανοίξει τα χαρτιά της θυμίζοντας πως από 1/1/2016 ισχύει το bail in σε περίπτωση που μία τράπεζα δεν μπορέσει να καλύψει με ΑΜΚ.

fast fina

Ο Ρέντζι θέλει να βάλει στο παιχνίδι το Ιταλικό δημόσιο δίνοντας εγγυήσεις για τις προβληματικές τράπεζες ερχόμενος αντιμέτωπος με την Γερμανία που διαφωνεί σε κάθε περίπτωσ,η μιας όλοι πρέπει να σέβονται τους κανόνες που ισχύουν για όλα τα κράτη μέλη.

Στο εσωτερικό μέτωπο, οι φόροι αρχίζουν και δημιουργούν σημαντικά προβλήματα στο σύστημα και όλα δείχνουν ότι δεν θα μπορέσουμε να αυξήσουμε τα έσοδα στο αναμενόμενο, με τον κίνδυνο για ενεργοποίηση του κόφτη να είναι ορατός. Μέσα στο καλοκαίρι όλα δείχνουν ότι θα ανοίξει και το θέμα των εργασιακών θυμίζοντας πως το φθινόπωρο θα πρέπει να κλείσουμε την αξιολόγηση.

Το IMF άρχισε ήδη τις πιέσεις με την κυβέρνηση να αρχίσει να ψάχνει διεξόδους στην διαπραγμάτευση, ενώ παράλληλα προσπαθούμε να λύσουμε θέματα εκλογικού νόμου αλλά και τηλεοπτικών αδειών. Ο ΓΔ έχει ακόμα απώλειες 15% από αρχές έτους με τον f25 21% και τον τραπεζικό 42%.

Πλέον η αγορά μπορεί να κάνει την διαφορά με κατοχύρωση σε μήνα των 580 μονάδων επίπεδο που έχει γίνει σημαντική μεσοπρόθεσμη αντίσταση. Οι όγκοι συναλλαγών είναι αισθητά χαμηλοί σε τίτλους εκτός του τραπεζικού κλάδου, γεγονός που δείχνει ότι οι πωλητές δεν είναι διατεθειμένοι να δώσουν τίτλους σε αυτές τις αποτιμήσεις τουλάχιστον στην παρούσα φάση.

fast fina

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017