X.A: Το πρόβλημα δεν είναι τόσο οι τιμές όσο ο χρόνος… | Mikrometoxos.gr

X.A: Το πρόβλημα δεν είναι τόσο οι τιμές όσο ο χρόνος…

03.10.2016 00:01

Daily position – LONG – stop 1461

Greek Market WEEKLY Overview

Η αγορά συνέχισε την συσσώρευση χωρίς να μας δώσει λύση. Ο f25 συντηρεί το Long του με το stop πλέον πολύ κοντά στις 1485 μονάδες. Αντίστοιχα η περιοχή των 1550 μονάδων το επίπεδο εκείνο που πρέπει να σπάσει αν θέλει να μας δώσει κάποιο ανοδικό momentum.

Εν αναμονή της μικρής αξιολόγησης και της δόσης των 2.8 δις που μπορεί να δώσει ανάσες στην ματωμένη Ελληνική οικονομία αλλά και να κερδίσει έστω και ψήγματα εμπιστοσύνης στο εξωτερικό. Κλειδί για την συνέχεια είναι η συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα με τα δημοσιεύματα να θέλουν να περιμένει τις Γερμανικές εκλογές.

Η DEUTCHE προβληματίζει το σύνολο των αγορών και όσο πιο γρήγορα δοθεί μία σοβαρή λύση τόσο το καλύτερο για τις αγορές και τις οικονομίας στην Ευρωζώνη.

Κινήσεις σαν αυτή των ΕΛΠΕ για μείωση του κόστους δανεισμού είναι ενθαρρυντικές και εφόσον πετύχουν μπορούν να βοηθήσουν και τα υπόλοιπα εταιρικά ομόλογα στο να ψάξουν τρόπους μείωσης του κόστους του. Τα ΕΛΠΕ ουσιαστικά έκαναν δημόσια πρόταση σε έκδοση που λήγει το 2017 με σκοπό να εκδώσουν νέα 5ετή έκδοση με χαμηλότερο επιτόκιο.

Η λύση για το χρέος φαίνεται να απέχει χρονικά, παρόλα αυτά αν κλείσουμε με τις αξιολογήσει η χώρα θα μπορεί να συμμετάσχει στο QE με ένα ποσό που ναι μεν είναι κάτω των 3 δις, αλλά μπορεί να βοηθήσει περαιτέρω την εμπιστοσύνη στην χώρα αλλά και να ρίξει το spread σημαντικά σε σχέση με το δυσθεώρητα υψηλό 800.

Από τις επιλογές μας τώρα η εικόνα είναι μεικτή μιας και οι μισοί τίτλοι είναι Long με τα ΕΧΑΕ και τον ΕΛΛΑΚΤΩΡ με πρόσφατα σήματα και με το σύνολο των τίτλων να είναι πολύ κοντά στα stop τους.

Στις 10 του μήνα περιμένουμε κατάθεση φακέλων για τον ΑΔΜΗΕ της ΔΕΗ με αρκετούς συμμετέχοντες, ενώ όπως όλα δείχνουν η μάχη θα είναι ΙΤΑΛΟ-ΚΙΝΕΖΙΚΗ.

Image result for fast finance aepey

Greek Market WEEKLY Overview (2)

Αν δούμε από “μακριά” την αγορά και αφαιρέσουμε τον πολύπαθο τραπεζικό κλάδο θα δούμε πως ουσιαστικό χαμηλό είχαμε το 2012. ΟΙ περισσότεροι τίτλοι δεν έχουν καν πλησιάσει στα χαμηλά του 2012 με την αγορά να δείχνει πως απλά περιμένει το timing και τις συγκυρίες να κινηθεί ανοδικά.

Για αυτό επιμένουμε πως για τους επενδυτές το πρόβλημα δεν είναι τόσο πολύ οι τιμές αλλά ο χρόνος.

Αν η αγορά καταλάβει ότι αρχίζουμε και κινούμαστε by the book και τις πιθανότητες να έχουμε μια σοβαρή ανάπτυξη το 2017 το μόνο σίγουρο είναι ότι θα αρχίσει να το τιμολογεί.

Μέχρι στιγμής το μεγαλύτερο μέρος των funds μας έχει εκτός χάρτη, κάτι που αποδείχτηκε και στο πρόσφατο road show στο Λονδίνο μιας και οι λίγοι συμμετέχοντες το χαρακτήρισαν το χειρότερο ever..

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017