X.A.: Μοναχικές... stockοποιήσεις - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

X.A.: Μοναχικές… stockοποιήσεις

08.12.2014 22:55

Tο ενδιαφέρον επικεντρώνεται τώρα στο πώς θα ερμηνεύσει η αγορά τις ειδήσεις τόσο εκ Βρυξελλών για δίμηνη παράταση στο ελληνικό πρόγραμμα, όσο και εκ του Μεγάρου Μαξίμου για επίσπευση της διαδικασίας εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας…

Για τους οπαδούς του θετικού σεναρίου, το σημαντικό είναι ότι η αγορά κατάφερε να αγοράσει  επιπλέον χρόνο χωρίς να χάσει τα προσφάτως κεκτημένα και να δημιουργήσει σημαντικές βάσεις στην κρίσιμη περιοχή των 1.050 μονάδων οι οποίες θα παίξουν τον ρόλο τους από αύριο, όταν και θα αξιολογηθούν οι νέες εξελίξεις…
ΧΑ-ΧΑΡΑΚΕΣ: Τεχνικά και όσον αφορά τα ημερήσια διαγράμματα, η ζώνη 1050 – 1070 θεωρείται ιδιαίτερα δύσκολη για τον γ.δ. και δεν μπορεί να υπερκεραστεί με χαμηλούς τζίρους, έστω και αν πολλά “short” θα σπεύσουν να κλείσουν θέσεις και να ενδυναμώσουν την τάση.
Από την άλλη, το κάτω όριο έχει ανέβει στην ζώνη 1000 – 992 επίπεδο που μπορεί να είναι και το πολύ κοντινό “take profit” (σε ημερήσιο) για κάποιους που θέλουν μείνουν στην Αγορά και να “δουν το έργο” μέχρι τέλους.
ΧΑ-ΧΑΡΑΚΕΣ(I): Καθοδική διάσπαση μπορεί να μας φέρει και πάλι στο 942 που στην παρούσα είναι το “stop” για τους “long” σε ημερήσιο γράφημα. Στην περίπτωση του FTSE25 η ζώνη από τις 336 ως τις 341 μονάδες είναι κρίσιμη και αν ξεπεραστεί τότε ο 25άρης θα βαδίσει προς τις 390 μονάδες.
Συμπερασματικά, το χθεσινό χαμηλό στις 332 (25αρης) και 1024 μονάδες (Γενικός Δείκτης) είναι βραχυπρόθεσμα στηρίξεις που διάσπαση μπορεί να μας δώσουν διόρθωση. Μία διάσπαση των υψηλών θα μας φέρουν στο κομβικό 346 και 1070, αντίστοιχα, περιοχές που είναι οι πολύ σημαντικές διαγραμματικές αντιστάσεις.

 

ΚΑΛΩΣΤΗΝ κι ας άργησε: Στην υποβάθμιση της τιμής στόχου αλλά και της σύστασης της μετοχής της ΦΡΛΚ προχώρησε η Alpha Finance, σύμφωνα με έκθεσή της στις 8 Δεκεμβρίου 2014.

 

Ειδικότερα η χρηματιστηριακή υποβαθμίζει την τιμή στόχο στα 4,30 ευρώ από τα 6,60 ευρώ της προηγουμένης αναφοράς. Αντίστοιχα υποβαθμίζει τη σύσταση σε «Ουδετερότητα» από «Υπεραπόδοση».

 

Όπως σημειώνει η Alpha Finance, η μείωση της τιμής στόχου οφείλεται στη «βραδύτερη» ανάκαμψη που βλέπει για τον όμιλο το 2015 εξαιτίας του αυξημένου ρίσκου της χώρας.

 

JUMBO: Σε υποβάθμιση της σύστασης για τον τίτλο της ΜΠΕΛΑ προχώρησε η Alpha Finance ενώ μείωσε και την τιμή-στόχο για τη μετοχή. Οι αναλυτές της έδωσαν σύσταση «Ουδετερότητας» από «Υπεραπόδοση» για τη μετοχή, ενώ ο στόχος κατέβηκε στα 10,60 από 13,00 ευρώ.

 

ΔΕΗ: Σε μείωση της τιμής-στόχου για την μετοχή στα 10,40 ευρώ ανά μετοχή από 15,50 ευρώ προηγουμένως προχώρησαν οι αναλυτές της HSBC δίνοντας σύσταση “overweight”.

Το βασικότερο βραχυπρόθεσμο ρίσκο που “βλέπoυν” είναι μια καθυστέρηση στη διαδικασία ιδιωτικοποίησης του σκέλους του ΑΔΜΗΕ.

 

ΤΙΤΚ: Πλησίασε σε αποτίμηση την ΔΕΗ. Η τελευταία προερχόμενη από συνεχή εντυπωσιακά ποσοστά ανόδου σε σχεδόν καθημερινή βάση ”χτύπησε” και τα 8,00 ευρώ. Εκεί δεν άντεξε στις προσφορές και γύρισε τελικά στο +0,53% στη τιμή των 7,5400 ευρώ.

 

ΤΡΑΠΕΖΕΣ:Νέες, χαμηλότερες τιμές-στόχους για τις ελληνικές τράπεζες δίνει η Keefe, Bruyette & Woods σε έκθεσή της για τον ευρωπαϊκό κλάδο.

Αναλυτικά, σύμφωνα με το Reuters ο οίκος κόβει την τιμή-στόχο για την Alpha Bank στο 0,55 ευρώ από 0,65 ευρώ, και διατηρεί σύσταση ”Μarket perform”.

Για την Εθνική Τράπεζα, η KBW μειώνει την τιμή-στόχο στα 2,00 ευρώ από 2,60 ευρώ, ενώ διατηρεί σύσταση ”Μarket perform”.

Για την ΠΕΙΡΑΙΩΣ μειώνει την τιμή-στόχο στο 1,10 ευρώ από 1,40 ευρώ, ενώ διατηρεί τη σύσταση ”Underperform”

 

ΣΙΔΕΝΟΡ: Αρκετοί είναι εκείνοι που ποντάρουν στη μετοχή της για τα… Καλά Χριστούγεννα(!)… Μακάρι οι προσευχές τους να εισακουσθούν. Την κίνησαν πάντως πολύ περίργα και από το ενδοσυνεδριακό +10,64% το σφύριγμα της λήξης την βρήκε στο +2,13%. Άλλαξαν χέρια 178500 τμχ

 

 

 

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017