X.Α.: Αυξάνεται ο βαθμός νευρικότητας της Αγοράς...[Μάνος Χατζ.] - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

X.Α.: Αυξάνεται ο βαθμός νευρικότητας της Αγοράς…[Μάνος Χατζ.]

22.05.2015 16:38
Στις 840,22 μονάδες με πτώση 0,65% έκλεισε ο Γ.Δ. έχοντας χαμηλό στις 837,60 μονάδες (-0,96%) και υψηλό στις 857,14 μονάδες (+1,35%)
Ο τζίρος της συνεδρίασης διαμορφώθηκε στα 71,3 εκατ. ευρώ [πακέτα τα 4,7 εκατ.], ενώ ο όγκος έφτασε στα 128,5 εκατ. τεμάχια, με τα 111,4 εκατ. τεμ. στις τράπεζες
Με πτώση 2,40% έκλεισε η Εθνική στα 1,22 ευρώ διακινώντας 19 εκατ. τεμάχια. Στο -0,22% η Πειραιώς στα 0,4570 ευρώ με 14,26 εκατ. τμχ
Με πτώση 4,79% έκλεισε η Eurobank στα 0,1390 ευρώ με όγκο 58,9 εκατ. τεμάχια. Στο -3,38% η Alpha Bank στα 0,3140 ευρώ με όγκο 14,2 εκ. τμχ
Στις 668,23 μονάδες με πτώση 2,80% έκλεισε ο τραπεζικός δείκτης. Στις 251,15 μονάδες έκλεισε ο FTSE 25 με πτώση 1,19%
Οκώ μετοχές θετικές, 3 σταθερές και 14 πτωτικές στον Ftse25. Kαι οκτώ, δύο και δέκα μετοχές αντίστοιχα στον MidCap20.
Το warrant της Πειραιώς παρ’ ότι έφτασε έως το +15,97% ενδοσυνεδριακά, εντούτοις έκλεισε μόλις στο +0,84% και στα 0,12 ευρώ
Από υπόλοιπο ταμπλό ξεχώρισαν ιδιαίτερα οι τίτλοι των Centric, ΕΥΠΙΚ, Τεχν. Ολυμπιακή, Ελβάλ.

————————-

Καθώς οι «επικίνδυνες» ημερομηνίες του Ιουνίου πλησιάζουν και η συμφωνία με τους πιστωτές φαίνεται να βρίσκεται ακόμα σε στάδιο συζητήσεων αυξάνεται ο βαθμός  νευρικότητας της Αγοράς. Οι νέες πληροφορίες από τις συναντήσεις σε Ρίγα και Βρυξέλλες ουδόλως άλλαξαν την κατάσταση διατηρώντας το κλίμα αναμονής στους επενδυτές.

 

Η ειδησεογραφία εμπλουτίστηκε με κάποια μεγέθη τριμήνου κυρίως από μικρές εταιρίες ενώ στο τέλος της εβδομάδας δύο επιχειρηματικές συμφωνίες (Τράπεζα Πειραιώς καιFrigoglass) αναζωογόνησαν κάπως το περιεχόμενο νέων το οποίο μονότονα περιστρέφεται γύρω από την ελληνική διαπραγμάτευση.

 

Κατά τα άλλα η διττή εικόνα που παρουσιάζει η αποτύπωση των εξελίξεων εντός και εκτός των συνόρων φαίνεται να προβληματίζει τους εμπλεκόμενους στο βαθμό που οι δύο προσεγγίσεις φαίνεται να απέχουν πολύ μεταξύ τους. Οι αποστάσεις στις διατυπώσεις δεν περιορίζονται μόνο στο επίπεδο των αναλύσεων ή των εκτιμήσεων αλλά προέρχονται και από επίσημους φορείς που εμπλέκονται έμμεσα ή άμεσα στην διαπραγμάτευση αυξάνοντας την αβεβαιότητα αλλά και την αμηχανία όσων επενδυτών κινούνται σε βραχυπρόθεσμη βάση.

 

Τεχνικά οι 850 μονάδες θα απαιτήσουν περισσότερη συναλλακτική δύναμη για να διασπασθούν καθώς η χρονοσειρά του Γενικού Δείκτη φλέρταρε αρκετές φορές ανεπιτυχώς με την διάσπαση της την εβδομάδα που πέρασε. Το ανοδικό σενάριο δεν έχασε την ισχύ του παρά την γρήγορη κίνηση έως τις 790 μονάδες η οποία είχε το χαρακτήρα διόρθωσης και αναχαιτίστηκε σχετικά εύκολα από τους αγοραστές.

 

Οι 850 μονάδες δεν είναι ένα τυχαίο νούμερο ή μια περιοχή που συγκλίνουν κάποιοι πυθμένες με κάποιες κορυφές. Σε αυτό το επίπεδο συμπληρώνεται το 61,8% της διόρθωσης μεταξύ υψηλού και χαμηλού έτους και η υπέρβαση του σε κλείσιμο ανοίγει ένα νέο παράθυρο πιθανοτήτων για την επαναπροσέγγιση των υψηλών έτους.

 

Η Αγορά συσσωρεύει πολύ προσεκτικά με μικρό σχετικά εύρος διακύμανσης το οποίο μετά από καιρό φαίνεται και στις βασικές μετοχές του δείκτη που οδήγησαν την Αγορά από τα χαμηλά στα τρέχοντα επίπεδα. Η διόρθωση που προηγήθηκε έχει αποφορτίσει ουσιωδώς τους ταλαντωτές οι οποίοι κινούνται σε ουδέτερα επίπεδα ενώ όλοι οι μεσοπρόθεσμοι κινητοί μέσοι παραμένουν αγορασμένοι.

 

Συμπερασματικά η άρνηση της αγοράς να πληρώσει χαμηλότερες τιμές δείχνει ότι οι πωλητές στερούνται της απαραίτητης δυναμικής που θα τους έθετε και πάλι οδηγούς της τάσης. Επιπλέον η εικόνα διανομής που θα έπρεπε να θέσει σε εγρήγορση κάποια ισχυρά αντανακλαστικά εξόδου δεν έχει ακόμα διαπιστωθεί σε τζίρους 150  – 200 εκατ. ευρώ. Ως εκ τούτου εκτιμούμε ότι η ανοδική τάση δεν έχει εξαντλήσει τα περιθώρια της και αναμένουμε το επόμενο σινιάλο ανοδικής διαφυγής.

 

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017