Trump: Και χρήση πυρηνικών όπλων κατά των τρομοκρατών του ISIS ως έσχατη λύση | Mikrometoxos.gr

Trump: Και χρήση πυρηνικών όπλων κατά των τρομοκρατών του ISIS ως έσχατη λύση

24.03.2016 11:07
Τις βασικές πτυχές της στρατηγικής του για την εθνική ασφάλεια, οι οποίες, μεταξύ άλλων, αφορούν στο να εξεταστεί αν το ΝΑΤΟ αποτελεί μια ξεπερασμένη δομή αλλά και στο να δοθεί έμφαση στο ενδεχόμενο, χωρίς προειδοποίηση, χρήσης πυρηνικών όπλων κατά των τρομοκρατών του ISIS ως έσχατη λύση αλλά και ως τρόπο να κερδίσουν οι ΗΠΑ το σεβασμό των μουσουλμάνων ανά τον κόσμο, παρουσίασε σε συνέντευξή του στο αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο Bloomberg ο υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων Donald Trump.

.
«Πρέπει να μας σέβονται» δήλωσε ο Trump αναφερόμενος στους μουσουλμάνους, αρκετές ώρες μετά τις τρομοκρατικές επιθέσιες στις Βρυξέλλες.
«Δεν μας σέβονται καθόλου και ειλικρινά δεν σέβονται πολλά από όσα συμβαίνουν, και δεν εννοώ μόνο τη χώρα μας» είπε, μεταξύ άλλων, στη συνέντευξη.

.
«Το πρώτο πράγματα που πρέπει να κάνουμε είναι να τους κάνουμε να σέβονται τη Δύση, να σέβονται εμάς. Αν δεν μας σεβαστούν, δεν πρόκειται τίποτε να πετύχει.
Αυτό συμβαίνει εδώ και πολύ καιρό» σημείωσε και προσέθεσε: «Δεν πιστεύω ότι μπορεί κανείς να κάνει το ο,τιδήποτε, ότι μπορεί να είναι πετυχημένος χωρίς να σε σέβονται. Δεν σέβονται τον πρόεδρο μας και δεν σέβονται τη χώρα μας», επανέλαβε.

.
Ο τρόπος με τον οποίο ο Donald Trump σκέφτεται να κερδίσει αυτόν τον σεβασμό περιλαμβάνει, όπως αναφέρει το Bloomberg, μια σειρά αμφιλεγόμενων προτάσεων όπως πχ η επαναφορά τεχνικών ανάκρισης που σήμερα βρίσκονται εκτός νόμου όπως είναι ο εικονικός πνιγμός, η στενή παρακολούθηση τεμενών στις ΗΠΑ αλλά και το ν’ αφεθεί ανοιχτό το ενδεχόμενο χρήσης τακτικών πυρηνικών όπλων κατά του ISIS.

.
«Δεν θα αποκλείσω ποτέ τίποτε, δεν θα ήθελα να το πω αυτό. Ακόμη και αν ουσιαστικά αποκλείω κάτι, δεν πρόκειται ποτέ να το πω, και αν μου κάνετε τέτοιες ερωτήσεις, είναι πολύ λυπηρό το ότι πρέπει να τις απαντώ γιατί ο εχθρός παρακολουθεί και έχω μεγάλες πιθανότητες να κερδίσω τις εκλογές και πραγματικά δεν θέλω να ξέρει ο εχθρός τι προτίθεμαι να κάνω» σημείωσε στους δημοσιογράφους.

.

Συνεχίζοντας περαιτέρω την φιλοπόλεμη, όπως αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο, ρητορική του, παρουσίασε μια σειρά από θέσεις που απέχουν αρκετά από τις γνωστές θέσεις των Ρεπουμπλικάνων, αμφισβητώντας πχ τη θέση των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ. «Νομίζω ότι το ΝΑΤΟ μπορεί να είναι ξεπερασμένο. Το ΝΑΤΟ δημιουργήθηκε πολλά χρόνια πριν, και τα πράγματα είναι διαφορετικά σήμερα» σημείωσε συμπληρώνοντας ότι οι ΗΠΑ πληρώνουν πάρα πολλά χρήματα στο ΝΑΤΟ και αρνούμενος να ξεκαθαρίσει τι ακριβώς θα κάνει με το συγκεκριμένο θέμα.

.
Ο Trump, ο οποίος έχει κατά καιρούς ταχθεί υπέρ της προσωρινής απαγόρευσης μετανάστευσης στις ΗΠΑ για μουσουλμάνους, υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να είναι πιο επιθετικές στην μάχη κατά των τρομοκρατικών δικτύων. Επέκρινε τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης Bill de Blasio επειδή σταμάτησε το πρόγραμμα παρακολουθήσης των τεμενών της πόλης υποστηρίζοντας ότι «δεν υπήρχε κανένας λόγος να γίνει αυτό, θα πρέπει να ξαναρχίσει».

.
«Θα επεκτείνω τη νομοθεσία μας για να μπορούμε να κάνουμε ορισμένα πράγματα» σημείωσε επίσης. «Δεν παίζουμε όλοι στο ίδιο γήπεδο, δεν έχουν νόμους αυτοί, σκοτώνουν ανθρώπους και δεν μιλάνε γι αυτό, δεν τους νοιάζουν οι νόμοι.
Παίζουν βρώμικα και εμείς δεν παίζουμε έτσι».

.
Σε ερώτηση για το αν θα μπορούσε να κερδίσει την Hillary Clinton στις προεδρικές εκλογες, αν τελικά αυτοί οι δύο είναι οι διεκδικητές του προεδρικού θώκου, ο Donald Trump εμφανίστηκε αισιόδοξος και υποστήριξε ότι είναι βέβαιος ότι θα νικήσει γιατί ο κόσμος βλέπει ότι είναι πιο ικανός από την Clinton, ότι είναι πιο έξυπνος, ότι αυτή είναι πιο αδύναμη και επανέλαβε ότι κατά τη γνώμη του δεν έχει την δύναμη να είναι πρόεδρος των ΗΠΑ η Hillary Clinton. Σημείωσε επίσης ότι όποτε τέθηκαν ζητήματα τρομοκρατίας και ασφαλείας, πχ μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γαλλία τον Νοέμβριο, τα ποσοστά του βελτιώθηκαν.

.
«Όποτε προκύπτει ένα μεγάλο πρόβλημα, πχ για την εθνική ασφάλεια, πάω καλύτερα στις εσωκομματικές εκλογες και στις δημοσκοπήσεις και αυτό συμβαίνει γιατί ο κόσμος πιστεύει ότι είμαι πιο ικανός» τόνισε. Ερωτώμενος αν αναγνωρίζει στην Hillary Clinton ότι έκανε κάτι καλό για τη χώρα όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών, είπε ότι της αναγνωρίζει ότι δούλεψε σκληρά, έκανε πολλά ταξίξια αλλά επίσης είπε πολλά ψέμματα.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017