Το TOP10 των Εξαμήνων [από την εφημερίδα του "Χ"] - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Το TOP10 των Εξαμήνων [από την εφημερίδα του “Χ”]

18.09.2015 06:02

ΜΟΗ: Το β’ τρίμηνο θα περάσει στην ιστορία αφού αποτελεί την καλύτερη ιστορική επίδοση της εταιρίας τόσο σε λειτουργικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο κερδοφορίας. Ο τζίρος μπορεί να παρουσιάζει κάμψη λόγω της μείωσης της τιμής του αργού πετρελαίου ωστόσο η επεξεργασμένη ποσότητα διύλισης ξεπέρασε για ένα ακόμα τρίμηνο την δυνητική ονομαστική ικανότητα του εργοστασίου με σταθερά υψηλό εξαγωγικό προσανατολισμό (66%).

 
ΕΛΠΕ: Τα αποτελέσματά τους ήταν καλύτερα από αυτά που περίμεναν οι αναλυτές. Εσοδα λοιπόν 3,6 δισ. ευρώ είχε στο πρώτο εξάμηνο του έτους ο όμιλος των Ελληνικών Πετρελαίων και παράλληλα συγκρίσιμα καθαρά κέρδη ύψους 93 εκατ. ευρώ. Ειδικά για το β’ εξάμηνο του έτους τα αντίστοιχα μεγέθη ήταν 1,78 δισ. ευρώ και 38 εκατ. ευρώ (έναντι ζημιών 53 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2014)
 
ΟΤΕ: Οι καθαρές ταμειακές ροές από λειτουργικές δραστηριότητες αυξήθηκαν κατά 71,7% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης χρήσης και ανήλθαν σε 426,9 εκατ. ευρώ.. Ο καθαρός δανεισμός (έντοκα δάνεια μείον ταμειακά διαθέσιμα και ταμειακά ισοδύναμα και λοιπά χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία) την 30 Ιουνίου 2015 ανήλθε σε 1,06 δισ. ευρώ έναντι των 1,12 δισ. ευρώ την 31 Δεκεμβρίου 2014, σημειώνοντας μείωση κατά 6,1%. Ο ΔΔΜ στο μισό της μονάδας πλέον!!

 

ΚΑΡΕΛΙΑΣ: Ο καθαρός κύκλος εργασιών είναι αυξηµένος κατά 27,72% ανερχόμενος στα 392,3 εκατ. ευρώ. Σε ότι αφορά τα καθαρά κέρδη, αυτά ανήλθαν στα 23,5 εκατ. ευρώ από 22,8 εκατ. ευρώ. Οι παραγωγικές δραστηριότητες του οµίλου στην Ελλάδα συνεχίζονται χωρίς διακοπή, αφού η πληρωµή των προµηθευτών πρώτων υλών και µηχανολογικών εγκαταστάσεων γίνεται από τα διαθέσιµα της Εταιρείας στο εξωτερικό… [Η υπ αρ. 1 εισηγμένη στην ιστορία του Χ.Α. αναφορικά με τα πάντα…]

 hrimatistirio

COCA – Cola: Η μείωση του κόστους ήταν ο βασικός καταλύτης για την επιστροφή της σε ρυθμούς αυξητικής κερδοφορίας. Οι πωλήσεις στις ανεπτυγμένες αγορές ήταν αμετάβλητές, στις αναπτυσσόμενες παρουσίασαν αύξηση 6,2% ενώ στις αναδυόμενες η αύξηση ήταν 5,4%. 

 

ΟΠΑΠ: Όσοι φοβήθηκαν ότι το περυσινό  Μουντιάλ θα δημιουργήσει ένα σημαντικό χαντικαπ στα φετινά αποτελέσματα διαψεύστηκαν εμφατικά, καθώς η ενσωμάτωση των Λαχείων και του Ξυστού αποκατέστησε πλήρως την εικόνα σε τζίρο και κερδοφορία.

 

FOLLI- Follie:Οι πωλήσεις ήταν αυξημένες και από την επίδραση των συναλλαγματικών ισοτιμιών (+8%) με την κατηγορία των κοσμημάτων να φέρνει 32% περισσότερες πωλήσεις στο β’ τρίμηνο και 12% περισσότερα λειτουργικά κέρδη. Παρά την δύσκολη ελληνική αγορά τα πολυκαταστήματα είχαν θετικό πρόσημο (πωλήσεις +14%, λειτουργικά +34%) οδηγώντας τον όμιλο σε καθαρή κερδοφορία 38,7 εκατ. ευρώ στο τρίμηνο (+40%) ή 73,2 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο. 

hrimatistirio

 

ΟΛΠ: Τα συνολικά λειτουργικά έξοδα σημείωσαν σημαντική μείωση κατά 3,6 εκατ. ευρώ ή 7,34% (από 48,8 εκ. ευρώ σε 45,2 εκατ. ευρώ). Τα κέρδη μετά από φόρους αυξήθηκαν κατά 130,5% το α΄ εξάμηνο και ανήλθαν σε 7,6 εκατ. ευρώ, έναντι 3,3 εκατ. ευρώ του αντίστοιχου 6μήνου του 2014. Εντυπωσιακή αύξηση 40,4% σημείωσαν και τα χρηματικά διαθέσιμα (62,5 εκατ.. ευρώ από 44,5 εκατ.. ευρώ).

 

ΕΛΒΑΛ: Αποτελεί την ναυαρχίδα του ομίλου της Βιοχάλκο (72% συμμετοχή) και πάντα εμφάνιζε καλύτερες επιδόσεις από το σύνολο των θυγατρικών του ομίλου. Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε στα 655 εκατ. ευρώ, αυξημένος κατά 28%, τα μικτά κέρδη στα 68 εκατ. ευρώ από 40 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του 2014, ενώ τα κέρδη σε 31 εκ. ευρώ έναντι 4,4 εκ. ευρώ. Η επίδοση αυτή αποδίδεται στις ευνοϊκές συνθήκες που επικράτησαν στις διεθνείς αγορές ( οι πωλήσεις στην Ελλάδα αντιπροσωπεύουν μόλις το 9%).

 hrimatistirio

Νο.10: Autohellas, Πλαστικά Κρήτης, Πλαστικά Θράκης, Κυριακίδης Μάρμαρα, ΚΡΙ ΚΡΙ: Εκπροσωπούν το ισχυρό, υγιές και δυναμικό κομμάτι της ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑΣ κατηγορίας του Χ.Α., το οποίο και τιμούν με την όλη συμπεριφορά – παρουσία τους. Εχουν και άξιους συμπαραστάτες όπως πχ τις Kleeman, Karatzis, Ευρωπαική Πίστη κ.λπ

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017