20.8 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

To μεσημεριάτικο σημειωματάριο του μικρομέτοχου – (24/3/2020)

ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ

  • Διαβάζω τώρα ότι τα γαλλικά σούπερ μάρκετ δίνουν στους υπαλλήλους τους 1000 ευρώ μπόνους γιατι ξεθεώνονται στη δουλειά εν μέσω καραντίνας…Για να δούμε τι θα κάνουν εδώ οι συγκεκριμένες εταιρίες κι αν θα μείνουν στα ψίχουλα των διατακτικών…
Επίθεση δουλεμπόρων με… χατζάρες, σε φουσκωτό του Λιμενικού στις εκβολές του ποταμού Έβρου!!! – Infognomon Politics
Επίθεση δουλεμπόρων με… χατζάρες, σε φουσκωτό του Λιμενικού στις εκβολές του ποταμού Έβρου!!! -… Αποκλειστικό θέμα του Evros-news.gr Επίθεση δουλεμπόρων σε φουσκωτό του Λιμενικού της Αλεξανδρούπολης, στην θαλάσσια περιοχή των εκβολών του ποταμού Έβρου, σημειώθηκε σήμερα τα ξημερώματα. Σύμφωνα με… infognomonpolitics.gr

**

Βλέποντας από το παράθυρο του σπιτιού τα γεγονότα Νο 2

Τσαγκαράτος Σπύρος
Βλέποντας από το παράθυρο του σπιτιού τα γεγονότα Νο 2 | tovima.gr

Οι δρόμοι της ένα ποτάμι με στάσιμο νερό. Οι πλατείες και τα πάρκα, λίμνες χωρίς ψάρια, χωρίς ζωή.

 O κ. Σπύρος Τσαγκαράτος είναι αρχιτέκτων δρ πολεοδόμος

Τα κτίρια, όγκοι τεχνητοί που σαν κοντέινερ περιμένουν στο τελωνείο να ξεφορτώσουν την πραμάτεια τους, για να απλώσουν και μοιράσουν τα προϊόντα που στοιβάζονται σ’ αυτά και να χρησιμοποιηθούν για να αποκτήσουν αξία και υπόσταση.

Τι νόημα έχει η πόλη, όταν δεν υπάρχουν συναντήσεις, συναναστροφές, ανταλλαγές, επικοινωνίες, συναθροίσεις.

Αν όλα είναι νεκρά και κλεισμένα στο ατομικό τους καταφύγιο, η πόλη έχει αρνητικό αποτύπωμα. Γιατί ο λόγος ύπαρξής της είναι ακριβώς ότι προσφέρει τον τόπο-το χώρο για να πραγματοποιούνται συναλλαγές, ανταλλαγές, επικοινωνίες.

Αν όλη η επικοινωνία περιορίζεται στην παθητική παρακολούθηση αυτών που συμβαίνουν έξω από μας, χωρίς εμάς από την τηλεόραση, τότε η πόλη αυτοαναιρείται.

Αν όλες οι επαφές γίνονται από το κινητό τηλέφωνο, τότε χάνει το χαρακτήρα της και αναιρείται ο θεμελιώδης λόγος ύπαρξής της.

Οι πόλεις δημιουργήθηκαν για να συνυπάρχουν άνθρωποι και να προσφέρεται, σε σχεδιασμένο περιβάλλον, η δυνατότητα να επικοινωνούν, να παράγουν, να αλληλοεπιδρούν συλλογικά.

Όταν από αυτόν τον ζωντανό οργανισμό αφαιρέσεις τις συλλογικές δραστηριότητες, το εμπόριο, τις πολιτιστικές εκφράσεις, τις εκδηλώσεις αναψυχής, τη φυσική παρουσία και επικοινωνία, την πολιτική έκφραση, την ανάπτυξη αντιθέσεων και αντιφάσεων, το συλλογικό τρόπο έκφρασης και τις αντικαταστήσεις με ατομικό περιορισμό στο κέλυφος της κατοικίας, τότε του αφαιρείς τα κύτταρα, το αίμα, τον εγκέφαλο και τον μετατρέπεις σε άδειο περίβλημα.

Και όταν αυτό είναι επιβεβλημένο, σήμερα για την αντιμετώπιση του κοροναϊου, αύριο για την αντιμετώπιση της επόμενης πανδημίας, μεθαύριο για τις επιπτώσεις από την κλιματική αλλαγή;

Όταν όλα τα πλεονεκτήματα της ζωής στην πόλη μετατρέπονται σε πλεονεκτήματα διάδοσης ενός ιού, σε ιδανικούς υποδοχείς μιας καταστροφής;

Όταν η μόνη λύση για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων μιας πανδημίας, ή μιας φυσικής καταστροφής είναι η αναίρεση, έστω χρονικά περιορισμένη, όλων των πλεονεκτημάτων της συλλογικότητας;

Προφανώς δεν είναι έτοιμη η απάντηση, ούτε έχει βρεθεί μια μαγική λύση.

Θα πρέπει όμως να ξεκινήσει ο προβληματισμός και η έρευνα για το πώς μπορεί να θωρακίζεται η πόλη απέναντι σε φαινόμενα που διαβρώνουν και αναιρούν το χαρακτήρα και τα πλεονεκτήματά της.

Και ο προβληματισμός αυτός ξεκινά από τον ανασχεδιασμό της πολυκατοικίας, της γειτονιάς, της συνοικίας, της κάθε δραστηριότητας και λειτουργίας, του δημόσιου αλλά και του ιδιωτικού χώρου.

Ξεκινά σίγουρα από την πρόβλεψη και γρήγορη ενίσχυση των εγκαταστάσεων υγείας και πρόνοιας, σε κτιριακό και υλικό εξοπλισμό και ανθρώπινο δυναμικό.

Τα σταθερότυπα με βάση τα οποία προβλέπεται ο σχεδιασμός κάθε περιοχής, αποδείχτηκε ότι είναι μακράν των αναγκών και χώροι για αντιμετώπιση ειδικών περιστάσεων ούτε καν στην σκέψη μας.

Επίσης θα πρέπει να επαναπροσδιορισθεί ο ρόλος των κρατικών μονάδων και εν γένει της παρέμβασης του κράτους, γιατί φάνηκε ότι απ’ τη μια οι ευπαθείς ομάδες έχουν μεγαλύτερη ανάγκη προστασίας και από την άλλη όπου το κράτος ολιγώρησε, οι επιπτώσεις έγιναν τραγικές.

Μετά τον κοροναϊο, η αυριανή μέρα δεν θα έχει σχέση με την χθεσινή. Καλό θα είναι να προβλέψουμε, μελετήσουμε, σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα.


Οταν η ζωή νικά τον κορωνοϊό

ΒΗΜΑτοδότης

Ας ξεκινήσω σήμερα με θετικά νέα μέσα στην καταχνιά των κρουσμάτων από τον κορωνοϊό, τη λίστα των θυμάτων που μακραίνει, την προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας, τις δεκάδες παραβάσεις και τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί.

Ισως το πιο θετικό που ξεπροβάλλει μέσα σε όλα αυτά είναι μία ακόμα ζωή που γεννήθηκε μέσα στον ιό. Μια νέα ζωή, ένα βρέφος, το δεύτερο που ήρθε στη ζωή από μητέρα, 31 χρονών, θετική στον κορωνοϊό. Η γυναίκα γέννησε και αυτή στο «Αττικόν» και μητέρα και βρέφος είναι, με πληροφορούν, καλά στην υγεία τους.

Η μητέρα (η οποία μόλις γέννησε μεταφέρθηκε στον 5ο όροφο του νοσοκομείου, εκεί όπου νοσηλεύονται τα κρούσματα από τον ιό) εισήχθη πριν από λίγες ημέρες στο «Αττικόν», την ίδια ημέρα που μια 24χρονη είχε φέρει και εκείνη στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι.

Τις ίδιες μέρες όπου στο πανεπιστημιακό αυτό νοσοκομείο άδειαζαν τις κλινικές τη μία μετά την άλλη για να δημιουργήσουν κλινικές κορωνοϊού, ο θάνατος δεν είχε τον τελευταίο λόγο, η ζωή βγήκε για άλλη μια φορά νικήτρια.

***

Η υδροξυχλωροκίνη στη χώρα μας

Ισως το πιο σημαντικό που έστειλαν οι Κινέζοι το Σάββατο δεν είναι τόσο το 1 εκατομμύριο μάσκες ή οι ποδιές (αδιάβροχες μπλούζες), αλλά η πρώτη ύλη για την παρασκευή υδροξυχλωροκίνης στη χώρα μας. Πρόκειται για μια δραστική ουσία που εμπεριέχεται σε πολλά εγκεκριμένα σκευάσματα για την ελονοσία, τον ερυθηματώδη λύκο και τη ρευματοειδή αρθρίτιδα. Ετσι θα μπορεί να παρασκευάζεται και στη χώρα μας υδροξυχλωροκίνη σε μεγάλες ποσότητες, αφού έχει διεθνώς τεθεί στη διάθεση των γιατρών ως πιθανή θεραπεία για τον κορωνοϊό.

***

Οι 500.000 μάσκες ήταν δωρεά της κινεζικής κυβέρνησης, οι υπόλοιπες 500.000 δωρεά της κινεζικής εταιρείας ενέργειας που μετέχει στον ΑΔΜΗΕ, ενώ άλλες 150.000 μάσκες που ήρθαν από την Κίνα ήταν δωρεά εφοπλιστικής οικογένειας. Πώς θα διατεθούν οι μάσκες; Μου λένε ότι προτεραιότητα έχουν τα νοσοκομεία αναφοράς για τον κορωνοϊό. Αλλά υπάρχουν και άλλα νέα από την Κίνα…

***

Αλλες τρεις πτήσεις από την Κίνα

Για παράδειγμα, ετοιμάζονται άλλες τρεις πτήσεις από το Πεκίνο με μάσκες, μόνιτορ, στολές και γενικά με ιατρικά αναλώσιμα. Οι πτήσεις αυτές έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν τέλη Μαρτίου ή αρχές Απριλίου. Να ξέρετε ότι η εξεύρεση ιατρικών αναλωσίμων δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση.

  • Αυτός είναι ο λόγος που τον όλο συντονισμό τον έχει αναλάβει το Μέγαρο Μαξίμου και προσωπικά ο Πρωθυπουργός με τους αρμόδιους υπουργούς, αλλά και με τον γενικό γραμματέα της Βουλής Γ. Μυλωνάκη. Και τούτο γιατί η ζήτηση από όλες τις χώρες είναι μεγάλη (οι Ιταλοί δίνουν όσα όσα για να προμηθευθούν ιατρικά αναλώσιμα).
  • Σχεδόν μονόδρομος για την εξεύρεση αυτών των αναλωσίμων (κυρίως μάσκες και μόνιτορ) παραμένει η Κίνα. Ολες οι χώρες απευθύνονται στην Κίνα. Αλλωστε δεν είναι τόσο εύκολη ούτε η εξεύρεση των αναλωσίμων ούτε η μεταφορά τους στην Ελλάδα, αφού θα πρέπει η κυβέρνηση να νοικιάσει αεροπλάνα τσάρτερ για να τα μεταφέρουν, κάτι όμως που κάνουν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες.

***

Ευτυχώς κλείστηκαν τα αεροπλάνα και αναμένονται στο τέλος του μήνα τρεις πτήσεις. Θα πρέπει να τονιστεί ότι αυτά που θα μεταφέρουν τα αεροσκάφη θα αποτελούν στην πλειονότητά τους δωρεά εφοπλιστών, επιχειρηματιών, ιδρυμάτων, αλλά και ιδιωτών. Είναι συγκινητική η προσφορά τους, οι περισσότεροι προσφέρουν ανωνύμως.

***

Τα άκαιρα τεστ για τον ιό

Τον θαυμασμό όλων μας αξίζουν οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό που μάχονται καθημερινώς και σε δύσκολες συνθήκες με αυτόν τον αόρατο εχθρό (αλλά όχι ανίκητο, όπως είπε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης). Εάν ρωτήσεις οποιονδήποτε από αυτούς, δεν θα σου αναφέρει τίποτα ούτε για κούραση ούτε για τις πολλές εφημερίες (και αρμοδιότητες) που έχει φορτωθεί, αλλά για την αγωνία του για την πιθανή εξάπλωση του ιού.

  • Ανησυχούν συγκεκριμένα, όπως μου είπε η διευθύντρια της Εντατικής του «Ευαγγελισμού» Αναστασία Κοτανίδου, για όλους αυτούς που έτρεξαν παράκαιρα να υποβληθούν σε τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού, προτού όμως ο ιός επωαστεί. Και βεβαίως βγήκε το δείγμα αρνητικό.
  • Ετσι, νομίζοντας ότι είναι αρνητικοί στον ιό συνέχιζαν τις δραστηριότητες και τις επαφές τους. Υπάρχει, μου είπε, περίπτωση ορισμένοι από αυτούς πράγματι να έχουν μολυνθεί, χωρίς να έχουν συμπτώματα, και δεν το γνωρίζουν.

***

Η θεσμική εκπροσώπηση στην Τράπεζα της Ελλάδος

Εν μέσω κορωνοϊού η Τράπεζα της Ελλάδος απέκτησε και πάλι θεσμική εκπροσώπηση. Και εξηγούμαι. Επί ΣΥΡΙΖΑ μέλη του Γενικού Συμβουλίου της Τράπεζας ήταν συνδικαλιστές, μια κυρία που είχε ένα κατάστημα και διάφοροι άλλοι με κομματική ταυτότητα, με στόχο τον έλεγχο της κεντρικής τράπεζας. Αυτό όμως άλλαξε. Στην 87η ετήσια Τακτική Συνέλευση των Μετόχων της Τράπεζας (την περασμένη Παρασκευή) εξελέγησαν μέλη του Γενικού Συμβουλίου οι Σπ. Θεοδωρόπουλος (Chipita), Γιάννης Ρέτσος (ΣΕΤΕ), Γ. Καρανίκας (Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, αλλά και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΝΔ) και Αθ. Σαββάκης (ΣΒΒΕ).

***

Το «πόθεν έσχες» στην εποχή του κορωνοϊού

Σας πληροφορώ ότι όλα ήταν έτοιμα για να δοθούν στη δημοσιότητα τα «πόθεν έσχες» των πολιτικών χρήσεως 2018. Ενδιαφέρον θα πείτε, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ είχε συμπληρώσει (το 2018) τριετία στη διακυβέρνηση της χώρας και η ΝΔ τρία χρόνια στην αντιπολίτευση. Αλλά με κορωνοϊό, ποιον αλήθεια ενδιαφέρουν τα «πόθεν έσχες»; Ετσι αποφασίζεται, μαθαίνω, η αναβολή της δημοσιοποίησής τους.

***

Εξοικείωση στις ψηφιακές διαδικασίες

Θα αφήσει κάτι το θετικό πίσω του ο κορωνοϊός; Ιδού τι λέει ο Γ. Γεωργαντάς, υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης: πρώτον, εξοικείωση των πολιτών με την ψηφιακή διαδικασία και, δεύτερον, οχύρωση του ΕΣΥ. Από σήμερα μάλιστα όλα τα επείγοντα χαρτιά που ενδιαφέρουν τους πολίτες, αντί να τα προμηθεύονται από τα ΚΕΠ, θα τα παραλαμβάνουν ταχυδρομικώς στο σπίτι τους εντελώς δωρεάν.

***

«Μένουμε δυνατοί! Δεν μένουμε σιωπηλοί!»

Με τα παραπάνω λόγια έκλεινε τη δήλωσή του ο Δημήτρης Κουτσούμπας μετά την ανακοίνωση της απαγόρευσης της κυκλοφορίας από τον Πρωθυπουργό. Κι αυτό ακριβώς κάνουν το ΚΚΕ και ο Γραμματέας του, δεν μένουν σιωπηλοί. Από την πρώτη στιγμή ζητούν να ανοίξουν όλες οι ΜΕΘ, να γίνουν οι αναγκαίες προσλήψεις υγειονομικών και να προμηθευθούν τα νοσοκομεία όλα τα αναγκαία μέσα που ζητούν οι υγειονομικοί. Βέβαια το ΚΚΕ ζητάει και κάτι άλλο που κανείς δεν τολμά να ξεστομίσει: την επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας και την ένταξή του στον κρατικό σχεδιασμό.

  • «Για να μη γίνουμε Ιταλία, πρέπει να παρθούν μέτρα στους μεγάλους εργασιακούς χώρους» λέει ο Δημήτρης Κουτσούμπας, γιατί έχει υπόψη του την εμπειρία της γειτονικής χώρας όπου παρά τις απαγορεύσεις οι μεγάλες βιομηχανίες στο Βορρά δούλευαν κανονικά χωρίς μέτρα προστασίας για τους εργαζομένους, με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα.
  • Σας ενημερώνω ότι το «μένουμε δυνατοί», κατά το «μένουμε σπίτι», είναι το σύνθημα της καμπάνιας που έχει ξεδιπλώσει το ΚΚΕ με αφορμή την πανδημία του κορωνοϊού. Μάλιστα αξιοποιεί και τα σπιτάκια του «Μένουμε σπίτι», μόνο που στα παράθυρα βλέπει κανείς μεγάφωνα. Λογικό, για το ΚΚΕ μιλάμε.

****

MHNYMA: Καλα που δεν εχουμε εσενα π@@@@@@@@@@α και τον υπουργαρα σου με το τσιγαρο στο χερι μεσα σε υπουργειο υγειας!!! την ν@@@@@@@@@@@@@ της κρητης!!! τριτοκοσμικοι που σας εδωσε ο λαος το την εξουσια!

  • @koyrsaros335- Τσίπρας χθες: «Εμείς μένουμε σπίτι, η Πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της». Πολάκης σήμερα: «Βάζουμε πλάτη, μετά θα λογαριαστούμε». Ουτε μεταξύ τους δεν μπορούν να συνεννοηθούν οι σ@@@@@@@@@@ς.
Εικόνα
….

Εικόνα

Μήνυμα του πρέσβη της Γαλλίας Π. Μεζονάβ: Θαυμάζω το ελληνικό υγειονομικό και διοικητικό σύστημα

Με την προτροπή να τηρήσουν οι Γάλλοι πολίτες που διαβιούν στην Ελλάδα σχολαστικά τις οδηγίες των ελληνικών αρχών, αρχίζει το μήνυμά του ο πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα Πατρίκ Μεζονάβ και ζητάει απ’ όσους βρίσκονται προσωρινά στη χώρα μας να είναι σε συνεχή επαφή με τα γαλλικά προξενεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

  • Απευθυνόμενος στο εσωτερικό της χώρας, χαιρετίζει τα μέτρα που πήρε η ελληνική κυβέρνηση και εκφράζει τον θαυμασμό του για την κινητοποίηση του υγειονομικού και διοικητικού συστήματος της Ελλάδας, παρότι αποδυναμωμένο μετά από δέκα χρόνια κρίσης.

Τέλος εκφράζει τη συγκίνησή του για τις απώλειες της ελληνικής οικονομίας, τη στιγμή που μετά από μακρά δοκιμασία έπαιρνε τον δρόμο της ανάπτυξης. Διαβεβαίωσε ωστόσο ότι, εκτός από τις αναγκαίες αποφάσεις που ελήφθησαν σε ευρωπαϊκό επίπεδο «η Γαλλία θα είναι και τώρα στο πλευρό της Ελλάδας».

Η Ελλάδα επιβάλλει με τη σειρά της περιορισμούς. Σας ζητώ να τους εφαρμόσετε ενδελεχώς. Δεν υπάρχει καλύτερα λύση. Πρέπει να υπακούσουμε υποχρεωτικά στην πειθαρχία για να προστατεύσουμε αυτούς που αγαπάμε, να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και να περιορίσουμε την εξάπλωση του ιού στην Ελλάδα, γράφει ο Γάλλος πρέσβης στην επίσημη ιστοσελίδα της γαλλικής πρεσβείας.

  • «Αν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος για την έξοδό σας, είτε επαγγελματικός είτε για τον αναγκαίο ανεφοδιασμό, μείνετε σπίτι».

Υπογραμμίζει την αβεβαιότητα της χρονικής διάρκειας της κρίσης και των περιορισμών που θα δοκιμάσει τις αντοχές μας καθώς και την ανάγκη που προκύπτει για αμοιβαία στήριξη και φροντίδα.

  • «Είναι μια προσπάθεια που ζητάω από την καθεμιά και τον καθένα σας γιατί αγαπάμε την Ελλάδα και τον λαό της που μας φιλοξενεί και γιατί η κοινότητά μας μ’ ενδιαφέρει πάνω απ’ όλα», δηλώνει.

Ο κ. Μεζονάβ καλεί επίσης τους Γάλλους που βρίσκονται στην Ελλάδα είτε για διακοπές είτε για σπουδές να κάνουν ό,τι χρειάζεται για να επιστρέψουν στη Γαλλία όσο το δυνατόν συντομότερα, όσο λειτουργούν οι εμπορικές πτήσεις. Απευθυνόμενος σε αυτούς που δεν μπορούν να επιστρέψουν, τονίζει να κρατούν επαφή με τα προξενεία της πρεσβείας στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και να δώσουν τα στοιχεία τους, «για να επικοινωνούμε τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες, γιατί η δοκιμασία θα είναι μακρά».

  • Ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας στην Ελλάδα χαιρετίζει τα μέτρα που πήρε η ελληνική κυβέρνηση τα οποία είναι εν πολλοίς εμπνευσμένα απ’ αυτά που υιοθετήθηκαν στη Γαλλία.

Χαιρετίζει επίσης την κινητοποίηση των δημοσίων νοσοκομείων παρά το ότι βγαίνει αποδυναμωμένο μετά από δέκα χρόνια κρίσης και αναφέρεται στις προσλήψεις προσωπικού καθώς και την ετοιμότητα των ιδιωτικών νοσοκομείων και του στρατού.

  • Εκφράζει επίσης τον θαυμασμό του για το υγειονομικό προσωπικό της Ελλάδας, της Γαλλίας και απανταχού.

Επαινεί ακόμη το προσωπικό των δημοσίων υπηρεσιών που δουλεύουν για την ενημέρωση και για την ασφάλειά μας καθώς τους εργαζόμενους στον αγροδιατροφικό τομέα, τις μεταφορές, τις τηλεπικοινωνίες και αυτούς που διασφαλίζουν τα αναγκαία για την καθημερινότητά μας.

  • Ιδιαίτερη αναφορά κάνει στην οικονομία και σ΄αυτούς που είναι εκτεθειμένοι στην ανεργία και στην απώλεια εσόδων, τονίζοντας ότι «γνωρίζει τη σημασία της οικογενειακής αλληλεγγύης στην Ελλάδα».

Ως προς τις αποφάσεις που πήραν οι ευρωπαϊκοί θεσμοί σημειώνει ότι θα δώσουν τη δυνατότητα στις κυβερνήσεις να στηρίξουν την οικονομία τους και ειδικότερα στην Ελλάδα που δοκιμάστηκε σκληρά και μόλις άρχιζε να ξαναβρίσκει τον δρόμο της ανάπτυξης.

  • « Αυτή η κρίση θα αφήσει τα σημάδια της αλλά όπως και στο παρελθόν δεν έχω καμιά αμφιβολία ότι η Γαλλία θα σταθεί στο πλευρό της Ελλάδας»

Ο γάλλος πρέσβης αποκαλεί τον χρόνο περιορισμού στο σπίτι «χρόνο αντίστασης» διάστημα στο οποίο μπορούμε να ξαναβρούμε το «εθνικό μας νόμισμα, την αδελφοσύνη, που είναι ιερό καθήκον».

«Σας καλώ», λέει κλείνοντας, «να προστατεύσετε την υγεία σας και την υγεία των δικών σας. Να είμαστε σε επικοινωνία και να είστε καλά». Online

****
.