Tα κόκκινα δάνεια και ο ξεσηκωμός + Ας μην κοροϊδεύουν [Σαββαίδου, η αιτία…] | Mikrometoxos.gr

Tα κόκκινα δάνεια και ο ξεσηκωμός + Ας μην κοροϊδεύουν [Σαββαίδου, η αιτία…]

20.10.2015 12:10

Tα κόκκινα δάνεια και ο ξεσηκωμός

Ο ρεπόρτερ Κατάλευκος έγνεψε στον βοηθό του να πλησιάσει στο γραφείο του. Ο νεαρός με το μόνιμα βαριεστημένο ύφος πλησίασε γεμάτος περιέργεια.

– «Τζώνη, τέρμα η δημοσιογραφία μέσω Internet. Ετοιμάσου να γίνεις πολεμικός ανταποκριτής».

– «Θα με στείλεις στη Συρία, αρχηγέ; Γουστάρω».

– «Δεν χρειάζεται να πας στη Συρία για να βρεις πόλεμο Τζώνη. Εντός ολίγου θα έρθει εδώ και θα ’ναι και πολύ άγριος».

– «Οταν λες εδώ;».

– «Εδώ στην Αθήνα και στις επαρχιακές μας πόλεις, Τζώνη. Στον παρακάτω δρόμο, στη γειτονιά που μένεις, στην πολυκατοικία που ζω».

– «Για κάνε το ψιλά αυτό αρχηγέ, διότι δυσκολεύομαι να σε παρακολουθήσω…».

– «Δεν βλέπεις τι ετοιμάζονται να κάνουν με τα κόκκινα δάνεια; Τα πάνε για πώληση σε κάτι ξένα funds, όπως έγινε στην Ιρλανδία, στην Ισπανία, στην Ουγγαρία και στην Αμερική. Ξέρεις τι σημαίνει αυτό;».

– «Οτι θα βγάλουν τα σπίτια των ανθρώπων στο σφυρί» είπε με σκοτεινό βλέμμα ο Τζώνης.

– «Ακριβώς. Γι’ αυτό τα ονομάζουν vulture funds, δηλαδή όρνεα. Πάνε με αστυνομία και μπράβους, πετάνε στον δρόμο τους ανθρώπους και βγάζουν τα σπίτια σε πλειστηριασμό στο ένα δέκατο της τιμής τους. Κι έρχονται τα κοράκια και τα βουτάνε κοψοχρονιά».

– «Εχω δει σκηνές από την Ευρώπη μας, αρχηγέ. Την ωραία και δημοκρατική μας Ευρώπη…».

– «Ναι, αλλά και οι άνθρωποι ταμπουρώνονται στα σπίτια, μαζεύονται οι γείτονες, γίνεται χαμός. Αυτό τον πόλεμο σε βλέπω να καλύπτεις εντός ολίγου για την εφημερίδα».

Ενα χαμόγελο γεμάτο υπονοούμενα φώτισε το πρόσωπο του Τζώνη: «Καιρός ήτανε, αρχηγέ, να γίνει κι αυτό. Για να ξεμπλέξουμε μια και καλή».

– «Τι εννοείς;» τον ρώτησε κατάπληκτος ο Κατάλευκος. «Καιρός ήταν να πάρουν τα σπίτια των ανθρώπων, επειδή έχασαν τη δουλειά τους και δεν έχουν να πληρώσουν τα δάνειά τους;».

– «Ναι αρχηγέ».

– «Εγινες νεοφιλελεύθερος και δεν το κατάλαβα;».

– «Εγώ έγινα νεοφιλελεύθερος ή εσείς έχετε γίνει πρόβατα έξι χρόνια τώρα; Κόβουν τους μισθούς, μούγκα. Μειώνουν τις συντάξεις, άχνα. Απολύονται χιλιάδες, άκρα του τάφου σιωπή. Δεκαπλασιάζουν τους φόρους, σκασίλα σας. Μεταναστεύει η νεολαία, έτσι είν’ η ζωή. Δεν έχουν γάζες τα νοσοκομεία, δε βαριέσαι. Δεν υπάρχουν δάσκαλοι στα σχολειά, μικρό το κακό. Αραχτοί στον καναπέ όλοι. Ας έρθουν λοιπόν τώρα να πάρουν και τα σπίτια σας, για να δούμε τι θα κάνετε. Θα ξεσηκωθείτε επιτέλους ή θα πείτε πάλι δεν πειράζει;».

– «Για τα σπίτια θα υπάρξει ξεσηκωμός Τζώνη».

– «Αν δεν το δω με τα μάτια μου, δεν το πιστεύω. Και μη μου λες εμένα για γειτόνους, διότι όλοι σ’ αυτή την κωλοπόλη θέλουν ν’ αρπάξουν το σπίτι του διπλανού τους».

– «Ε, όχι κι έτσι…».

– «Ετσι και χειρότερα αρχηγέ. Θα με στείλεις να καλύψω έναν ξεσηκωμό και τελικά θα περιγράψω άλλον έναν συμβιβασμό των προβάτων με τους χασάπηδες. Εδώ θα είμαστε…».

Η γνώμη μου
Ας μην κοροϊδεύουν

Καλό θα είναι οι (εκάστοτε) κυβερνώντες να μην κοροϊδεύουν τον κόσμο. Η κυβέρνηση δεν θέλει την κ. Σαββαΐδου, όχι διότι δεν κάνει καλά τη δουλειά της ή διότι υφίσταται πράγματι θέμα ηθικής τάξεως, αλλά διότι τη θεωρεί άνθρωπο του Αντώνη Σαμαρά. Η υπόθεση με την επιχείρηση στην Καβάλα για την οποία κατηγορείται, είναι από σαχλή μέχρι επουσιώδης. Αν για τέτοιες υποθέσεις έδιωχναν τους δημόσιους λειτουργούς, τότε οι μισές θέσεις υπουργών, υφυπουργών, γενικών γραμματέων και διευθυντών θα ήταν άδειες.

Απλώς καμία κυβέρνηση δεν ανέχεται «ξένους» σε τέτοιες θέσεις ευθύνης. Ειδικά τώρα που η κ Σαββαΐδου με το 3ο Μνημόνιο πήρε και το ΣΔΟΕ, το κυβερνητικό πρόβλημα μεγιστοποιήθηκε. Τι θέλουν, οι σημερινοί και γενικώς όλοι όσοι κυβερνούν; Μα κάποιον που θα είναι πρόθυμος να κάνει τις μικρές και μεγάλες εξυπηρετήσεις σε δικούς τους. Απλό είναι. Τι να την κάνεις την κυβέρνηση όταν είσαι ανήμπορος να «τακτοποιήσεις» ακόμα κι ένα μικρό πρόστιμο από την Εφορία;

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017