Run Alexis, Run. Αλλιώτικα ένας ακόμα «νεκρός» στον τάφο των πρωθυπουργών!

PROTOTHEMA

Blogs

ΣΤΗΛΗ ΑΛΑΤΟΣ

Κολλητοί

 

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης το έτερον ήμισυ του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Παρέα με Βαρουφάκη. Και οι τρεις υπέρ Δραχμής. Για διαφορετικούς λόγους. Για τους δικούς τους λόγους. Ομως κολλητοί. Εκ του αποτελέσματος φυσικά!

Το ίδιο και στο εσωτερικό μέτωπο. Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης το έτερον ήμισυ του Βαγγέλη Μειμαράκη. Και της Φώφης Γεννηματά. Και του Σταύρου Θεοδωράκη. Και οι τέσσερις εναντίον Αλέξη Τσίπρα. Για διαφορετικούς λόγους. Για τους δικούς τους λόγους. Ομως κολλητοί. Εκ του αποτελέσματος φυσικά!

Πως αυτό; Απλό. Πρώτα ο Λαφαζάνης ο αριστερός. Που χαρακτηρίζει την συμφωνία ως το χειρότερο και το πιο επαχθές Μνημόνιο. Αφού το λέει ο Παναγιώτης να μην είναι το χειρότερο Μνημόνιο; Είναι λένε Βαγγέλης, Φώφη και Σταύρος. Είναι αλλά τι να κάνουμε; Εξ εθνικής ανάγκης το ψηφίζουμε. Εδώ μας έφτασε το παλιόπαδο!

Πως αυτό; Απλό. Επειδή και οι τέσσερις αλληθωρίζουν προς την επόμενη μέρα. Μετά την ψήφιση των μέτρων. Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Βουλής. Οταν θα έχει δημιουργηθεί ένα νέο, εσωτερικό, πολιτικό σκηνικό!

Γιατί αυτό; Μα επειδή επιχειρούν να κεφαλαιοποιήσουν τα ωφελήματα με την εφαρμογή των μέτρων. Να κερδίσουν να να πλιατσικολογήσουν από τα ερείπια. Ως εξής

Ο Παναγιώτης μαζί με την Ζωή, την Ραχήλ και όλους τους τάχα μου αριστερούς, να αναδειχθούν ως αποκλειστικοί, ανυποχώρητοι και φερέγγυοι υπερασπιστές των συμφερόντων του Λαού. Ετσι με το κόμμα τους να ροκανίσουν «σάρκες» από το κουφάρι του ΣΥΡΙΖΑ. Κι έτσι να εξασφαλίσουν τραπέζι πίστα στην επόμενη Βουλή. Δηλαδή «εμείς οι αυθεντικοί αριστεροί». «Εμείς οι ακλόνητοι αντιστασιακοί»!

Ο Βαγέλλης Μειμαράκης παρέα με την Φώφη Γεννηματά, δηλαδή τα πρώην συνεταιράκια της γαλαζοπράσινης κυβερνητικής συμμαχίας, επιχειρούν να ξεπλυθούν από την Μνημονιακή βρωμιά. Σα να λένε. Είδες την έγινε με τον ΣΥΡΙΖΑ; Τα δικά μας Μνημόνια λιγότερο επώδυνα από αυτή την άθλια και ταπεινωτική συφωνία του αριστερού Αλέξη!

Ποιο το σχέδιο; Μα φανερό. Ο Τσίπρας να κάνει την «βρώμικη δουλειά». Οι γαλοζαπράσινοι να ψηφίζουν τα μέτρα. Για να λένε στον Λαό «εμείς παραμερίζουμε τις διαφορές μας, βάζουμε πλάτη υπέρ των εθνικών συμφερόντων για να διασφαλίσουμε την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη»

Ομως στην συνέχεια και όταν τα μέτρα ψηφιστούν και ο Τσίπρας αναλάβει το κόστος της εφαρμογής, εκείνοι ως Κασσάνδρες θα λένε «είδες; Κάλλιο πέντε δεξιά και στο χέρι παρά δέκα αριστερά και καρτέρει»

Και την ίδια στιγμή ο Λαφαζάνης με την παρέα του, εντός της Βουλής, θα ξυφουλκούν, θα καταψηφίζουν, θα σηκώνουν παντιέρα αντιστασιακή και θα οργανώνουν διαδηλώσεις, κινητοποιήσεις, απεργίες!

Αμφότερες οι πλευρές αυτής της βολικής λυκοφιλίας, θα βολεύονται με την εφαρμογή των μέτρων, με την ιδεολογική, προς τα δεξιά, μετατόπιση του Αλέξη, με το ροκάνισμα του χρόνου και με το μπάχαλο!

Ποια η μοναδική έξοδος του Αλέξη; Τρία πράγματα. Το πρώτο, να «πουλήσει» επιθετικά όσο καλύτερα γίνεται αυτή την συμφωνία. Το δεύτερο να εγκαταλείψει την ηττοπάθεια και την εσωστρέφεια. Και πολύ γρήγορα, μετά την ψήφιση των μέτρων, μοναδική επιλογή η προσφυγή στις κάλπες και η ετυμηγορία του Ελληνικού Λαού!

Ο χρόνος τρέχει υπέρ Λαφαζάνη, Βαγγέλη, Φώφης, Σταύρου. Οσο πιο γρήγορα, με διαστημικές ταχύτητες, τόσο καλύτερα. Run Alexis Run. Αλλιώτικα ένας ακόμα «νεκρός» στον τάφο των πρωθυπουργών!