Το 76% των Γερμανών θεωρεί ότι η χώρα τους πρέπει να δεχτεί τους πρόσφυγες χωρίς όρους | Mikrometoxos.gr

Το 76% των Γερμανών θεωρεί ότι η χώρα τους πρέπει να δεχτεί τους πρόσφυγες χωρίς όρους

07.09.2015 16:13

Σύμφωνα με τη Le Monde 7.000 ήταν οι αφίξεις το Σάββατο στους σταθμούς της Φρανκφούρτης και του Βερολίνου και άλλοι 10.000 μετανάστες ταξίδευαν την Κυριακή από την Ουγγαρία μέσω του Σάλτζμπουργκ της Αυστρίας για τη Γερμανία.
Από αυτούς οι 6.000 πάτησαν γερμανικό έδαφος από το μεσημέρι της Κυριακής, ενώ άλλοι 4.000 αναμένονται. Μετά τη Γερμανία που αποφάσισε να χαλαρώσει τους κανόνες της για να φιλοξενήσει τους πρόσφυγες από τη Συρία σε μία Ευρώπη που είναι διχασμένη για το πώς πρέπει να χειριστεί την κρίση, ήρθε και η Αυστρία που δέχτηκε το βράδυ της Παρασκευής προς Σάββατο να διευκολύνει την υποδοχή και τη μεταφορά χιλιάδων ανθρώπων.

Σχετική εικόνα
«Αυτή η απόφαση είναι προσωρινή, δεν πρέπει να δοθεί μία λύση τέτοιου τύπου» υπογράμμισε ο Καγκελάριος της Αυστρίας Werner Faymann.
Χιλιάδες μετανάστες είχαν εγκλωβιστεί στην Ουγγαρία πριν ο πρωθυπουργός αποφασίσει να στείλει λεωφορεία για να τους μεταφέρουν στην Αυστρία, όπου αρχικά πήγαιναν με τα πόδια.
Στη Γερμανία πολλοί μετανάστες δεν μπορούσαν να εξηγήσουν γιατί είχε συγκεντρωθεί τόσος κόσμος. «Δεν μπορούσαν να καταλάβουν ότι τόσοι άνθρωποι είχαν έρθει να τους υποδεχτούν» ανέφερε ένας εθελοντής.
Παρά τις διαδηλώσεις και τις ξενοφοβικές επιθέσεις η άφιξη των μεταναστών ενεργοποίησε ένα κίνημα αλληλεγγύης που δεν είχε προηγούμενο από ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού.

Das Geschichtsmagazin GEO EPOCHE lässt Hitlers "Welthauptstadt Germania" erstmals umfassend digital rekonstruieren
Σύμφωνα με μία έρευνα του περιοδικού Stern το 76% των Γερμανών θεωρούν ότι η χώρα τους πρέπει να δεχτεί χωρίς όρους τους πρόσφυγες που έρχονται από τη Συρία που βρίσκεται σε εμφύλιο πόλεμο, ενώ το 57% θεωρούν ότι πρέπει να συμβαίνει το ίδιο και για όσους διώκονται για τα πολιτικά ή, τα θρησκευτικά τους πιστεύω.
Η χώρα που μπορεί να υποδεχτεί έναν αριθμό ρεκόρ 800.000 αιτούντων ασύλου, βιώνει μία αλλαγή, ένα πείραμα που μπορεί να την αλλάξει περισσότερο κι απ’ ό,τι η επανένωση Δυτικής και Ανατολικής Γερμανίας.
Στις 3 Σεπτεμβρίου ο κοινωνιολόγος Heinz Bude είχε γράψει στην εφημερίδα Die Zeit  «είμαστε οι Αμερικάνοι της Ευρώπης είτε το θέλουμε, είτε όχι» ενώ ο τίτλος στο editorial της εφημερίδας ήταν «μπροστά μας έχουμε το άγνωστο».

Σχετική εικόνα
Το χέρι που έτεινε, πάντως, η Angela Merkel στους μετανάστες ανεβάζει τους τόνους στον κυβερνητικό σχηματισμό και την Κυριακή το CSU (Σοσιαλδημοκράτες) ανέφερε ότι η πολιτική της Καγκελαρίου ίσως να στέλνει το λάθος μήνυμα.

Οι πρωτοβουλίες αλληλεγγύης πολλαπλασιάστηκαν μετά το σοκ που προκάλεσε η φωτογραφία του μικρού Aylan. Και στη Μεσόγειο, οι αφίξεις στα ελληνικά νησιά και το ανατολικό Αιγαίο συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς.
Το βράδυ του Σαββάτου προς Κυριακή πάνω από 100 Σύριοι διασώθηκαν στην Κύπρο, ενώ το Σάββατο συνολικά ήταν 650 όσοι περισυλλέγησαν από τη θάλασσα. «Είμαστε μπροστά σε ένα δραματικό γεγονός, η κρίση αυτή θα κρατήσει» ανέφερε η Federica Mogherini μετά από μία συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών στο Λουξεμβούργο το Σάββατο.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017