Οι τρείς πονοκέφαλοι του Λ. Φραγκιαδάκη

Μεγάλο πλήγμα δέχεται η αξιοπιστία του CEO της Εθνικής τράπεζας, Λεωνίδα Φραγκιαδάκη μετά το ναυάγιο – όπως όλα δείχνουν – της Εθνικής Ασφαλιστικής, μια πώληση που διαφήμιζε ο ίδιος πριν απο μερικούς μήνες στο πρακτορείο Reuters.
«Η πώλησή της αποτελεί μέρος του σχεδίου αναδιάρθρωσής μας και θα εστιάσουμε στο τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας» είχε δηλώσει.

Ερωτηθείς για το εάν είναι εφικτό ένα deal φέτος, ο κ. Φραγκιαδάκης δήλωνε πως περιμένει την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής  εντός του 2017 χωρίς όπως να προχωρήσει σε περαιτέρω λεπτομέρειες.

Ο Λεωνίδας Φραγκιαδάκης εχει τρεις σοβαρούς πονοκεφάλους να αντιμετωπίσει:

Εθνική Ασφαλιστική

Κοντά σε ναυάγιο βρίσκεται πλέον το deal της Εθνικής Τράπεζας για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής στην κοινοπραξία της ολλανδικής ασφαλιστικής Exin.

Εξάλλου, η CFP ανακοίνωσε ότι έστειλε εξώδικο στην Exin, ζητώντας να πάψει να αναφέρεται η ολλανδική ασφαλιστική με οποιοδήποτε τρόπο στην CFP και τις άλλες εταιρείες του αμερικανικού επενδυτικού ομίλου. Αυτό σηματοδοτεί τον τερματισμό της συνεργασίας των δύο πλευρών γενικά, αλλά και, ειδικότερα, για την απόκτηση της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Η οριστική ρήξη της Exin με τους Αμερικανούς αφήνει μεγάλο κενό στη χρηματοδότηση του deal, της τάξεως των 300 εκατ. ευρώ, το οποίο ο ολλανδικός όμιλος είναι πλέον πολύ δύσκολο να καλύψει, όχι μόνο γιατί μένει λίγος χρόνος ως την καταληκτική προθεσμία της 28ης Μαρτίου, αλλά και επειδή η άσχημη έκβαση της συνεργασίας με την CFP δημιουργεί ισχυρό αρνητικό αντίκτυπο σε τυχόν ενδιαφερόμενους επενδυτές.

 Τα δάνεια της ΠΑΕΓΑΕ

Τα πιστοποιητικά φύλαξης της θυγατρικής της ΠΑΕΓΑΕ (Προνομιούχος Ανώνυμη Εταιρεία Γενικών Αποθηκών Ελλάδος Α.Ε.) που χρησιμοποιούνταν ως αποθετήρια/αξιόγραφα έναντι δανεισμού της τράπεζας ήταν ΦΟΥΜΑΡΑ…

http://www.mikrometoxos.gr/ΕΘΝΙΚΗ-ΤΡΑΠΕΖΑ-Ο-σκελετός-μιας-απάτη/

 

Το ασφαλιστικό της  Εθνικής 

Mηνυτήρια αναφορά υπέβαλε ο Σύλλογος Συνταξιούχων της Εθνικής, σε αυτή περιγράφονται ενέργειες της διοίκησης της Εθνικής με ποινικό ενδιαφέρον, μεταξύ των οποίων και η φερόμενη εξαπάτηση υπαλλήλων, που αποχώρησαν με εθελουσία το 2013 και το 2016, χωρίς να λάβουν τις υπεσχημένες παροχές.

Όλη η αλήθεια για το ασφαλιστικό σκάνδαλο της Εθνικής Τράπεζας